Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Saat 6 civarıydı, ilk ilçeyi geçeli henüz 6 dakika olmuştu…

by aktifhabercom
May 16, 2018
Saat 6 civarıydı, ilk ilçeyi geçeli henüz 6 dakika olmuştu…
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Erzurumlu esnaflardan Sacit Çalık, Elazığ’da tutuklu kardeşini ziyaret için çıktığı yolda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kazaya karışan iki araçtaki biri henüz bebek, 5 kişinin vefat ettiği, 10 kişinin de yaralandığı kaza sonrası birçok ferdi tutuklu bulunan Çalık ailesinin acısı katlandı.
Merhumu tanıyanlardan Ahmet Fazıl Cemil, duygularını yazdı.


İşte o duygu dolu satırlar…

***
4 yıl önce fitne merkezlerinin ürettiği yalanlarla saldırıya uğramış bir abinin küçük kardeşiydi. Neresinden tutsan paçavra gazetelerin, neresinden tutsan palavra haberleriyle bir aile, kişilik suikastına maruz kalıyordu. Siyasetin ağır elinin, adaletin hassas terazisine bir eşek ölüsü gibi düşmesinden sonra endaze bozuldu.

Gözaltılar, tutuklamalar, hapisler birbirini takip etti. Meş’um bir el, mutlu yuva kuran kuşların yuvasına uzanan yılanlar gibi destursuz girmişti irfan meclisine. Her sabah ve akşam dualarıyla dudakları kıpırdayan kardeşlerin “BAKİ” olanı, özgürce aldığı nefesleri simdi kuytu bir odada ancak teneffüs edebiliyor, “YA SABIR, YA HU” nidaları arşı titretiyordu. 

“UFUK” insan çıktı geldi o günlerde. Kayınpederinin yalnız kalmasına dayanamamış bir yiğitti o da. Hizmetini mahpus damında devam ettirecekti. Görüşe gelen çocukları ve torunları, dede ve babayı bu iğreti yerde ticaret yapıyormuş gibi avutuldu. Doğruydu. Evet ticaret yapıyordu onlar.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Kız Çocukları Davası öncesi uluslararası çağrı: Dünya görmezden gelmemeli

Kız Çocukları Davası öncesi uluslararası çağrı: Dünya görmezden gelmemeli

September 17, 2025
5k
İBB’den Demirtaş’ın beraatine itiraz: Sanıkların cezalandırılmasına karar verilmesini talep ederiz

İBB’den Demirtaş’ın beraatine itiraz: Sanıkların cezalandırılmasına karar verilmesini talep ederiz

September 17, 2025
5.1k

Dünyanın fani dakikalarını Baki zamanlara değiştiriyorlardı. Nefis ve malını Allah’a satmak ve ona abd ve asker olmak ne kadar karlı bir ticaretti. Tevbe Suresi 111.  Ayette de Cenab-ı Hak “Şüphesiz Allah, mü’minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah, bunu Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’an’da kesin olarak va’detmiştir. Kimdir sözünü Allah’tan daha iyi yerine getiren? O hâlde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır.” buyurmuyor muydu?

Küflü mekanlar, bu kutlu insanlarla şereflenmiş, bir zikirhane, bir mescit, bir ubudiyet makamı, bir Yusufi medrese, bir Muhammedi okul olmuştu. Nurdan halelerin yerden göğe kadar manevi izdüşümleri yaşanıyordu bu meclislerde. Ancak by-paslı ve ameliyatlı kalp, hicrana, ayrılığa, iftiraya, haksızlığa, hizmet ettiği ve aidiyet hissettiği devletinin ötekileştirmesine dayanamadı. Kendisine hem damat hem arkadaş olanla hastane ve hapishaneyi paylaştılar. Onun hissesine hastane düştü.Tedaviler, ilaçlar derken haklarındaki iftira dosyalarına dosyalar eklendi. Tanımadıkları suçlar, tanımını yapamadığı kavramlarla birleşti, “suç” olup vücut buldu. Bu ağır ithamlar onu çok sevdiği yurdundan, alışık olamadığı diyarlara sürgün etti. 

Haftada veya 15 günde bir yapılan ziyaretlerin yerini şimdi usulca konuşmalar, sessizce mırıldanmalar aldı. Gören, araştıran, şikayet eden hafiyelere inatla geçti bu sabır devri. Dövene elsiz, sövene dilsiz davranabilmenin ağır yıpratıcılığıyla sineye çekildi küfürler. “YA SABIR”lar, hiçbir dönemde söyleyenin ağzına bu kadar yakışmamıştı. 

Memlekette geride kalanlarsa, ağır hukuksuzluk girdabında boğulmamak için duaya sarıldı. Görüşmeler “ASR” suresinin gölgesinde sonlanıyordu. Orada Hakkı ve sabrı birbirine tavsiye edenler, zarar ve ziyan edenlerin dışında tutulmuştu. 
Memleket memleket dolaştırılan Üstadlarının izinden gitti Ufuk insanlar. Erzurum’dan Van’a, Erzurum’dan Elazığ’a gönderdi onları zalim güruh. Çekilen her eziyetten vahşice zevk alan hayvanilerin sevinmesi, sevgi için atan kalpleri üzdü. Başka başka diyarlarda, anadan yardan arkadaştan uzak kalmak da hapishanenin boğuculuğuna boğuculuk kattı. 

O masumların, mağdurların ülkesinde olup onlara moral vermemek düşünülemezdi. Kahramanların hikayelerini ancak kahramanlar anlayabilir. Çünkü yaşanmayanlar anlaşılamaz. Mahpusluğun vermiş olduğu sıkıntıları gören, duyan, paylaşanlar da şüphesiz vardı. Alnında secde iziyle dolaşan “SACİT”ler, inanmışlığın verdiği güç ve azimle yollara koyuldular. 

“Bu yol uzaktır. 
Menzili coktur. 
Geçidi yoktur. 

Derin sular var” diyen Yunus Emreler, günümüzün yiğitlerine arkadaş olan yolları tarif ediyordu. Evet yollar uzundu,  Geçitlerden, sıralardan, GBT’lerden geçtikten sonra varılıyordu matluba. Seven sevdiğine ulaşabilmenin, aşık maşukla bir araya gelmenin hayalleriyle sürekli yolları aşındırdılar. Yollar aşındı ama sevgiler kar yumağı gibi gitgide büyüdü. Sevgi boğazda bir düğüm, yanakta bir gözyaşı, gözde buğulanma hissi oluşturdu. Gelip gitmeler, dünyanın kısır döngüsünü gözler önüne seriyor, ruhlar uhrevi televvünle tülleniyordu. 

15 günde bir Van… 
15 günde bir El-aziz…

Nöbetleşe gidilen her mahpus, orada olanları ve gidenleri sevindiriyor ama her ayrılış, dönüşü olmayan burkuntulara kapı aralıyordu. İlk görüşteki sonsuz özlem… kucaklaşma… hal hatır sorma… Derken gardiyanlarin gıcırtılı sesi ve görüşün bittiğini söyleyen ziller… Zaman ne hızlı tükeniyor, dünya buraya gelince ne kadar hızlı dönüyor,  dakika çarkları nasıl saniyeleşiyor, saatler  nasıl kanatlanıyordu. 
Giderken uçarak gidenler, döndükleri aynı yolun neden bu kadar karanlık olduğunu düşünüyor, zamanın heyulasına hülyalarını anlatamamanın ıstırabını yaşıyorlardı. 
Yine böyle bir günün erken sabahına uyandı gözler. Yine rüyalı bir günün renkleneceği zamanlardı. Bahar çiçekleri baharın çok yakında, hemen şurada olduğunu işaret ediyordu. Güneş, 7 rengiyle, beyazlardan henüz kurtulmuş yeşil sırtlardan gözünü yeni açıyordu. Karanlıklara inat bugün çok güzel olacaktı. 

Bu düşüncelerle Mayıs’ın 14’ü sabahı yeniden yola çıkıldı. Kilometreler kilometreleri kovaladı. Zamanın çıldırtıcılığına karşı bir yarış vardı. Hem sabır hem yol yarışı. 
Sabah 6 civarıydı. Erzurum’dan yola çıkmış, yoldaki ilk ilçeyi geçeli henüz 6 dakika olmuştu. Ne olduysa o anda oldu.

Düşünceler, tatlı hülyalar, kavuşma hissi, özlem tutkusu ağır bir çarpışmanın altında kaldı. Güneş bir anda guruba meyl etti. Hayaller duman duman dağıldı. Kesif bir benzin kokusu sardı her yanı. Bağrışmalar, feryatlar arşı inletti. 
8 – 10 sn. sürdü türbülans. Sabahın mahmurluğundan uyananlar dehşeti gördü. Vuslatla yanıp tutuşan, gönlü Yar’dan ve Yaratan’dan başkasını görmeyenin gözleri bu dünyaya kapandı, cennet yurduna açıldı. Yıllardır yollarında yorgun emekleyen Hak yolcusu, HAKK’a yürüdü. Hiçbir insanın zarar görmediği, herkesin yardımına koşan, iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir evlat, iyi bir kardeş, iyi bir amca, iyi bir dost, iyi bir dayı “Sacit Abi”, ufunetli, dağdağalı, meşakkatli, ızdıraplı dünya zindanından ebedi, sermedi, hoş, en güzel, cemali tecellilerin cereyan ettiği Cennete, Cuma yamaçlarına yürüdü.
17 – 25 ten sonra “neden çocuk okuttun, burs verdin” diye hırpalanan…

Haramilerin çökmek istediği kurumları ayakta tutabilmek için direnen ve maddi yardımda bulunan…
Karınca ezmez efendilerin “terör örgütü üyeliği” ile suçlandığı ifritten günlerde 6 yıl hüküm giyen…

2. Ağır Ceza, İstinaf… Yargıtay… Ona yazılı, buna sözlü savunma derken hayatı mahkeme üçgenlerine sıkıştırılan…
Kendi acısı yetmiyormuş gibi 2 abisi aranan, 1 abisi kendisi gibi hüküm giyen, 2 eniştesi aranan, 1 eniştesi 1 yıl hapis yatan, 2 yeğeni hapis, 3 yeğeni aranan, 1 yeğeni istintaka tabi tutulan… 
Yurdunu yuvasını korumak için aç canavarlara, hilebaz düşkünlere, menfaat tufeylilerine, kömürden menfaat umanlara karşı duran…
Arada bir selamla yüreğinde güller açan…

Derdini paylaştığı muhacir, mahpus, mağdur, mescun ve muztarrinler icin yardımdan yardıma koşan ve ellerini semadan indirmeyen Abdullah Sacit’ti o. 
O bir memleketti benim yüreğimde.  Sabah süt toplamaya giderken oksijen… Pikniğe giderken bir yasemen… Dost meclisinde bir abi… Danışılacak bir yaren… Babanın olmadığı yerde bir baba… Kaldırılması ağır yükler karşısında bir Heraklit… Eşinin yanında bir Mecnun… Esra, Kübra ve Enes’in arkasında bir dağ… İhsan’ın yanıbaşında büyük dede… Mağdurun yanında bir Musa… Morali bozulanlara Mesih soluklu bir süvariydi… Şimdi o memleket… Bu aile… Şu uzakta görünen araç… Burada ağlayan masum bebek… Ve çocukluğumun bahçesinin gülleri… Uzak diyarların abileri… Okyanus ötesindeki akrabaları

YETİM KALDI…
Allah onu sevdikleriyle Haşr eylesin…
Makamını cennet eylesin.

***
Bu akşam o kadar durgun ki sular…
Gömül benim gibi kedere diyor.
İçimde maziden kalma duygular…
Ağla geri gelmez günlere diyor. 
Ey gönül! Gidenden ümidini kes…
Kaçan bir hayale benziyor herkes
Sanki gaipten kulağıma bir ses
Buluşmalar kaldı mahşere diyor.

ShareTweet
Previous Post

Hindistan’da üst geçit çöktü: 18 ölü

Next Post

ABD’deki Atilla davasında bugün karar verilmesi bekleniyor

İLGİLİHABERLER

Kız Çocukları Davası öncesi uluslararası çağrı: Dünya görmezden gelmemeli
GÜNDEM

Kız Çocukları Davası öncesi uluslararası çağrı: Dünya görmezden gelmemeli

September 17, 2025
5k
İBB’den Demirtaş’ın beraatine itiraz: Sanıkların cezalandırılmasına karar verilmesini talep ederiz
GÜNDEM

İBB’den Demirtaş’ın beraatine itiraz: Sanıkların cezalandırılmasına karar verilmesini talep ederiz

September 17, 2025
5.1k
Kopyala yapıştır rapor: Giresun’daki Yiğit HES raporunda Maraş verileri kullanıldı
GÜNDEM

Kopyala yapıştır rapor: Giresun’daki Yiğit HES raporunda Maraş verileri kullanıldı

September 17, 2025
5k
Bayrampaşa’da başkan vekili seçimi tarihi açıklandı
GÜNDEM

Bayrampaşa’da başkan vekili seçimi tarihi açıklandı

September 17, 2025
5k
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hasan Mutlu’ya ‘AK Parti’ye katıl, operasyonlar dursun’ telefonu geldi
GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hasan Mutlu’ya ‘AK Parti’ye katıl, operasyonlar dursun’ telefonu geldi

September 17, 2025
5k
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı
GÜNDEM

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı

September 17, 2025
5k
Daha Fazla Haber
Fenerbahçe’nin başına milyonlarca euroluk talih kuşu kondu

Fenerbahçe’nin başına milyonlarca euroluk talih kuşu kondu

September 18, 2025
5k
Bir madeni para daha tedavülden kalkıyor

Bir madeni para daha tedavülden kalkıyor

September 18, 2025
5k
ABD’de komedyen Jimmy Kimmel’ın TV şovu, Charlie Kirk paylaşımları sonrası süresiz askıya alındı

ABD’de komedyen Jimmy Kimmel’ın TV şovu, Charlie Kirk paylaşımları sonrası süresiz askıya alındı

September 18, 2025
5k
Şamil Tayyar Ali Erbaş’ın ardından paylaşım yaptı; demediğini bırakmadı

Şamil Tayyar Ali Erbaş’ın ardından paylaşım yaptı; demediğini bırakmadı

September 18, 2025
5k
Hikmet Çetin: Kılıçdaroğlu yanlış yapıyor, Özgür Özel’i davet etmesi “Sancılı süreci hep birlikte aşalım” demesi lazım

Hikmet Çetin: Kılıçdaroğlu yanlış yapıyor, Özgür Özel’i davet etmesi “Sancılı süreci hep birlikte aşalım” demesi lazım

September 18, 2025
5k
Ali Koç: Cihan Aydın bir daha Kadıköy’e gelemez, taraftar sahaya iner

Ali Koç: Cihan Aydın bir daha Kadıköy’e gelemez, taraftar sahaya iner

September 18, 2025
5k
Diyanet’te Ali Erbaş dönemi kapandı mı?

Diyanet’te Ali Erbaş dönemi kapandı mı?

September 18, 2025
5.1k
Ufuk Özkan taburcu olduktan sonra ilk paylaşımını yaptı

Ufuk Özkan taburcu olduktan sonra ilk paylaşımını yaptı

September 17, 2025
5.1k
Emekli albay Orkun Özeller tutuklandı

Emekli albay Orkun Özeller tutuklandı

September 17, 2025
5.1k
Naci Görür’den ‘Taş Yapı’ açıklaması

Naci Görür’den ‘Taş Yapı’ açıklaması

September 17, 2025
5.1k
ABD Merkez Bankası, faizi 25 baz puan indirdi

ABD Merkez Bankası, faizi 25 baz puan indirdi

September 17, 2025
5k
Bayrampaşa’da başkan vekili seçimi tarihi açıklandı

Bayrampaşa’da başkan vekili seçimi tarihi açıklandı

September 17, 2025
5k
MHP’den sürpriz hamle: İki isim partiden ihraç edildi

MHP’den sürpriz hamle: İki isim partiden ihraç edildi

September 17, 2025
5k
Deutsche Bank altın fiyat tahminini yükseltti

Deutsche Bank altın fiyat tahminini yükseltti

September 17, 2025
5k
‘CHP’nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin talebi’ reddedildi

‘CHP’nin Olağanüstü Kurultayı iptal edilsin talebi’ reddedildi

September 17, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.