OHAL nedeniyle çıkarılan KHK ile işinden uzaklaştırılan binlerce insandan biri olan Nuriye Gülmen işine geri dönebilmek için yürüttüğü mücadele nedeniyle cezaevine konuldu. Savcının 2. kez tahliyesini istediği kaydedildi.
Canlı Blog
11.55: Savcı, Nuriye Gülmen için adli kontrolle tahliye talebinde bulundu.
11.40: Veli Saçılık tanık olarak dinleniyor: Ben ihraç edildiğimde Nuriye hoca Yüksel Caddesi’ndeki eylemine başlamıştı.
11.30: Tanık Yaprak Yılmaz Nuriye Gülmen’i tanıdığını, eyleme polisin müdahale ettiğini ve eylemde kimsenin bomba atmadığını kaydetti. Yılmaz, gizli tanığı tanıdığını belirterek, “Yalancı biriydi, her şeyi abartırdı. Ben yalanları sebebiyle arkadaşlığımı kestim” dedi.
11.20: Tanık Ömer Lütfi Zeren şunları söyledi: Nuriye ve Semih hoca ile Gezi direnişi sırasında tanıştım. Ben de akademi camiasından biriyim. Nuriye hocanın çevirdiği Milenaya Mektuplar kitabını görmüştüm ve Eskişehir’de yaşadığını öğrendiğimde dikkatimi çekmişti. Berkin Elvan eylemine katıldım. Nuriye Gülmen’i orada gördüm. Öncesinde buluşmadım. O gösteriye çok kalabalık bir katılım olmuştu. Nuriye hocayı kitlenin ortalarında gördüm. O gösteride bir patlama olduğunu hatırlamıyorum. Gizli tanık Berk’in söyledikleri gerçeği yansıtmıyor.
11.15: Nuriye Gülmen, Numune Hastanesi’nden SEGBİS yolu ile duruşma salonuna bağlandı. Tanık Ömer Lütfi Zeren de duruşma salonuna bağlandı.
11.10: Mahkeme heyetinin gelmesiyle duruşma başladı.
11.00: Duruşma başlamak üzere… Nuriye Gülmen 6’ncı duruşmaya da getirilmedi.
9.30: Duruşmaya destek olmak için İstanbul’dan yola çıkan araç Ankara girişinde durdurularak bağlandı.
***
Numune Hastanesi’nin tutuklu koğuşunda zorla tutulan Gülmen’in, Pazartesi günü görülen duruşmasında savcının tahliye talebine rağmen mahkeme, “tutukluluk halinin devamına” karar vererek duruşmayı ertelemişti.