CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı ‘yolsuzluk’ soruşturmasının ‘kilit ismi’ Serdar Haydanlı’nın şubeden serbest bırakıldığını duyurdu.
19 Mart’ta İstanbul büyükşehir ve ilçe belediyelerine ‘terör’ ve ‘yolsuzluk’ soruşturması başlatılmış, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 106 kişi için gözaltı kararı çıkarılmıştı. Şu an İmamoğlu dahil 90 kişi gözaltında.
Soruşturmalara dair Saraçhane’de basın toplantısı düzenleyen Özel ‘soruşturmanın kilit isminin şubeden serbest bırakıldığını’ açıkladı. Özel şunları söyledi:
“İsim Serdar Haydanlı, şubeden serbest. Gizli tanığın bütün suçlamalar içinde “Naylon faturaları kesen isimdir” dediği kişi Serdar Haydanlı. Gizliliği yok, şubeden serbest. Sabah gazetesinin bu haberine göre İBB’nin bütün algı operasyonlarını yapan kişi. Kim bu Serdar Haydanlı? Her taşın altından çıkan isim.
”Haberleri sildiler”
İmamoğlu soruşturmasındaki kilit isim Serdar Aydanlı’nın gizemi. Şimdi arkadaşlar siz gazetecisiniz. Kiminizi Ankara’dan tanırız, kiminizi buralarda biliyoruz. Bu haberleri arasanıza. A Haber, yandaş kanalların hepsi, TRT tüm haberleri sildiler bunları. Hani inanıyor ya insanlar. A Haber yalan mı söyleyecek ya? Bak (Haberleri gösteriyor) algı operasyonlarını yapan kişi; Ekrem İmamoğlu’nun naylon fatura kesip İBB’yi soydurup algı operasyonu yapan Serdar Haydanlı… Şubeden serbest.
”Ekrem bey, biz tanımıyoruz cumhurbaşkanımız tanıyor”
Haydanlı’nın AKP döneminden sözleşmesi olduğunu, İmamoğlu’nun “Sözleşmesi var” deyip işleri iptal etmediğini anlatan Özel, şöyle devam etti:
Sordum, 2021’e kadar iş mi yaptı İBB’de? “İhaleye girse alsa yine yapardı” diyorlar. Açık ihale kazanmış. İki yıl boyunca buranın (İBB’nin) reklam işlerini yapmış, parasını da almış. Bu arkadaşı Ekrem Bey, biz tanımıyoruz. Ama cumhurbaşkanımız, iletişim başkanımız tanıyor. Çünkü bir tek ona muafiyet veriyor Türkiye Yüzyılı’nı anlatsın diye.
Bu arkadaş sabah 6:00’da herkes gibi evden alınıp şubeden serbest bırakılmış. Bakın herhangi bir firmanın yedi yönetim kurulu üyesini de aldılar İBB’ye reklam yapıyor diye. Bugün akşam serbest bırakılırlar. Dört gündür içeride tutuluyorlar, şubeden serbest değiller.
21 yaşında üniversite öğrencisi, babası şirket kurarken oğlum da hissedar olsun diye yazmış. Şubede, elde, elde, elde. Serdar Haydanlı evde. Çünkü ona gelen telefonla bırakıldı. Oysa ki gizli tanık ifadesinde naylon faturaları kesen isim diyor. Ben daha ne diyeyim arkadaşlar?”