Bolu’nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’nı imara açan bungalov ve dağ köşkü projesi için yürütmeyi durdurma kararı verildi.
AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Gölcük ihalesini ‘üzülerek’ iptal ettiklerini, ancak projeden vazgeçilmediğini söylemişti.
Belediye ise ihale iptaline karşın projeye kendi başlamıştı.

Mahkeme 19 odalı dağ köşkü ve 25 bungalov projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi. Proje kapsamındaki dağ kızağı ve teleferik projesinin durdurulması talebi ise reddedildi.
Ancak karar Gölcük Tabiat Parkı’nda bulunan göle 500 metre uzaklıktaki alanda 25 bungalov evin orman içindeki inşaatının neredeyse bitmesinin ardından verildi.

Bilirkişi projenin mevcut ağaçlara ve ağaç köklerine zarar verdiğinin gözlendiğini belirtirken, mahkeme projenin uygulanması halinde telafisi güç zararlara neden olabileceğini belirtti.
Mahkeme proje kapsamında içinde dağ kızağı ve teleferik hattı projesinin ise bölgeye zararı olmadığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurması talebinin reddine karar verdi.























