Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçimin ikinci tura kalması ihtimaline karşı vatandaşların tatillerini iptal etmeye başladığı öğrenildi.
Dünya gazetesinden Selenay Yağcı’nın haberine göre, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek ilk tur için iptallerin oranı yüzde 75’i bulurken ikinci turun yapılması planlanan 8 Temmuz haftasına erken rezervasyon yaptıranlar da iptal oranı sadece yüzde 10 oldu. Ancak seçim tarihi yaklaştıkça ikinci tur için iptallerin oranı da artmaya başladı. Şimdilerde yüzde 60’lara ulaşan oranın daha da artması bekleniyor.
‘TARİH YAKLAŞTIKÇA İPTALLER ARTIYOR’
Erken seçim kararı açıklanır açıklanmaz iptal talepleri ile karşılaştıklarını söyleyen Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, ilk etapta 24 Haziran tarihi için iptallerinin oranının yüzde 75 olduğunu ancak şu an iptallerin yüzde 90’a yaklaştığını ifade etti. Haziran ayının sezon başı olduğu için tereddütlerin daha az olduğunu belirten Onaran, “Ancak 8 Temmuz fiyatların en yüksek olduğu dönemlerden biri. Tatilciler uygun fiyatta aldıkları tatillerinden başka çözüm bulmak için beklemiş olabilirler. Ancak tarih yaklaştıkça iptallerin oranı artıyor. Şimdiden yüzde 60’ı buldu” diye konuştu.