Trabzon’da altı öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Almanya’dan İstanbul’a gelip midye ve kumpir yedikten sonra zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılan Böcek ailesinin ölümü ülkede gıda güvenliği hakkındaki soruları da beraberinde getirdi.
Böcek ailesinin kesin ölüm nedeni henüz bilinmese de soruşturmada midyeci, kokoreççi, lokumcu ve kafe sahibi 17 Kasım’da tutuklandı. Adli Tıp Kurumu ön raporunda kimyasal madde zehirlenmesi üzerinde durulduğu belirtildi.
Ayrıca Trabzon ve Niğde’den de düğün yemeği ve pastırma kaynaklı gıda zehirlemesi haberleri geldi.
17 Kasım’da marketten aldığı tavuğu yiyen üç kişilik bir aile zehirlenme şüphesiyle Bursa’da hasteneye kaldırıldı.
18 Kasım’da Beyoğlu’nda yanlışlıkla endüstriyel bulaşık deterjanıyla yapıldığı iddia edilen kahve içen müşterinin zehirlenmesine ilişkin iki kişi gözaltına alındı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı dün (19 Kasım) yeni bir sistemle vatandaşların gıda konusunda müşahede ettikleri her türlü uygunsuzluğu direkt ve hızlı olarak iletebileceğini belirterek “Vatandaşlarımız gönüllü bir gıda denetçisi olmuş olacak” demişti.
Bugün de bir gıda zehirlenmesi iddiası Trabzon’dan geldi. Ortahisar ilçedeki bir ortaokulda altı öğrenci okulda yemek yedikten bir süre sonra rahatsızlandı.
Karın ağrısı ve mide bulantısı rahatsızlıkları yaşayan öğrenciler, kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Gıda zehirlenmesi şüphesiyle müşahedeye alınan öğrencilerin tedavisi sürüyor.























