Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Erdoğan yarına işaret etti: Zavallılara bir sözüm var

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümetimizin cari açığını uyuşturucu kaynaklarından temin ettiği gelirle kapatacağını söyleyen zavallılara bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim" ifadeleriyle yarınki grup toplantısına çağrı yaptı.

by Gülsüm yazar
November 1, 2022
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Erdoğan yarına işaret etti: Zavallılara bir sözüm var
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarın her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumduğunu ve uyuşturucu paralarının cari açık için kullanıldığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını hedef alan Erdoğan, “Zavallılara bir sözüm var, onu yarın söyleyeceğim” dedi, yarınki grup toplantısını işaret etti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Haramı, helali gayet iyi bilen bir iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin, onu sen aynaya bak kendinde ara.”

SOYLU’YA SAHİP ÇIKTI

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadelede dünyaya örnek bir başarıya sahip olduğunu savunan Erdoğan, “Güvenlik güçlerimizi, seçilmiş Cumhurbaşkanını, İçişleri Bakanını ilzam ederek kendine siyasi alan açtıklarını sananlar uyuşturucu baronlarına hizmet ediyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“38 BİN EMNİYET MENSUBUNU İHRAÇ EDEREK TEŞKİLATI FETÖ GÖLGESİNDEN TAMAMEN ARINDIRDIK”

“Geçtiğimiz 7 yılda akademi bünyesinde yetiştirdiğimiz 18 bin 398 komiser yardımcımız, 28 bin 742 çarşı mahalle bekçimizle emniyet teşkilatımızı güçlendirdik. Teşkilatın insan gücünü akademik olarak da tahkim ettik. 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar 38 bin emniyet mensubunu ihraç ederek teşkilatı FETÖ gölgesinden tamamen arındırdık.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddialarına ilişkin suç duyurusuna 2025’te takipsizlik vermiş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddialarına ilişkin suç duyurusuna 2025’te takipsizlik vermiş

February 3, 2026
5.1k
TÜBİTAK çalışanı hukuk mücadelesini kazandı

TÜBİTAK çalışanı hukuk mücadelesini kazandı

February 3, 2026
5.1k

Hizmet içi eğitimlerle polislerimizin çağın ihtiyaçları, teknolojik donanımı, teknik yöntemlerine uygun bilgi ve becerilere sahip olmasını sağladık. Türkiye emniyet teşkilatında da kendi insan gücü bu ihtiyacını karşılamanın ötesinde gönül coğrafyasındaki kardeşlerine model olan, onların eğitim ve öğretimine katkı veren bir kurumdur. Polis akademimizin başarısını daha da artırarak kendi alanında dünyanın referans kurumuna geleceğine inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun öncelikli hedeflerinden biri de Türkiye’de huzurun kökleştirilmesidir. Can ve mal güveliğine önem veriyoruz. Türkiye Yüzyılı şefkat ve merhamet yüzyılı olacaktır. Bunun teminatı sizlersiniz. Şehir ve karayolu güvenliği gibi klasik hizmetleri en iyi şekilde yürütmeyi sürdürüyoruz.

Asıl üzerinde yoğunlaştığımız alanlardan biri gençlerimizin terör ve uyuşturucu belalarına karşı korunmasıdır. Ne terör örgütlerine, ne uyuşturucu baronlarına ne sapkın akımlara kaptıracağımız tek bir evladımız var. Siyasetin içinde olup da hükümetimizi, iktidarımızın cari açığını uyuşturucu kaynaklarından gelir elde edip de kapatacağını zavallılara bir sözüm var onu yarın söyleyeceğim. Haramı iyi biliriz, helali iyi biliriz. Haram size kalsın ey siyasiler, bunu da böyle bilin.

CHP’nin güvenlik güçlerimize attığı bu iftirayı cevaplandırmak Cumhurbaşkanlığı sorumluluğun gereği olarak gördüğüm için değinmek zorundayım. Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu’da, doğunun değişik yerlerinde uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür hakarette, iftirada bulunamazsınız. Bu tür uyuşturucu köklerini toplayan teşkilat işte karşımda. Böyle bir teşkilatı nasıl olur da Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak yoluyla kapatıyor dersiniz. Bu ne insafsızlıktır.

Yarın grup konuşmamda çok daha geniş bir şekilde yapacağım. Haramı, helali gayet iyi bilen iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin, onu sen aynaya bak kendinde ara. Polisiyle, jandarmasıyla, sahil güvenliğiyle emniyet güçlerimizin canları pahasına yürüttüğü uyuşturucu ile mücadelesini yalanlarla hiçe sayamazsınız. Hem yakalanan uyuşturucu miktarı hem yakalanıp cezaevine atılan uyuşturucu satıcısı bakımından rekor sahibiyiz.

Genel başkanı böyle yapan partinin milletvekilleri boş durur mu? Onlar da Yalova’da mahkeme basıp, hakimlere hakaret edip ya hırsızların ya teröristlerin safında olduklarını göstermişlerdir. Güvenlik güçlerimizin fedakarlığının böylesine ucuz siyaset oyunlarına meze yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu tür iftiralara aldırmadan gençliğimizi her türlü tehdide karşı korumayı sonuna kadar devam edeceğiz. Bu tür saldırılar karşısında susmak da herhalde dilsiz şeytan olmayı gerektirir. Biz dilsiz şeytan da olmayacağız.

Dijital terör insanımızın huzuru ve haysiyetiyle birlikte devletimizin güvenliğini de hedef alıyor. Hiçbir sınırın ve etik kuralın olmadığı sosyal medya mecralarından yayılan sahte beyanlarla milyonlarca kişi linç ediliyor. Türkiye dünyada en fazla dezenformasyona maruz kalan ülkedir. FETÖ‘den bölücü terör örgütüne birçok odak insanımızı birbirine kışkırtmak, sosyal kaos oluşturmak için istismar etmektir.

Kızılay’da bomba patlatmakla yalanı bir silah olarak kullanmak arasında hiçbir fark yoktur. Kısa süre önce Meclisimizin takdiriyle hayata geçen yasal düzenlemenin ülkemizin dijital teröre özellikle karşı hukuk ve demokrasi zemininde yürüttüğü mücadeleyi daha da kolaylaştıracağına emenim.

“KIZILAY’DA BOMBA PATLATMAKLA YALANI BİR SİLAH OLARAK KULLANMAK ARASINDA HİÇBİR FARK YOK”

Potansiyel tehditleri belirlemek, vakitlice tedbir almak için risk analizine yönelik çalışmaları artırıyoruz. GAMER’i yapay zeka destekli sistemlerle güçlendiriyoruz. Bu ülkede hiçbir suçlunun sokağa adım atamayacağı sistemi ülke geneline yaygınlaştırıyoruz. Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı anlayışıyla veri güvenliği açısından yerli ve milli çözümler üretiyoruz.

Güvenlikte de asıl olan insandır. Onun ihtiyaçları ve beklentileridir. Bu hizmetleri sunan kamu görevlilerin vasıflarıdır. Polis akademimizin bünyesinde yürütülen çalışmaları çok ama çok önemli görüyorum. Amacımız milletimizin her bir fedine vatandaşı olmaktan gurur duyduğu bir ülkede yaşamakta olduğunu hissettirmektir.

DEAŞ’la sahada göğüs göğüse savaşan tek NATO ülkemizi olmamıza rağmen atılan ahlaksız iftiraları hatırlayın. Savunma sanayiden ekonomiye kadar her konuda Türkiye’ye diz çöktürme çabalarını hatırlayın. Bunu sizlerle beraber, sizlere güvenerek birlikte yaptık. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizde kurduğumuz demokrasi ve kalkınma altyapısı sayesinde bugün Türkiye Yüzyılı vizyonunu konuşabiliyoruz.

İnşallah ekonomide sağlayacağımız ilerlemelerle savunma sanayi başta olmak üzere çeşitli alanlardaki kalkınma projelerimizi hayata geçirmeyi sürdürerek yolumuza devam ediyoruz. İHA, SİHA, Hürkuş, Gökbeylerle milli ve yerli olarak devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılını bu şekilde karşılarken gençlerimize güvenle inşa edeceklerini bir Türkiye bırakmak için daha çok çalışacağız.

Türkiye nasıl koalisyonlar devrini geride bıraktıysa, terör örgütlerinin kanlı tehditlerini sınırların dışına ittiyse, altyapı eksikliklerini tamamladıysa, siyasi ve ekonomik istiklaline sahip çıktıysa, devlet ve millet olarak öz güvenini güçlendirdiyse, Allah’ın izni ve 85 milyonun desteği ile Türkiye Yüzyılı adım adım gerçeğe dönüşecektir.”

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, bugün yayınladığı video mesajda, “Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. O kadar müsrifce harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

Tags: erdoğangündemKılıçdaroğluson dakika
ShareTweet
Previous Post

Bilirkişi heyeti ön raporu tamamladı:Maden faciası geliyorum demiş.

Next Post

Nihal Olçok’tan 15 Temmuz çıkışı: Darbe olacağı haberi Erdoğan’a 11 Haziran’da gitmişti!

İLGİLİHABERLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddialarına ilişkin suç duyurusuna 2025’te takipsizlik vermiş
GENEL

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Epstein iddialarına ilişkin suç duyurusuna 2025’te takipsizlik vermiş

February 3, 2026
5.1k
TÜBİTAK çalışanı hukuk mücadelesini kazandı
GENEL

TÜBİTAK çalışanı hukuk mücadelesini kazandı

February 3, 2026
5.1k
Enflasyonda ‘üç farklı Türkiye’
EKONOMİ

Enflasyonda ‘üç farklı Türkiye’

February 3, 2026
5.1k
Türkiye ‘tükeniyor’: Toplumun ruh hali alarm veriyor, 71 milyon kutu antidepresan tüketildi
GENEL

Türkiye ‘tükeniyor’: Toplumun ruh hali alarm veriyor, 71 milyon kutu antidepresan tüketildi

February 3, 2026
5.1k
19 milyonluk saat takıyor: Meclis’te sadece 6 dakika konuşan AKP’li vekil, emeklinin 20 yıllık maaşından fazla kazandı
GENEL

19 milyonluk saat takıyor: Meclis’te sadece 6 dakika konuşan AKP’li vekil, emeklinin 20 yıllık maaşından fazla kazandı

February 3, 2026
5.1k
İBB davasındaki ‘sır’ isim: Bir kişi vuruldu, çakarlı araçtan Glock’lar çıktı
GENEL

İBB davasındaki ‘sır’ isim: Bir kişi vuruldu, çakarlı araçtan Glock’lar çıktı

February 3, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
ESP’ye operasyon: Eş Genel Başkanı ve gazeteciler dahil çok sayıda gözaltı

ESP’ye operasyon: Eş Genel Başkanı ve gazeteciler dahil çok sayıda gözaltı

February 3, 2026
5.1k
Cesedi bulunan babayı 16 yaşındaki kızı öldürmüş

Cesedi bulunan babayı 16 yaşındaki kızı öldürmüş

February 3, 2026
5.1k
Emekli oldular, motokuryelik yapıyorlar: Vücudum çalışmayı kaldırmıyor ama borçları ödemem lazım

Emekli oldular, motokuryelik yapıyorlar: Vücudum çalışmayı kaldırmıyor ama borçları ödemem lazım

February 3, 2026
5.1k
Fenerbahçe açıkladı: Kante ve En-Nesyri transferi iptal oldu

Fenerbahçe açıkladı: Kante ve En-Nesyri transferi iptal oldu

February 3, 2026
5.1k
Arabanız kapıda yattığı yerden 2 maaşınızı yiyor: Kontak çevirmeden paranız buhar oluyor

Arabanız kapıda yattığı yerden 2 maaşınızı yiyor: Kontak çevirmeden paranız buhar oluyor

February 3, 2026
5k
Yere düştü ama kalkamadı: Kaleciyi ölümden polis kurtardı

Yere düştü ama kalkamadı: Kaleciyi ölümden polis kurtardı

February 3, 2026
5.1k
Sosyal medyadan tanışıp kandırdılar: Genç kızı bağlayarak cinsel saldırıda bulunup gasbettiler

Sosyal medyadan tanışıp kandırdılar: Genç kızı bağlayarak cinsel saldırıda bulunup gasbettiler

February 3, 2026
5.1k
Diyanet Vakfı’nın üniversitesi: Akademik kadro ilanında yine kişiye özel şartlar sıralandı

Diyanet Vakfı’nın üniversitesi: Akademik kadro ilanında yine kişiye özel şartlar sıralandı

February 3, 2026
5k
Yine aynı saç kesimi yine zorbalık: “Ben senin karınım öp lan şimdi elini”

Yine aynı saç kesimi yine zorbalık: “Ben senin karınım öp lan şimdi elini”

February 3, 2026
5.1k
Timsahlarla tehdit etmişler: Adada Türk mankene ‘vahşice tecavüz’ iddiası

Timsahlarla tehdit etmişler: Adada Türk mankene ‘vahşice tecavüz’ iddiası

February 3, 2026
5.1k
Galatasaray’da orta saha bilmecesi: 25 aday, sıfır imza

Galatasaray’da orta saha bilmecesi: 25 aday, sıfır imza

February 3, 2026
5.1k
Conceiçao’dan veto: Fenerbahçe’nin Kante transferinde yeni kriz

Conceiçao’dan veto: Fenerbahçe’nin Kante transferinde yeni kriz

February 3, 2026
5k
Türkiye’deki “Kız Çocukları Davası” uluslararası gündemde: Yüzlerce çocuk anneleriyle cezaevinde; terörle suçlanan çocuklar gündelik faaliyetlerinden yargılanıyor

Türkiye’deki “Kız Çocukları Davası” uluslararası gündemde: Yüzlerce çocuk anneleriyle cezaevinde; terörle suçlanan çocuklar gündelik faaliyetlerinden yargılanıyor

February 3, 2026
5k
Enflasyon sepetinde ağırlıklar değişti: Gıda düştü, ulaştırma arttı

Enflasyon sepetinde ağırlıklar değişti: Gıda düştü, ulaştırma arttı

February 3, 2026
5k
Rıdvan Dilmen: Yüzde 51 Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını düşünüyorum

Rıdvan Dilmen: Yüzde 51 Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını düşünüyorum

February 3, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.