Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Lahey’de ‘Barış inşası ve Gelecek için Umut’ konferansı: 200’e yakın seçkin davetli katıldı

Hollanda’da bulunan Lahey Adalet Divanı, Barış Sarayı’nda ‘Barış inşası ve Gelecek için Umut’ konferansına ev sahipliği yaptı.

by Özkan yazar
May 17, 2023
Lahey’de ‘Barış inşası ve Gelecek için Umut’ konferansı: 200’e yakın seçkin davetli katıldı
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

TR724’ten Hasri Doğan’ın haberine göre, Hollanda Hizmet Hareketi Diyalog Platformu İNS ve Kunst van het Samenleven’in organize ettiği programa, Hollanda Sosyal İşler ve Entegrasyon Bakanı Karien van Gennip, Lahey Barış Sarayı Başkanı ve Devlet Bakanı Piet Heijn Donner, Yazar ve Haham Lody van Kamp, Entegrasyon ve Mülteci Uzmanı Prof. Han Entzinger, Mülteci Öğrenciler Vakfı (UAF) Direktörü Fatımazhra Belrich, Amnesty İnternational Başkanı Dagmar Oudshoorn ve Moderatör Natasja Gibbs’in yanı sıra Hollanda’nın farklı şehirlerinden milletvekilleri, akademisyenler, meclis üyeleri, gazeteciler ve sanatçılardan oluşan 200’ün üzerinde seçkin davetli katıldı.

Kimse Yok mu

Hollanda Platform İNS ve Kunst van het Samenleven Müdiresi Saniye Çalkınü Lahey gibi 100’ün üzerinde dilin konuşulduğu çok kültürlü ve kozmopolit bir dünya şehrinde ‘Barış inşası ve Gelecek için Umut’ konferansını gerçekleştirmekten dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Çalkın, şunları söyledi: “Böyle bir anlamlı konferansı Lahey Barış Saray’ında yaptık. Bizim Hollanda’da hizmet gönüllülerinin Hollanda toplumuna barışa, birlikte yaşama sanatına ve toplumsal entegrasyonuna katkılarını göstermeye çalıştık. Bu konferansı 8 konuşmacımız ile gerçekleştirdik. Programımıza Hollanda Sosyal İşler ve Entegrasyon Bakanı Karien van Gennip, Lahey Barış Sarayı Başkanı ve Devlet Bakanı Piet Heijn Donner, Yazar ve Haham Lody van Kamp, Entegrasyon ve Mülteci Uzmanı Prof. Han Entzinger, Mülteci Öğrenciler Vakfı (UAF) Direktörü Fatımazhra Belrich, Amnesty İnternational Başkanı Dagmar Oudshoorn ve Moderatör Natasja Gibbs’in yanı sıra Hollanda’nın farklı şehirlerinden milletvekilleri, senato üyeleri, akademisyenler, meclis üyeleri, gazeteciler, sanatçılardan oluşan 200’ün üzerinde seçkin davetlinin katılması Hollanda hizmet hareketinin Hollanda toplumuna yaptığı katkıların son derce anlamlı bir göstergesi idi. Aslında konuşmacılarımın çeşitliliği kadar katılımcıların çeşitliği de çok üst düzeyde idi.”

HER YIL BARIŞ SARAYI’NDA BARIŞ KONFERANSI SERİLERİNİ YAPACAĞIZ

Konferansın son derece başarılı geçtiğine vurgu yapan Saniye Çalkın, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu konferans ile bizlere yeni bir heyecan getirdi. Daha doğrusu bir motivasyon verdi. İnşa Allah bizler bunu her yıl 16 Mayıs Barış İçinde Birlikte Yaşama Günü’nde yapmayı hedefliyoruz. Lokal partnerlerimiz ile ortak çalışma içerisinde olarak bunun devamı gelecek. Aslında faaliyetler sene içerisinde belli periyotlar ile yapılıyor. Senede bir defaya mahsus olmak üzere de bu anlamlı etkinlikleri bir konferans ortamında ele almaya çalıştık. Bunun yanında farklı projelerimiz var. Bunların başında Avrupa Birliği Projeleri geliyor. Bu projemizin şu anda dördüncüsüne başladık. Avrupa Birliği Projelerimizdeki hedef ise Aktif Vatandaşlık. Yani Entegrasyonumuzu, ekonomi alanında güçlenmeyi nasıl yapabiliriz konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bunun yanı sıra yalnızlık sorununu Hollanda’da nasıl giderebiliriz, kutuplaşma sorununu nasıl azaltabiliriz ve aktif vatandaşlığı nasıl fazlalaştırabiliriz bunun üzerinde de projelerimiz oluyor. Yaşadığımız ülkemiz Hollanda’nın en büyük sorunu kutuplaşma ve yalnızlık. Bu sorunu da bizler Hizmet gönüllüleri olarak hem hayata geçirmek hem de yaptıklarımızı göstermeye çalışıyoruz. Bunun için 16 Mayıs Dünya barış içinde içerisinde yaşama günü güzel bir fırsat. Bizde bunu en iyi bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz.”

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Dönüp arkana bakma!

Dönüp arkana bakma!

March 20, 2026
5k
Necaşî Sarayında Hakikat: İkinci Habeşistan Hicreti ve Ca‘fer’in Konuşması

Necaşî Sarayında Hakikat: İkinci Habeşistan Hicreti ve Ca‘fer’in Konuşması

March 20, 2026
5k

BİRLİKTE YAŞAMA ÖNEMLİ KATKILAR

Hollanda Sosyal İşler ve Entegrasyon Bakanı Karien van Gennip, farklı kültürleri bünyesinde barındıran barış şehri Lahey’de ‘Barış inşası ve Gelecek için Umut’ konferansının yapılmasını çok anlamlı bulduğunu ve bu inisiyatifi desteklediğini dile getirdi. Bakan Gennip “Bu tür etkinlikler birlikte yaşama önemli katkılar sağlıyor. Bu özel günde Kunst van het Samenleven kurumunun Hollanda için önemli işler yaptığının bir göstergesidir. Lahey Barış Sarayı’nda böyle anlamlı bir konferansın yapılmasını son derece anlamlı bulduğumu bu tür etkinlikleri desteklediğimi belirtmek isterim.” dedi.

BARIŞIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ VE ETKİLEYİCİLİĞİ

Lahey Barış Sarayı Başkanı ve Devlet Bakanı Piet Heijn Donner, 16 Mayıs Dünya barış içinde içerisinde yaşama gününde Kunst van het Samenleven’in böyle anlamlı bir etkinliği Lahey Barış Sarayı’mızda düzenlemesinden dolayı son derece mutlu olduğunu anlattı: “Barış içinde samimi ve içten düzenlenen bir akşamı hep birlikte yaşadık. Sizlerin bu konferansta vermiş olduğunuz mesaj birliktelik, barışın evrensel birleştirici gücü ve etkileyiciliğini bura hep birlikte yaşadık. Dünya barışı açısından son derece güzel bir akşamdı. Hollanda adına da çok olumlu bir gelişme. Birlikte iyi bir diyalog akşamı yaşadık. Bu tür etkinliklerin entegrasyon ve katılım sürecine çok önemli katkılar sağlayacağını belirtmek isterim.”

Yazar ve Haham Lody van Kamp, Entegrasyon ve Mülteci Uzmanı Prof. Han Entzinger, Mülteci Öğrenciler Vakfı (UAF) Direktörü Fatımazhra Belrich, Amnesty İnternational Başkanı Dagmar Oudshoorn ve Moderatör Natasja Gibbs birer konuşma yaparak barışın önemine vurgu yaptılar. Birlikte yaşama olan katkılarından dolayı Kunst van het Samenleven yetkili ve gönüllülerine teşekkür etti.

BİRLİK, DAYANIŞMA VE BARIŞ MESAJLARI ÇOK ÖNEMLİYDİ

Hollandalı gazeteci yazar James Roolvink, Lahey Barış Sarayı’nda son derece anlamlı ve güzel bir akşamı yaşadıklarına dikkat çekti: “Kunst van het Samenleven ‘Barış inşası ve Gelecek için Umut’ barış konferansı aracılığı ile güzel bir mesaj verildi. Herkes burada barış için buradalar. Burada verilen birlik, dayanışma ve barış mesajları çok önemli idi. Bizde katılımcı ve seyirci olarak burada bunları dinledik. Gerçekten çok güzel bir gün idi. Bugün A’dan Z’ye güzel bir organizasyon oldu. Katılımda çok güzel idi. Farklı meslek ve branşlardan insanlar burada idiler. Bu organizasyonu düzenleyenleri tebrik ediyorum.”

TOPLUMUN HER KESİMİ BURADA İDİ

Hoorn Het Forrestenhuis Başkanı Leida Veldkamp da renkliliğe dikkat çekti: “Türk kökenli, Hollanda kökenli veya diğer etnik kökenden insanlar olsun, birlikte ne kadar güzel bir barış etkinliğinde bir araya geleceklerini gösterdiler. Kunst van het Samenleven kurumu yaptığı etkinlikler ile toplumumuza katkıları bize gösterdiler. Özellikle konuşmacılar çok güzel mesajlar verdi. Şu önemli günlerde bu kadar güzel bir etkinliğin Lahey Barış Sarayı’nda olması son derece önemli idi. Buradan herkese mesajım her zaman bu akşam olduğu gibi pozitif olmaları. Negatif söylem ve eylemlerden uzak durmalarını tavsiye ediyorum.”

KATILIMCILAR MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ

Hollanda Hizmet Hareketi Platform İNS, Kunst van het Samenleven organizesi ile düzenlenen ‘Barış inşası ve Gelecek için Umut’ konferansı Lahey Barış Sarayı’ndaki programına katılanlar, aralarında siyasiler, akademisyenler, politikacılar ve sanatçılar böyle bir güzel etkinlikten dolayı son derece memnun oldukları ifade etti.

Programın sonunda konuşmacılara, Ebru ustası Refi Kileci’nin hazırlamış olduğu ve üzerlerinde konuşmacıların isimlerinin yazılı olduğu plaketler verildi.

Tags: akademisyenbarış insası ve gelecekDagmar OudshoornFatımazhra BelrichgazeteciKarien van GenniplaheymilletvekiliPiet Heijn DonnerProf. Han Entzingersanatçı
ShareTweet
Previous Post

Bilal Erdoğan’ın kayınpederi Orhan Uzuner’e TCDD’den ballı ihale: 6,4 milyon liralık bir ihale daha verildi.

Next Post

Mümtaz’er Türköne: İkinci tur Erdoğan için çantada keklik değil

İLGİLİHABERLER

Dönüp arkana bakma!
ANALİZ

Dönüp arkana bakma!

March 20, 2026
5k
Necaşî Sarayında Hakikat: İkinci Habeşistan Hicreti ve Ca‘fer’in Konuşması
ANALİZ

Necaşî Sarayında Hakikat: İkinci Habeşistan Hicreti ve Ca‘fer’in Konuşması

March 20, 2026
5k
Parsel parsel ID ID hepsi sıralı tam liste: CHP tapuları tek tek paylaştı
GENEL

Parsel parsel ID ID hepsi sıralı tam liste: CHP tapuları tek tek paylaştı

March 19, 2026
5.1k
Özgür Özel’den Akın Gürlek’in babasına: Senin oğlanın vicdanı yok, insafı yok
GENEL

Özgür Özel’den Akın Gürlek’in babasına: Senin oğlanın vicdanı yok, insafı yok

March 19, 2026
5.1k
KHK mağdurlarına kritik çağrı: “AYM artık etkili bir yol değil, dosyanızı AİHM’e taşıyın”
GENEL

KHK mağdurlarına kritik çağrı: “AYM artık etkili bir yol değil, dosyanızı AİHM’e taşıyın”

March 19, 2026
5.2k
Hızla elindekileri çıkardı: Akın Gürlek’in şüpheli trafiği ve ‘hızlı satış’ stratejisi
GENEL

Hızla elindekileri çıkardı: Akın Gürlek’in şüpheli trafiği ve ‘hızlı satış’ stratejisi

March 19, 2026
5.2k
Daha Fazla Haber
Ümit Nağmeleri’nden Ramazan Bayramı’na özel şarkı

Ümit Nağmeleri’nden Ramazan Bayramı’na özel şarkı

March 19, 2026
5.1k
Samsunspor’a galibiyet yetmedi

Samsunspor’a galibiyet yetmedi

March 19, 2026
5.1k
Saraçhane mitingi sonrası gözaltına alınmışlardı: 2 kişi tutuklandı

Saraçhane mitingi sonrası gözaltına alınmışlardı: 2 kişi tutuklandı

March 19, 2026
5.1k
Ekmek Teknesi’nde oynadım dedi, fotoğraf ortaya çıktı: “Ben 106 bölüm çalıştım, kendisini bir kere bile görmedim”

Ekmek Teknesi’nde oynadım dedi, fotoğraf ortaya çıktı: “Ben 106 bölüm çalıştım, kendisini bir kere bile görmedim”

March 19, 2026
5.1k
Parmağı kopan Noa Lang’tan ilk mesaj

Parmağı kopan Noa Lang’tan ilk mesaj

March 19, 2026
5.1k
İktidar İran’a dur dedi, Bahçeli, ABD’yi hedef aldı

İktidar İran’a dur dedi, Bahçeli, ABD’yi hedef aldı

March 19, 2026
5.1k
19 Mart süreci ve Ekrem İmamoğlu: Bir yılda neler yaşandı, CHP nasıl etkilendi?

19 Mart süreci ve Ekrem İmamoğlu: Bir yılda neler yaşandı, CHP nasıl etkilendi?

March 19, 2026
5k
Galatasaray korkutan Osimhen haberini sabaha karşı açıkladı

Galatasaray korkutan Osimhen haberini sabaha karşı açıkladı

March 19, 2026
5.2k
Liverpool Galatasaray maçına inceleme başlattı

Liverpool Galatasaray maçına inceleme başlattı

March 19, 2026
5.1k
Galatasaray’dan Noa Lang için tazminat davası

Galatasaray’dan Noa Lang için tazminat davası

March 19, 2026
5.1k
Bodrum’da genç kadını zorla inşaata götürüp tecavüz ettiler

Bodrum’da genç kadını zorla inşaata götürüp tecavüz ettiler

March 19, 2026
5.1k
Dünyanın en kritik LNG merkezine saldırı: Küresel arz zinciri sarsılıyor

Dünyanın en kritik LNG merkezine saldırı: Küresel arz zinciri sarsılıyor

March 19, 2026
5.1k
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile MGK’da değişikliler: İç ve Dış Güvenlik daire başkanlıkları kuruldu, “Bildiri” yerine “açıklama” ifadesi geldi

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile MGK’da değişikliler: İç ve Dış Güvenlik daire başkanlıkları kuruldu, “Bildiri” yerine “açıklama” ifadesi geldi

March 19, 2026
5k
Sadettin Saran ile Mustafa Varank’ın diyaloğu gündem oldu: Ben Ali Koç gibi değilim, kendi baklavalarım var

Sadettin Saran ile Mustafa Varank’ın diyaloğu gündem oldu: Ben Ali Koç gibi değilim, kendi baklavalarım var

March 19, 2026
5.1k
Steven Gerrard’dan flaş Galatasaray yorumu: Yerde yuvarlandıklarını gördünüz, çok acınasıydılar

Steven Gerrard’dan flaş Galatasaray yorumu: Yerde yuvarlandıklarını gördünüz, çok acınasıydılar

March 19, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.