Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Halil Falyalı davası: ‘Süleyman Soylu, Falyalı’dan para aldı, kuryeliğini de Servet Yılmaz yaptı’

by Özkan yazar
January 19, 2024
Halil Falyalı davası: ‘Süleyman Soylu, Falyalı’dan para aldı, kuryeliğini de Servet Yılmaz yaptı’
5.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
web

Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve  şoförü Murat Demirtaş’ın 8 Şubat 2022’de Girne’de öldürülmesine ilişkin davanın onuncu duruşması İstanbul’da görüldü. Davanın tutuklu sanığı Mehmet Faysal Söylemez, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Hüsnü Falyalı’dan para aldığını, “kurye”liğini ise eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın yaptığını söyledi.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, Çağlayan Adliyesi 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmaya, tutuklu yargılanan sanıklar Mustafa Söylemez Antalya S Tipi Kapalı Cezaevi’nden, Cengiz Şener Bodrum S Tipi Kapalı Cezaevi’nden, Ender Yıldız İzmir 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı. İzmir 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden tutuklu olan Abdurrahim Çelik ve Mehmet Faysal Söylemez duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada savcı, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez’in ‘tasarlayarak kasten öldürme’ ve ‘suç işleme amacıyla örgüt kurma ve yönetme’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile 6’şar yıldan 12’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediğini yineledi. Ender Yıldız, Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Metin Süs’ün ise ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım’ ve ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçlarından 33’er yıldan 46’şar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep ettikleri mütalaasını tekrar etti.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Özgür Özel, ‘yeni anayasa’ya kapıları kapattı: ‘Hukuk tanımayanlarla müzakere edilmez, mücadele edilir’

Özgür Özel, ‘yeni anayasa’ya kapıları kapattı: ‘Hukuk tanımayanlarla müzakere edilmez, mücadele edilir’

May 23, 2025
5k
Eski İBB çalışanı belge üretmiş: Skandal ‘bilgi notu’ AKP’li trolün elinden çıkmış

Eski İBB çalışanı belge üretmiş: Skandal ‘bilgi notu’ AKP’li trolün elinden çıkmış

May 23, 2025
5k

HAKİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSU 

Mehmet Faysal Söylemez’in avukatı Coşkun Atılgan, mahkeme başkanını ‘görevi kötüye kullanmak’ iddiasıyla HSK’ye şikayet ettiğini söyledi. Atılgan, “Karar veremezsiniz. Katıl dışarda. Katil, Ulvi Umutlu. Beni öldürecekler. İki çocuğum var. Eğer öldürülürsem sorumlusu sizsiniz” dedi.

“KİMSEYİ TANIMIYORUM”

Mehmet Faysal Söylemez, duruşma salonunda hazır edildi. Savunma yapmayacağını belirten Söylemez, “Bu konuşmayı mahkeme heyetine yönelik yapmıyorum, bu bir savunma değildir, bu konuşma toplumu ve kamuoyunu bilgilendirme amaçlıdır. Dünyanın en zor işi, var olmayan bir şeyin varlığını ispatlamaya çalışmaktır. Bu davada benden istenen tam da budur. Sizlere dosyadaki durumumu anlatayım; hayatım boyunca Kıbrıs’a hiç gitmedim. Hayatım boyunca hiç gazinoya gidip kumar oynamadım Hayatım boyunca uyuşturucu kullanmadım, satmadım. Hayatım boyunca kara para aklamadım. Hayatım boyunca hiç kimseye şantaj yapmadım. Bunları yapmamış biri olarak Halil Falyalı denen şahsı tanımam mümkün değildir. Kendisini kesinlikle tanımıyorum. Kendisinin de beni tanıması mümkün değildir. Dosyada tanık, sanık, müşteki adı geçen hiç kimseyi tanımıyorum” dedi.

“ANKARA EMNİYET MÜDÜRÜ, SOYLU’NUN KURYESİDİR”

Söylemez, durumum bu iken dosyaya nasıl dahil edildiğimi anlatayım, Kardeşim Mustafa Söylemez bu olayla ilgili gözaltına alınmıştı, polis bu olay ile ilgili soruşturmasını yürütürken ben de kendimce soruşturmaya başladım. Bu durum birilerini rahatsız etti, o dönemdeki polislerin en tepesindeki ‘Soysuz Süleyman’ bu durumdan rahatsız olduğu ve kendisinin saklamak istediği şeyler olduğu için emir ve talimat vererek beni gözaltına aldırdı. Savcının gözaltı kararı verme gerekçesi ‘Mehmet Faysal Söylemez’in Mustafa Söylemez ‘in kardeşi olduğu tespit edilmiştir’ şeklindedir. Sorun şu ki, kardeşimin suçlu olduğunu da henüz ispatlayamadılar. Dosyada suçu işlediğine dair hiçbir maddi somut delil yoktur. Beni gözaltına aldırma talimatını veren ‘soysuz’ daha sonra kokainci, kumarcı, kara paracı, şantajcı Hüsnü Falyalı’dan milyon dolar almıştır; parayı Hüsnü Falyalı’dan alıp ‘Soysuz Süleyman’a getiren kurye kişi eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’dır. Bunu ben dahil herkes bilmektedir” ifadelerini kullandı.

MAHKEMEYE TALİMAT

Mahkemeye talimat verildiğini öne süren Söylemez, şöyle devam etti: “Şimdi size yargılama aşamasını anlatıyorum. Yargılamada ilk söz iddianındır, ilk talepler işlemler de onlar tarafından yapılır, bu işlemler tamamlandıktan sonra sıra bizim taleplerimiz ve karşı savunmalarımıza sıra gelir. Yargılamanın iddia tarafının talepleri bittiğinde mahkeme heyeti bizim bütün taleplerimiz reddederek bize savunma hakkı vermeyerek alelacele fantastik bir hikayeden öte gitmeyen hiçbir hukuki değeri olmayan delillerini, Google’daki internet haberlerine dayandıran bir mütalaa ile karşımıza çıktı. Mahkeme heyetinin durumu, ‘kafelerde kasayı kapattık, servis yapmıyoruz’ olayına benzemektedir. Birilerinin bir yerlerde yazdığı, kendilerinin altına sadece imza attığı, 3-4 aydır da ceplerinde dolaştırdıkları kendilerince ‘karar’ diye adlandırdıkları herkesin malumu olan bu belgeyi yüzümüze okumak için can atıyorlar. Gerçekte bu bir karar değildir, adalet dağıtma hiç değildir, şerefsizin birinin mahkemeye verdiği bir talimat ile yargısız infaz yapmaktadır.”

“SİLAH OLARAK CÜBBE KULLANIYORLAR”

Çete lideri olmadığını belirten Söylemez, şunları söyledi: “Savcı Serdal Sarıdağ efendi beni Google haberlerine dayanarak ‘çete reisi’ göstermiş, ben çete değilim, çete reisi değilim. Doğrudur ortada bir çete vardır, o çetenin adı da ‘İstanbul Adliyesi Çetesi’dir. Çete reisi Şaban Yılmaz’dır. Çete reisinin yardımcıları, Başsavcı Vekili İbrahim Bozkurt ve mahkeme başkanı Hakim Hakan Özer’dir. Çete üyeleri, Savcı Serdal Sarıdağ, savcı Ahmet Baba, Mahkeme heyeti üyeleri ve

Münevver Nur Çelik Akçay ve Şaziye Burcu Koşan’dır. Erhan Kanioğlu, çete reisine parayı veren rüşvete aracılık eden kişidir. Ulvi Umutlu, rüşvete aracılık eden kişi-çete üyesidir.

Yukarıda belirttiğim çete, Kıbrıs’taki uyuşturucu tüccarlarından, kumarcılardan, kara ve beni infaz etmeye paracılardan, şantajcılardan para alarak tetikçilik yapmakta çalışmaktadırlar. Silah olarak da devletin adalet dağıtılması için giydirdiği cübbeleri kullanmaktadırlar. Kıbrıs’taki kumarcı, kara para aklayıcı, şantajcı uyuşturucu tüccarları kriminal camiadan bulamadıkları tetikçileri maalesef Çağlayan Adliyesi’nde hakim ve savcılardan elde etmişlerdir. Bunları çete olarak itham etmiş olmam birileri tarafından yadırganabilir. 1996 yılında bir mahkemede yaptığım açıklamada ‘çete arıyorsanız Mehmet Ağar-Sedat Bucak ikilisine bakın’ demiştim. Mehmet Ağar o dönemde içişleri bakanı idi, Sedat Bucak da hasmım olduğu için kimse açıklamalarımı ciddiye almamıştı. Bu açıklamadan 10 gün sonra Susurluk kazası oldu. Ardından ‘Susurluk skandalı’ patladı. Manşetleri de aylarca Susurluk çetesi meşgul etti. Olay, bundan ibarettir.”

“BU TİYATRONUN BİR PARÇASI OLMAYACAĞIM”

Avukat Coşkun Atılgan, izleyici sırasında oturan Ulvi Umutlu’ya dönerek, “Asıl katil orada. Ulvi nerede?” diye sordu. İzleyici sırasında olan Ulvi Umutlu, “O gösterdiğimiz görseller ve mesajlar kurgudur. Duruşmayı uzatmak için yanlış yolda gidiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bu sırada Faysal, “Uzatacağız uzatacağız. O yolu bulacağız” dedi.

Savunma yapacağını belirten avukat Atılgan, “Ben bu tiyatronun bir parçası olmayacağım. Siz delilleri karartansınız. Ben çıkacağım. Siz yargı değilsiniz. Türk yargısı bunun hesabını sorar. Adliye gelen çantaları merak etmiyor musunuz? Savunma yapmadan ayrılıyorum. Bu verilen karar, verilen görevdir. Hakimlere sesleniyorum. Yapmayın. Sizi kimse kurtaramaz. Yargıç üyelerine söylüyorum. Taraf olmayın” diye konuştu.

Mustafa Söylemez, esasa ilişkin şöyle dedi:

“Taleplerim yerine getirilmedi. Suç işliyorsunuz. Sizi yargıç olarak görmüyorum. Savunma yapmayacağım.”

 ‘BENDEN PARA İSTEDİLER’

Halil Falyalı cinayeti davasında hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istenen Mustafa Söylemez, duruşma ertelenince hakime hakaret etti. Son sözlerinin sorulduğu Söylemez, mahkeme başkanına yönelik “Siz yargıç değilsiniz. Siz tetikçisiniz. Siz cellatsınız. Ben sizin suratınıza da tükürmem çünkü tükürüğüm daha değerli” dedi.

Son sözleri sorulan Faysal Söylemez, “Kriminal laboratuvarda bir avukat kardeşim için delil yerleştirilecek diye para istendi benden. Buna aracılık eden avukatın dinlenmesi lazım. Siz olayı aydınlatmayı değil olayı bize ihale etmeye çalışıyorsunuz. Bu davadan çekilin” ifadelerini kullandı.

Tags: halil faylalıkuryeparaServet Yılmazsüleyman soylu
ShareTweet
Previous Post

Basın derneklerinden BM’ye rapor: Türkiye dünyanın en büyük gazeteci hapishaneleri arasında

Next Post

Kaymakam, hutbede satır atladığını öne sürdüğü imamı darp etti

İLGİLİHABERLER

Özgür Özel, ‘yeni anayasa’ya kapıları kapattı: ‘Hukuk tanımayanlarla müzakere edilmez, mücadele edilir’
GENEL

Özgür Özel, ‘yeni anayasa’ya kapıları kapattı: ‘Hukuk tanımayanlarla müzakere edilmez, mücadele edilir’

May 23, 2025
5k
Eski İBB çalışanı belge üretmiş: Skandal ‘bilgi notu’ AKP’li trolün elinden çıkmış
GENEL

Eski İBB çalışanı belge üretmiş: Skandal ‘bilgi notu’ AKP’li trolün elinden çıkmış

May 23, 2025
5k
Savunma yapan Ahmet Özer: ‘Kürt bir yönetici olmamı hazmedemeyenler yüzünden buradayım’
GÜNDEM

Savunma yapan Ahmet Özer: ‘Kürt bir yönetici olmamı hazmedemeyenler yüzünden buradayım’

May 23, 2025
5k
Kurban Bayramı tatili uzatılmadı
GÜNDEM

Kurban Bayramı tatili uzatılmadı

May 23, 2025
5k
Son üç yılda Türk armatörlere ait 7 gemide yaklaşık 28 ton uyuşturucu yakalandı: Piyasa değeri 10 milyar dolar
GÜNDEM

Son üç yılda Türk armatörlere ait 7 gemide yaklaşık 28 ton uyuşturucu yakalandı: Piyasa değeri 10 milyar dolar

May 23, 2025
5k
CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu duyurdu: İmamoğlu, Şahan ve Çalık afişleri için toplatma talimatı
GÜNDEM

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu duyurdu: İmamoğlu, Şahan ve Çalık afişleri için toplatma talimatı

May 23, 2025
5k
Daha Fazla Haber
Fenerbahçe Beko finalde

Fenerbahçe Beko finalde

May 23, 2025
5k
67 yıllık sanayi devi konkordato ilan etti

67 yıllık sanayi devi konkordato ilan etti

May 23, 2025
5k
Eski Yeşilçam oyuncusu bıçaklanarak öldürüldü

Eski Yeşilçam oyuncusu bıçaklanarak öldürüldü

May 23, 2025
5.1k
Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu’na hapis cezası

Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu’na hapis cezası

May 23, 2025
5k
ABD’den Erdoğan’a: İmamoğlu ya serbest bırakılsın ya kanıt sunulsun

ABD’den Erdoğan’a: İmamoğlu ya serbest bırakılsın ya kanıt sunulsun

May 23, 2025
5k
Savunma yapan Ahmet Özer: ‘Kürt bir yönetici olmamı hazmedemeyenler yüzünden buradayım’

Savunma yapan Ahmet Özer: ‘Kürt bir yönetici olmamı hazmedemeyenler yüzünden buradayım’

May 23, 2025
5k
Kurban Bayramı tatili uzatılmadı

Kurban Bayramı tatili uzatılmadı

May 23, 2025
5k
BYD, Avrupa’da Tesla’yı geride bıraktı

BYD, Avrupa’da Tesla’yı geride bıraktı

May 23, 2025
5k
Fenerbahçe Beko final için parkeye çıkacak

Fenerbahçe Beko final için parkeye çıkacak

May 23, 2025
5k
Sivas’ta KKKA şüphesiyle bir haftada üçüncü ölüm

Sivas’ta KKKA şüphesiyle bir haftada üçüncü ölüm

May 23, 2025
5k
Norveç’te bir yük gemisi bir evin bahçesinde karaya oturdu

Norveç’te bir yük gemisi bir evin bahçesinde karaya oturdu

May 23, 2025
5k
Hastane: İnan Kıraç vasilerinin izni olmadan hastaneden ayrıldı

Hastane: İnan Kıraç vasilerinin izni olmadan hastaneden ayrıldı

May 23, 2025
5k
Dokuz il milli eğitim müdürü görevden alındı

Dokuz il milli eğitim müdürü görevden alındı

May 23, 2025
5k
Hakimden Gazeteci Öznur Değer’e: Kürtçe savunma istiyorsan tercümanın parasını öde

Hakimden Gazeteci Öznur Değer’e: Kürtçe savunma istiyorsan tercümanın parasını öde

May 22, 2025
5.1k
Galatasaray Eğitim Vakfı’nda 44 yıllık İnan Kıraç dönemi bitti

Galatasaray Eğitim Vakfı’nda 44 yıllık İnan Kıraç dönemi bitti

May 22, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.