CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Murat Yetkin’e yaptığı açıklamalarda orduya ilişkin kimi iddiaları gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu “ordunun partileştirilmesi endişesi olduğunu” söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin durumuna ilişkin “rahatsız edici duyumlar” olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “ordunun günlük siyasetin dışında tutulması” çağrısı yaptı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu açıklamayı gazeteci Murat Yetkin’e yaptı. CHP liderinin, Murat Yetkin’in internet sitesi YetkinReport’ta yayımlanan açıklamalarının bir bölümü şöyle:
‘ORDUYA İLİŞKİN SÖYLEMLERDEN RAHATSIZLIK DUYUYORUM’
“Ordunun durumuna ilişkin rahatsız edici duyumlar var; hükümetin parti devleti kurma gayretinde sıranın ordunun partileştirilmesine mi geldiği endişesi var. Burada ordunun siyasi otoritenin emrinde olması gereğinden söz etmiyorum, demokrasilerde öyle olacak. Ben ordunun içine günlük sıcak siyasetin sokulmasından ve artık atama ve terfilerde de liyakat yerine parti tercihleri kullanılmasından söz ediyorum. Bu söylemlerden rahatsızlık duyuyorum…”