Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

“Gül ve Davutoğlu’nu F… ile suçlar, hapse atarız”

by aktifhabercom
May 18, 2018
“Gül ve Davutoğlu’nu F… ile suçlar, hapse atarız”
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Uzun bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün basın danışmanlığını görevini yürüten Ahmet Sever, “Kapalı Kapılar Ardındaki Siyasi Sırlar – İçimde Kalmasın – Tanıklığımdır” isimli yeni bir kitap çıkardı.

Uzun yıllar 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever, “Kapalı Kapılar Ardındaki Siyasi Sırlar – İçimde Kalmasın – Tanıklığımdır” isimli kitabında, Gül’ün Erdoğan’ın engelleme girişimlerine rağmen 2007 yılında son dakikada yaptığı basın toplantısı ile Cumhurbaşkanı olabildiğini açıkladı.

Geçen yıl yapılan referandumdan önce İngiliz gazeteci Daved Gardner’e ‘Gül ve Davutoğlu’nu F… suçlar, hapse atarız’ diyen AKP’linin TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop olduğunu belirten Sever, bu sözün Erdoğan’ın onayı olmadan söylenemeyeceğini savundu.

Cumhuriyet’ten Kemal Göktaş, Sever’in kitabına ilişkin olarak şu bilgileri paylaştı: 


İçimde Kalmasın Tanıklığımdır : Kapalı Kapılar Ardındaki Siyasi Sırlar

“CEMMAT, ERGİN’İ İSTEMEDİ” 

Ergin’in, Cemaat’in yargıda güçlenmesinden tedirgin olduğunu, şimdi firari F… olan Zekeriya Öz’ün başına buyruk, keyfi tavırlarından rahatsız olduğunu belirten Sever, Ergin’in 13 ay boyunca, Öz’ün randevu taleplerini geri çevirdiğini ve bu yüzden cemaat Ergin’in bakan olmaması için yoğun kulis yürüttüğünü yazdı. 15 Temmuz’dan sonra Ergin’e F… etiketi yapıştırılmaya çalışıldığını belirten Sever “Oysa, yargıdaki tüm operasyonlar, Erdoğan’ın Cemaatçi istihbaratçı ve savcılarla yakın iletişimi, bilgisi ve onayı ile yürütülüyordu. Zekeriya Öz de doğrudan Erdoğan’a bağlı çalışıyordu” diye yazdı.

GÜL- CEMAAT GERİLİMİ İDDİASI

Cumhurbaşkanı Gül’ün Şık ve Şener’in tutuklanmaları ile ilgili kaygı duyduğunu belirten açıklamasının ardından Savcı Öz’ün Gül’ü doğrudan hedef alarak “Hiçbir makam ve merci bize talimat veremez” diye karşı açıklama yaptığını anımsatan Sever bu olayın Gül’ün Cemaat’e karşı koyduğu ilk açık tavır ve yaşanan ilk gerilim olduğunu yazdı.

O TOPLANTININ PERDE ARKASI

Sever, yazdığı ilk kitaptan sonra dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in aradığını ve 11 Ağustos 2014’de, AKP olağanüstü kongresinin Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresinin bitiminden bir gün önce gerçekleştirilerek AKP Genel Başkanlığına aday olmasının önlenmesine ilişkin kararın alındığı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında neler konuşulduğuna açıklık getirdiğini belirtti.

Ergin, MKYK toplantısında Erdoğan’ın kongrenin Gül’ün Cumhurbaşkanlığı yaptığı sırada basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever’in, “Kapalı Kapılar Ardındaki Siyasi Sırlar – İçimde Kalmasın – Tanıklığımdır” adlı kitabı bugün piyasada olacak 4 Kitapta, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemiyle “b ir aile” olan AKP’nin, bir süredir nasıl, ne kadar çözüldüğünü gösteren olaylar ve kendi içlerindeki kavgalara kadar birçok önemli ayrıntı yer alıyor 27 Ağustos’ta yapılması için oylamaya geçilmesini isteyince yaşananları şöyle anlattı: “Ben hemen elimi kaldırarak söz istedim.

2012 yılında, Sayın Abdullah Gül’ün bir daha seçilemeyeceğine dair karar alarak bir mahcubiyet yaşadığımızı, bu mahcubiyeti daha üzerimizden atamadan ikinci bir mahcubiyet yaşamamamız gerektiğini dile getirdim. Kongrenin iki üç gün geciktirilmesinin, yani Sayın Gül’ün görev süresinin bitiminden sonra yapılmasının partimize hiçbir zarar vermeyeceğini, 27 Ağustos’ta gerçekleşmesi halinde, Sayın Gül’ün önünü kesmek için özellikle öne alındığı gibi bir algının doğacağına işaret ettim.

Benden sonra, Hüseyin Çelik ve Abdülkadir Aksu da söz alarak, Cumhurbaşkanı Gül’ün MKYK sürerken yaptığı, ‘Partime döneceğim’ açıklamasını gündeme getirdiler ve bu koşullarda kongrenin Gül’ün görev süresi dolmadan bir gün önceye alınmasının, parti tabanına izahının da zor olacağını ifade ettiler.”

“ÜÇ KENDİNİ BİLMEZ”  

Bu itirazlara rağmen yapılan oylamada oybirliği ile Erdoğan’ın istediği karar çıktı ama Erdoğan, salonu terk ederken yanındakilere, Ergin, Çelik ve Aksu hakkında, öfkeli bir tonda ‘Üç kendini bilmez’ ifadesini kullandı.

Sadullah Ergin ayrıca 2012 yılında Cumhurbaşkanı Gül’ün ikinci kez aday olmasının engellenmesine ilişkin kanun değişikliğinin de Erdoğan’ın isteğiyle yapıldığını söyledi.

“GÜL, ERDOĞAN’A RAĞMEN CUMHURBAŞKANI OLDU”

Sever, “Erdoğan’a kalsa, 2007’de Gül cumhurbaşkanı seçilemeyecekti” diye yazdı

27 Nisan e-muhtırası ve Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararından sonra Gül’ün aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimi iptal edildi. Bunun üzerine hükümet erken seçim kararı aldı. Seçimden AKP’nin galip çıkmasına rağmen askerler başta bazı çevrelerin Gül’ün adaylığına karşı çıkmaya devam etti.

Kitapta, Gül’ü adaylıktan vazgeçirmek için inanılmaz bir kulis başlatıldığı anlatılarak ‘Gül direnirse gerilim artar, darbe olur’ tehdidinin dolaşıma sokulduğu belirtildi: “Erdoğan’a yakın isimler, Yalçın Akdoğan, Akif Beki gibi danışmanlar, Ethem Sancak, rahmetli Hasan Doğan gibi işadamları medyayı dolaşıyor ve Gül’ü adaylıktan caydırmaya dönük yayın yapılmasını telkin ediyorlardı. Bu görüşleri iletirken başına ‘Sayın Başbakan’ın görüşü böyle’ ibaresi düşmeyi de ihmal etmiyorlardı.”

Akdoğan ve Ahmet Taşgetiren’in Gül’ün çekilmesini isteyen köşe yazılarına yer veren Sever, Hasan Celal Güzel’in de darbe endişesini paylaştığı Erdoğan’ın bunu Gül’e iletmesini istediğini ve kendisinin de Gül’e anlattığına ilişkin önceki açıklamalarını hatırlatarak Erdoğan’ın eşi başı açık olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün aday gösterilmesini istediğini belirtti. Sever, Gül’ün bütün bu olanlardan canının sıkıldığını ve vazgeçmesi halinde seçmenin kendisini korkmakla itham edeceğini söylediğini anlatarak şöyle yazdı:

“BU OYUNU BOZMANIN TEK BİR YOLU VAR” 

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

KHK’lı öğretmen Çetin Sarılar  hayatını kaybetti

KHK’lı öğretmen Çetin Sarılar hayatını kaybetti

January 26, 2026
5.1k
Şanlıurfa’da gösteriler beş gün daha yasaklandı

Şanlıurfa’da gösteriler beş gün daha yasaklandı

January 26, 2026
5k

“O zor günlerden birinde, kendisine bir öneride bulundum: ‘Efendim görüyorsunuz sizi adaylıktan vazgeçirmek için her yolu deniyorlar. Her gün daha fazla mesafe alıyorlar. Bu oyunu bozmanın bir tek yolu var. Bir basın toplantısı düzenleyin, tüm kanallar canlı yayındayken adaylığınızı açıklayın; bitsin bu iş.’ Kısa bir tereddütten sonra kararını verdi. Dışişleri Bakanlığı’nın basın toplantısı salonunda saat 14.00’te adaylığını açıklayacaktı. Makam aracıyla bakanlığın önüne geldiğimizde, Gül durdu ve şunları söyledi:

‘Başbakan’a basın toplantısı hakkında bilgi vereyim. Kararımı televizyonlardan öğrenmesi ayıp olur.’ Erdoğan, Gül’ün adaylığını açıklayacağını bilmiyordu. Koruma Müdürü Osman Çangal Başbakan’ı aradı ve telefonu Gül’e uzattı. Biz arabadan indik. Görüşme çok kısa sürdü. Ardından Gül basın toplantısında adaylığını açıkladı, Cumhurbaşkanlığına giden yol bu basın toplantısından sonra nihayet açıldı. … Zaten, Abdullah Gül de cumhurbaşkanı seçildikten bir süre sonra makamında Büyükelçi Gürcan Türkoğlu ve benim yanımda, ‘O gün o basın toplantısını yapıp adaylığımı açıklamasaymışım bugün cumhurbaşkanı ben olmayacakmışım’ diyecekti.”

“DAVUTOĞLU’NUN GÜLEN YALANI” 

Sever, eski Başbakan Davutoğlu ile Gül arasında yaşanan “Davutoğlu’nun Fethullah Gülen ile görüşmesi” polemiğine ilişkin de bilgiler verdi. Davutoğlu, 2013 Eylül’ünde Dışişleri Bakanı iken, Gül ve Erdoğan’ın bilgisi dahilinde Gülen ile görüştüğünü ileri sürmüş, Gül ise görüşmeyi sonradan öğrendiğini açıklamıştı.

Sever kitabında bu polemiğe ilişkin olarak Cumhurbaşkanı’nın heyetindeki tek tanığı olan Büyükelçi Gürcan Balık’ın (Halen FETÖ’den tutuklu) kendisine anlattıklarını şöyle aktardı: “(Balık) Maalesef Sayın Ahmet Davutoğlu doğruyu söylemiyor’ diye söze girdi ve devam etti: Ahmet ‘Sayın Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sürerken, Fethullah Gülen ile görüşmeye gitmek istediğini söyledi. Ben de Sayın Cumhurbaşkanı Gül’ü bilgilendirip izin almasının doğru olacağını söyledim. ‘Benim konuşmama gerek yok. Sen bilgi ver’ karşılığını verdi. Ben ikisinin arasında ve çok zor durumda kaldım. Sayın Cumhurbaşkanı, bu görüşmeden Türkiye’ye döndükten sonra bilgi sahibi oldu.” Sever, Davutoğlu’nun, Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra, kırgın ve kızgın olduğu günlerde Abdullah Gül’den 4 kez randevu istediğini ve alamadığını belirtti.

“F…. SUÇLAR, HEMEN HAPSE ATTIRIRIZ”

İngiliz Financial Times gazetesinin dış politika editörü Daved Gardner’in 16 Nisan 2017 referandumundan önce Türkiye’de yaptığı görüşmelerden sonra şunları yazdı: “Hükümetin kampanya stratejistlerinden birine, Gül ve Davutoğlu veya Erdoğan tarafından kenara itilen eski AKP ağır toplarının rakip bir parti kurması halinde ne olacağını sorduğumda, gözünü kırpmadan yanıt verdi: ‘Tek bir hamle bile yaparlarsa, Gülenci olarak damgalanır ve hapse atılırlar.(…) FETÖ suçlaması, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Erdoğan’ın geçen yıl kovduğu eski Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi tartışmalı ve sesleri bastırılmış potansiyel muhalifleri tehdit etmek için güçlü bir sopaya dönüşmüş artık.”

“ERDOĞAN ONAY ALMADAN DEMEZ” 

Sever, Daved Gardner’in çok yakın bir arkadaşının kendisinin dostu olduğunu belirterek bu kişiden o sözleri söyleyen kişinin AKP’nin önde gelen isimlerinden Mustafa Şentop olduğunu söylediğini aktardı. Sever, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı, MKYK üyesi ve Erdoğan’a en yakın isimlerden biri olan Şentop’un “Erdoğan’ın bilgisi, onayı ve desteği olmadan” bir İngiliz gazetecisine bu sözleri söylemesinin mümkün olmadığını savunarak “Belli ki bu ihtimal aralarında konuşulmuş, tartışılmış, Gül veya Davutoğlu’nun böyle bir yola yönelmeleri halinde, F… olarak suçlanıp, tutuklanmalarına karar verilmişti bile” diye yazdı.

NEDEN ŞİMDİ?

Sever, kitabın erken seçimlerden önce yayınlanması ile ilgili suçlamalar geleceğini belirterek “Bu kitabı yazmayı bitirdim ve tam yayınevine göndermeye hazırlanıyordum ki, 24 Haziran’da erken seçim kararı alındı. Birileri yine zamanlama anlamlı diyecekler… Cevabı çok basit: “Bu ülkede manidar olmayan bir zaman yok ki…” Ayrıca ne düşünürseniz de düşünün…” diye yazdı.

BU İKİNCİ KİTAP 

Sever, 2015 yılında Doğan Kitap’tan çıkan “Abdullah Gül ile 12 Yıl Yaşadım, Gördüm, Yazdım” isimli kitabında anlattıkları ile Türk siyasetinin yakın tarihine ışık tutacak çarpıcı bilgiler paylaşmıştı. Sever’in bu kitabının ardından Gül ve Sever, AKP’lilerin yoğun eleştirilerine maruz kalmıştı. Gül, Sever’in kitabında anlattıklarına ilişkin herhangi bir yalanlamada bulunmamış ve Sever’in kitabına engel olmayı “düşünce özgürlüğü” nedeniyle hiç düşünmediğini açıklamıştı.

 

ShareTweet
Previous Post

Partilerin oy oranları bakın nasıl hesaplanacak?

Next Post

Malezya’da eski başbakanın evinde çıkan para ve mücevher dolu lüks çantalara el kondu

İLGİLİHABERLER

KHK’lı öğretmen Çetin Sarılar  hayatını kaybetti
GÜNDEM

KHK’lı öğretmen Çetin Sarılar hayatını kaybetti

January 26, 2026
5.1k
Şanlıurfa’da gösteriler beş gün daha yasaklandı
GÜNDEM

Şanlıurfa’da gösteriler beş gün daha yasaklandı

January 26, 2026
5k
Ahmet Özer: Devlet Bey kızıma benim dosyam için ‘sizin dosyanızı hukukçularımıza incelettim, dosyanız bomboş’ demiş
GÜNDEM

Ahmet Özer: Devlet Bey kızıma benim dosyam için ‘sizin dosyanızı hukukçularımıza incelettim, dosyanız bomboş’ demiş

January 26, 2026
5k
Ekrem İmamoğlu: Siyasette yeni bir hastalık keşfedildi; çalma hastalığı!
GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu: Siyasette yeni bir hastalık keşfedildi; çalma hastalığı!

January 26, 2026
5k
KHK’lı akademisyen Emre Uysal: Bu cezaevinden ölüm çıkacak
GÜNDEM

KHK’lı akademisyen Emre Uysal: Bu cezaevinden ölüm çıkacak

January 26, 2026
5k
Mardin’de tüm eylem ve yürüyüşler beş gün yasaklandı
GÜNDEM

Mardin’de tüm eylem ve yürüyüşler beş gün yasaklandı

January 26, 2026
5k
Daha Fazla Haber
Gazeteci Sedef Kabaş serbest bırakıldı

Gazeteci Sedef Kabaş serbest bırakıldı

January 27, 2026
5.1k
Karar Türkiye gündemine oturmuştu: Ortalığı karıştıran pozisyon sonrası iki hakem istifa etti

Karar Türkiye gündemine oturmuştu: Ortalığı karıştıran pozisyon sonrası iki hakem istifa etti

January 27, 2026
5.1k
Beşiktaş’ın yıldızını trafik kazasında yasa boğan haber

Beşiktaş’ın yıldızını trafik kazasında yasa boğan haber

January 27, 2026
5.1k
Volkan Konak’ın kuzenine yolladığı son mesaj ortaya çıktı

Volkan Konak’ın kuzenine yolladığı son mesaj ortaya çıktı

January 27, 2026
5.1k
İmamoğlu’ndan MHP’li Yıldız’a ‘canlı yayın’ yanıtı: Sorumluluk almaya davet ediyoruz 

İmamoğlu’ndan MHP’li Yıldız’a ‘canlı yayın’ yanıtı: Sorumluluk almaya davet ediyoruz 

January 27, 2026
5k
TGRT, Barış Yarkadaş’ı kapının önüne koydu

TGRT, Barış Yarkadaş’ı kapının önüne koydu

January 27, 2026
5.1k
Fenerbahçe’ye UEFA baskını: Kerem Aktürkoğlu transferi inceleniyor, kayıtları didik didik ediliyor

Fenerbahçe’ye UEFA baskını: Kerem Aktürkoğlu transferi inceleniyor, kayıtları didik didik ediliyor

January 27, 2026
5.1k
İflas başvurusu yaptı: Lüks kozmetik markası borcun altından kalkamadı

İflas başvurusu yaptı: Lüks kozmetik markası borcun altından kalkamadı

January 27, 2026
5.1k
Fenerbahçe’nin yıldızı için olay sözler: ‘Ayrılmasıyla bayram ettik’

Fenerbahçe’nin yıldızı için olay sözler: ‘Ayrılmasıyla bayram ettik’

January 27, 2026
5.1k
Futbol maçında ilginç olay: Çalım attı diye sarı kart gördü

Futbol maçında ilginç olay: Çalım attı diye sarı kart gördü

January 27, 2026
5.1k
Ocak ayı araştırması: Açlık sınırı bin 431 lira artarak 32 bin 86 liraya yükseldi

Ocak ayı araştırması: Açlık sınırı bin 431 lira artarak 32 bin 86 liraya yükseldi

January 27, 2026
5k
İzmir Emniyeti’nde skandal: 9 şüpheli gözaltından nasıl firar etti?

İzmir Emniyeti’nde skandal: 9 şüpheli gözaltından nasıl firar etti?

January 27, 2026
5.1k
İspanya’da kaybolan kedi, 250 km yürüyerek Fransa’daki evine döndü

İspanya’da kaybolan kedi, 250 km yürüyerek Fransa’daki evine döndü

January 27, 2026
5.1k
AKP’nin ikinci Türk Telekom vurgunu: 6,4 milyar liralık soygun hazırlanıyor

AKP’nin ikinci Türk Telekom vurgunu: 6,4 milyar liralık soygun hazırlanıyor

January 27, 2026
5.1k
Gece yarısı tabela değişti, akaryakıta bir zam daha geldi

Gece yarısı tabela değişti, akaryakıta bir zam daha geldi

January 27, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.