MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalardır sessiz kaldığı eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nu ‘Hadi işine bak’ diyerek hedef aldı.
Basın mensupları, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nın ardından Devlet Bahçeli’ye sorular yöneltti. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Erdoğan’ın yeniden adaylığı tartışmalarına ilişkin Bahçeli’ye soru yöneltti. Bahçeli ise verdiği yanıtta, “Beni dinlememişsiniz, o anlaşılıyor” dedi.
Bahçeli, Sinan Ateş cinayetinde MHP’nin suçlanmasına ilişkin bir soru soran Yazıcıoğlu’nu “Hadi işine bak” diyerek hedef aldı. Bahçeli’nin ‘cevabının’ ardından korumalar ve MHP’li vekiller gazetecileri iterek uzaklaştırdı.
SORU SORMAK GÖREVİM
Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, KRT TV’ye yaptığı açıklamada, “Benim için üzücü olan nokta, asıl itme eylemini yapan kişinin milletvekili olması; polis değil, korumalar değil… Böyle bir milletvekilinin kendine görev edinerek böyle bir tutum alması benim için üzücü oldu. Bir gazeteci olarak bir siyasi partinin liderinin açıklamasına ilişkin kendisine yanıt verecek bir tutum olamaz. Gazeteciliğin temel görevinin soru sormak olarak tanımladım ben. MHP Grubu çıkışında birkaç haftadır Sinan Ateş cinayeti gündemde olmasına rağmen soru almıyoruz şeklinde bir tutum vardı.”
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de, gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nu hedef aldı.
Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Özdemir, “Sayın Genel Başkanımızın grup toplantımızın sonrasında, kendilerine soru sorma bahanesi ile gazeteci kimliğinden öte ajan provokatör edasıyla hareket eden şahsın tutumu basın meslek ilkeleri ve ahlâkıyla bağdaşamaz. Bu şahsın yaptığı da gazetecilik değildir” dedi.
BASIN ÖRGÜTLERİ KINADI
Basın meslek örgütleri ise olaya ilişkin yaptıkları açıklamada Bahçeli’yi kınadı. DİSK Basın İş’ten yapılan açıklamada “Bahçeli’ye hatırlatırız, bizim işimiz tam olarak bu! Beğenseniz de beğenmeseniz de gazeteciler soru sorar, soracak!” denildi.
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise “İşimizi yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. İşimizin yüz akı Yıldız Yazıcıoğlu’na yapılanı kabul etmiyoruz. Yıldız Yazıcıoğlu’na Yüce Meclis’in çatısı altında yapılan saldırıyı kınıyoruz. Basın hürdür, sansür edilemez” ifadeleri kullanıldı.
Parlamento Muhabirleri Derneği’nden yapılan açıklamada ise şunlar aktarıldı: “İşlerini yaptıkları sırada gazeteci arkadaşlarımıza, liderlerin çevresinde bulunan görevlilerin orantısız güç kullanarak müdahalede bulunması kabul edilemez. Genel başkanların da iradesi dışında, soru beğenmek ya da beğenmemek, hangi sorunun sorulacağına ya da sorulmayacağına karar vermek, bu görevlilerin işi değildir. Çalıştıkları kurumların kimliği, duruşu ne olursa olsun, gazeteci arkadaşlarımıza yönelik şiddete varan müdahaleleri kınıyor ve reddediyoruz.”