Kadıköy Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine 2 bin 300 işçi greve başladı.
İşçiler önceden de duyurdukları gibi 15 Şubat’ı 16 Şubat’a bağlayan gece 00.01 itibarıyla belediye binasına ‘Bu işyerinde grev vardır” pankartını astı.
Kadıköy Belediyesi’nde çalışan binlerce işçi, TİS görüşmelerinden anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı aldı. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul 1 No’lu şube üyesi işçiler dün gece saatlerine kadar kar yağışına rağmen görüşmelerin sürdüğü Kadıköy Belediyesi binası önünde bekledi. Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmayınca grev ilan edildi.
KADIKÖY BELEDİYESİ’NDE GREV BAŞLADI
Kadıköy Belediyesi işçileri toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyon oranında zam isterken, belediye yönetimi ise enflasyonun yarısının altında kalan bir zam önerdi. İşçiler önceden de duyurdukları gibi 15 Şubat’ı 16 Şubat’a bağlayan gece 00.01 itibarıyla belediye binası önüne grev pankartını astı.
Ez û terapîstê min! #Kadıköy #GREV pic.twitter.com/tceVsLZ3c5
— GREV GÖZCÜSÜ (@grevgozcusu_) February 16, 2021
SÜREYYA OPERASI’NA DA ‘GREV’ PANKARTI ASILDI
Grev pankartı asılan yerlerden biri de Süreyya Operası oldu. HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Nimet Çelebi, Twitter hesabından Süreyya Operası binasının fotoğrafını paylaşarak, “Yıllardır eylem alanımız olan Süreyya Operası bu kez kendisi eyleme geçti. Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası çalışanları işyerinde greve başladı. İsçiyiz Haklıyız Kazanacağız” dedi.
Yıllardır eylem alanımız olan Süreyya Operası bu kez kendisi eyleme geçti.
KadıköyBelediyesi Süreyya Operası çalışanları işyerinde greve başladı.İsçiyiz Haklıyız Kazanacağız. pic.twitter.com/je1QNJkky1— Nimet Çelebi (@Nimetelebi) February 16, 2021