Türk Kızılay, Kızılay Sağlık Grubu’nca İstanbul, Konya ve Kayseri’de işletilen dört hastaneyle Altıntepe ve Bakırköy’deki tıp merkezlerinin uzun süreliğine kiralanmasına karar verdi.
Diken’in ulaştığı Kızılay Basın Müşaviri Selahattin Bostan, uzun süreli kiralamayı doğruladı. Kiralamalardan sonra Kızılay’ın işlettiği herhangi bir hastane veya tıp merkezi kalmayacak.
Bostan şöyle konuştu: “Adı belki Kızılay Bakım olur belki başka bişey olur. Anladığımız anlamda, hastaneler ve tıp merkezleriyle ilgilenen Kızılay Sağlık diye bir yapı kalmayacak. Ama doktorlar, hemşireler ve çalışanlar hala o hastanelerde görev yapmaya devam edecek. Bir ihtiyaç doğarsa bizim buraları Kızılay olarak alıp işletmemiz gerekirse de tekrar oraların işletmesini alma hakkımız da her zaman olacak.”
Uzun süreli kiralama için Medical Park, Medicana ve Medipol gibi özel sağlık sektöründeki büyük gruplarla görüştüklerini söylen Bostan, ihtiyaç duyulması halinde buraların yeniden Kızılay tarafından işletilmesi ve personelin işlerine mevcut özlük haklarını kaybetmeden devam edilmesi şartıyla sözleşme imzalanacağını belirtti.
Ayrıca hastane ve tıp merkezlerinin ruhsatları Kızılay’da kalmaya devam edecek.
78 ilde zaten Kızılay Sağlık’a bağlı sağlık tesisi bulunmadığı belirten Bostan şöyle konuştu: “Cumhuriyet’ten sonra sağlığa erişimin olmadığı zamanlarda Kızılay sağlıkla yakından ilgilenmişti. Şimdi, Kızılay’ın bu hizmetini vermesini gerektiren çok elzem şartlar bulunmuyor, aile hekimlikleri var, şehir hastaneleri var. Buna rağmen Kızılay, uzun zamandır bu alanı kendi öz kaynaklarıyla sübvanse ediyordu.
Biz şimdi yılda 3 milyona yakın kan topluyoruz ama kanın torbasını yurtdışından getiriyoruz. Çok stratejik bir ürün bu. Bunların Türkiye’de üretilmesine yönelik yönetimin stratejik bir kararı var. Kaynaklarımızı oraya aktarmaya ve yaşlı bakıma aktarmaya karar verdik. Yaşlı bakım konusunda ciddi bir sıkıntı var, nüfus yaşlandığı için.”
Kızılay Sağlık Grubu
Kızılay’a bağlı hizmet veren Kızılay Sağlık; Kartal, Kağıthane, Konya ve Kayseri olmak üzere dört tam donanımlı hastaneyle Altıntepe ve Bakırköy olmak üzere iki tıp merkeziyle genel sağlık hizmeti sunan Türkiye’nin özel grup hastaneleri arasında.
Ülke genelinde yılda 950 bin kişiye hizmet sağlayan grup, yılda yaklaşık 39 bin cerrahi müdahale gerçekleştiriyordu.