‘PKK/KCK terör örgütüne yardım’ suçlamasıyla gözaltına alınan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan tutuklandı.
19 Mart’ta İstanbul büyükşehir ve ilçe belediyelerine başlatılan ‘terör’ ve ‘yolsuzluk‘ soruşturmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 106 kişi için gözaltı kararı çıkarılmıştı.
İmamoğlu, ‘yolsuzluk’tan tutuklandı, ‘terör’den serbest bırakıldı.
‘Terör’ soruşturmasında gözaltına alınan Şahan hakkındaysa tutuklama kararı verildi.
Aynı soruşturma kapsamında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Reform Enstitüsü Direktörü Mehmet Ali Çalışkan da tutuklandı.
Şahan, kararın ardından X hesabından şöyle yazdı: “Çarşamba sabahı ani ev baskınıyla gözaltına alındığım süreçte mahkeme, iradenize siyasi bir darbe vurarak büyük bir hukuksuzluğa daha imza atmış olup tutuklu yargılanmama karar vermiştir. Yargı bu kararıyla Türkiye’yi karanlık bir koridora sürmeyi göze almıştır.”