MHP Mersin Milletvekili, Nişantaşı Üniversitesi’nin sahibi ve Nişantaşı Eğitim Vakfı’nın (NEV) kurucusu Levent Uysal‘ın diplomasının sahte olduğu iddiasına ilişkin haberler, Büyükçekmece 6. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararıyla erişime engellendi.
Aynı kararla, Levent Uysal’ın diplomasının sahte olduğu iddiasıyla ilgili sosyal medya paylaşımları ve YouTube videoları da erişime engellendi.
Kararda şu ifadeler kullanıldı:
“Paylaşımlara erişimin dava sonuçlanıncaya kadar tedbiren engellenmesine karar verilmiştir. Ancak verilen değişik iş kararda yargılama giderleri bakımından ve esas davanın açılması için kesin süre verilmesi yönünden eksiklik olduğu mahkememizce re’sen değerlendirilmiş olup davacı tarafın değişik iş karardan sonraki talebi de eksikliğin giderilmesi için değerlendirmeye alınmıştır.”