Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Gergerlioğlu’nun ifadesinden: İfade ve ibadet özgürlüğüm ihlal edildi; darp edildim!

by aktifhabercom
March 21, 2021
Gergerlioğlu’nun ifadesinden: İfade ve ibadet özgürlüğüm ihlal edildi; darp edildim!
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Tarihçi yazar İlber Ortaylı yoğun bakımda

Tarihçi yazar İlber Ortaylı yoğun bakımda

March 11, 2026
5.1k
Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının paylaşıldığı hesaba soruşturma

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının paylaşıldığı hesaba soruşturma

March 11, 2026
5k
Kimse Yok mu

TBMM’de sürdürdüğü ‘Adalet Nöbeti’nin beşinci gününde gözaltına alınan HDP’li Gergerlioğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Gergerlioğlu, “Kendimi ifade etme özgürlüğüm ve ibadet özgürlüğüm ihlal edildi, darp edildim” dedi.


TBMM’de gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na Meclis’te beklemesine dair sorular yöneltildi.

Gergerlioğlu, “Ne üzücü ki milletin meclisinde neden bulunduğum sorulmaktadır” diyerek tepki gösterdi.


“MİLLETİN BİR FERDİYİM…”

“Kesin hüküm giymeniz nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nun 17.03.2021 tarihli 60. Birleşiminde milletvekilliğinizin düşürülmesine rağmen meclis binasını terk etmeyerek eylemler gerçekleştirdiğiniz iddiasını kabul ediyor musunuz?” sorusuna Gergerlioğlu, “Benim milletvekilliğinden düşürülme hadisem hukuka aykırı bir şekilde yapılmıştır. Usule ve Anayasaya aykırıdır. Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeden Meclis Başkanlığı’nda TBMM okunmuştur. Meşru bir karar olmadığı için milletin vekili olmam nedeni ile Anayasanın uygulanması istedim. Genel Kurulda bulunurken karar okunduğu için 17.03.2021 günü saat: 19.25’e Genel Kurul’dan çıktım parti grup toplantı odamıza geçtik ve orada bu kararın hukuksuzluğa ve Anayasa’ya aykırılığına dair çeşitli açıklamalar yaptım. Milletvekilliğim o esnada düşmüş olabilir ama milletin bir ferdi olarak bu hukuksuzluğa itiraz ettim. Ben bir vatandaş olarak bana yapılan haksızlığa karşı TBMM’de millete seslendim bu da en doğal hakkımdır. Çünkü burası TBMM’dir. Ben TBMM’den çıkmak zorunda değildim. Ben milletin bir ferdiyim, barışçıl ve sivil olarak açıklamalar yaptım.” yanıtını verdi.

“MEŞRU HAKKIMI KULLANDIM”

Gergerlioğlu ifadesinde şunları kaydetti:

-17.03.2021 tarihinden itibaren TBMM’de gece gündüz dahil olmak üzere kalmaya devam ettiğiniz ve ayrılmadığınız hususundaki iddialar ile ilgili söylemek istediklerini nedir?

Evet o tarihten itibaren HDP Grup toplantı bölümünde kaldım, gecem ve gündüzüm orada geçti. Oradan ayrılmadım. Bana yapılan haksızlığa karşı kamuoyunu bilgilendirmek için meşru hakkımı kullandım.

“MİLLETİN MECLİSİ’NDE MİLLETİN FERDİNİN BULUNMASI SUÇU MU UYDURULDU?”

-TBMM’de milletvekilliğiniz düşmesine rağmen kalmaya devam ederek buradan sosyal medya üzerinden canlı yayınlar ve video paylaşımları yaptığınız yönündeki iddialar ile ilgili söyleyecekleriniz nelerdir?

Milletin Meclisi’nde milletin bir ferdinin bulunması suç mudur? Milletin Meclisi’nde milletin ferdinin bulunması suçu mu uyduruldu. TBMM demokrasinin beşiği milletin temsiliyet yeridir. Eski bir milletvekili ve bir vatandaş olarak TBMM bulunmam açıklamalar yapmamdan daha doğal bir şey olamaz. Anayasamız ifade özgürlüğünü tanır ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi bunun bir Vatandaş için en geniş halini sunar. Esas olan vatandaşların özgürlüğü hakkı ve hukukudur. 83 milyon kişinin sorunları halletmek için başvuracağı yer TBMM’dir ve ne üzücü ki milletin Meclis’inde neden bulunduğum bana sorulmaktadır.

“SAHTE VİDEO GÖRÜNTÜLERİ SAVCILIK TARAFINDAN KULLANILMIŞTIR”

-Aynı gün milletvekilliğiniz düşürüldükten sonra Meclis Genel Kurulu salonundan çıkarak basın mensuplarına demeç vererek ikinci katta bulunan HDP parti grup katına yürüyerek beraberinizde bulunan kişiler dahil olmak üzere grup içerisinden “Biji serok apo” sloganı atıldığı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi koridorlarında terör örgütü elebaşı ve terör örgütü lehine slogan atılmak suretiyle terör örgütü propagandası yaptığınız iddiasını kabul ediyor musunuz?

Meclis Genel Kurulu’ndan çıkışımızda birçok gazeteci oradaydı ve çekim yapmaya başladı. Genel Kurul kapısından çıktığımızda gazeteciler video çekimi yapıyordu ve biz HDP Grup toplantı odasına gidene dek bu çekimleri devam ettirdiler. Çekim kayıtları gazetecilerdedir. Sahte video görüntüleri savcılık tarafından kullanılmıştır. Bu görüntüler içinde bulunduğum grup ile alakalı değildir. Genel Kurul kapısından arkadaşlarım ile topluca çıktıktan sonra grup toplantı odasına geçeceğimizi ve oradan ayrılmayacağımı, AYM kararını bekleyeceğimi söyledim bütün bu kayıtlar gazetecilerde mevcuttur. Bana gösterilen video görüntüleri benim ve içinde bulunduğum topluluk ile alakalı değildir. Çıkışta ben konuştum ve son olarak da gazetecilere Meral Danış Beştaş da bir iki cümle söyledi, sonrasında toplantı odasına geçtik sonrasında herhangi bir slogan veya kişi konuşması olmadı. Görüntüler sahte, ithamlar yanıltıcıdır. Bizim Genel Kurul’dan çıkış saatimiz önceki sorunun cevabında söylediğim gibi 19.25’dir. Bana göstermiş olduğunuz video görüntüsünde ki saat 22:40 civarında görünmektedir. Bu da bizim ile alakalı olmadığını  göstermektedir.

GERGERLİOĞLU’NUN AVUKATLARI: İFADESİNDEN BİR BÖLÜM ÇIKARILDI, ŞERH KOYDUK!

Gergerlioğlu’nun avukatları Kerem Altıparmak ve Sercan Aran, Gergerlioğlu’nun ifadesinin bir kısmına ismini ve sicil numarasını vermek istemeyen bir kişinin müdahalede bulunduğu belirtti.

Avukatlar tutanağa şerh koyduklarını belirterek şunları kaydetti: 

“İfade tamamlandıktan sonra tutanağın üçüncü sayfasında müvekkil şerh ekinde yazılı şikâyeti ve beyanlarını ifade etmiş ve tutanağa yansımasına rağmen bu kısım yine şerh ekinde tarif ettiğimiz tutanağı imzalamaktan imtina eden ve sicil numarasını / ad soyad bilgilerini söylemeyen kişinin müdahalesi ile çıkarılmış ve şu an 3 sayfada yazılı bölümü ve üst satırdaki kısım eklenmiştir. Şerh ekinde yazılı husus ve müvekkil beyanları ile ilgili müvekkilin şikayetleri doğrultusunda işlem yapılmasını ve ifadeye müdahale eden kişi hakkında şikayetçi olduğumuzu belirtir, şerhli olarak tutunağı imzalıyoruz.”

Şerhin eklenmesinin ardından Gergerlioğlu şunları belirtti:

“SABAH NAMAZI KILMAK VE ÜSTÜMÜ GİYİNMEK İSTEDİĞİMİ SÖYLEDİM”

“Ayrıca gözaltına alındığım sıradaki hususları eklemek istiyorum. Sabah tuvalete gidip daha sonra ellerimi yıkamak için çıktığımda orada bir kısım Meclis polisinin beklemekte olduğunu gördüm. Elimi yıkadım ve abdest aldım. Polislere sabah namazımı kılmak istediğimi ve ondan sonra da giyinerek işlem yapabileceklerini söyledim. Dar olan sabah namazı vakti ile bir an önce namazımı kılmak istedim ve üzerimi giymek istediğimi söyledim. Ancak izin vermeyip koluma hızlıca girerek beni koşar adım götürmeye başladılar.

“GÜÇ KULLANARAK BENİ POLİS OTOSUNA BİNDİRDİLER”

Elbisemi ve ayakkabılarımı giyemeyecek ve terliklerimle çıkmak zorunda kaldım. Beni çekiştirdiler ve asansörden indiğimizde merdiven trabzanlarına elimi tutarak ‘Ne yapıyorsunuz?’ dedim. Buna rağmen güç kullanarak beni polis otosuna bindirdiler.

“SANIRIM KAMUOYUNA UYGUNSUZ BİR GÖRÜNTÜMÜN SERVİS EDİLMESİ İÇİN ÖZELLİKLE YAPILDI”

Üzerimde pijamalarım ve ayağımda terliklerim varken bu yapıldı. Sanırım kamuoyuna uygunsuz bir görüntümün servis edilmesi için özellikle yapıldı. Ayrıca ibadet özgürlüğüm de ihlal edilmiştir. Bu güç kullanma esnasında da sol ön kolumda ekimozlar oluşmuştur. Boynumda da kas ağrıları oluşmuştur. Sağ el ikinci parmağımı da bükmekte zorlanıyorum.

“KENDİMİ İFADE ETME ÖZGÜRLÜĞÜM VE İBADET ÖZGÜRLÜĞÜM İHLAL EDİLDİ, DARP EDİLDİM”

Olayın sıcaklığı geçtikten sonraki hissettiğim parmağımı bükmekte zorlandığım doktor raporunda yoktur. Kendimi orada ifade etme özgürlüğüm ve ibadet özgürlüğüm ihlal edilmiştir. Ve güç kullanılmak suretiyle darp edildim. Ceza hukuku açısından hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Yaptığım fiiller ve sözler hukuka aykırı değildir. Ayrıca hukuka aykırı olarak yakalamam yapıldığı için davacı ve şikâyetçiyim.”

ShareTweet
Previous Post

AKP’li il yöneticisinden ‘densizlik’: Sizin kıldığınız namazı Allah kabul etmez

Next Post

Bülent Korucu’nun yazısı: Bence Kemal Bey canıyla tehdit ediliyor ve tutukluğunun sebebi o

İLGİLİHABERLER

Tarihçi yazar İlber Ortaylı yoğun bakımda
GÜNDEM

Tarihçi yazar İlber Ortaylı yoğun bakımda

March 11, 2026
5.1k
Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının paylaşıldığı hesaba soruşturma
GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının paylaşıldığı hesaba soruşturma

March 11, 2026
5k
Mersin’de kadın cinayeti: Dokuz suç kaydı bulunan koca aranıyor
GÜNDEM

Mersin’de kadın cinayeti: Dokuz suç kaydı bulunan koca aranıyor

March 11, 2026
5k
Aracına İsrail füzesi isabet eden Türk şoför hayatını kaybetti
GÜNDEM

Aracına İsrail füzesi isabet eden Türk şoför hayatını kaybetti

March 11, 2026
5.1k
Naci Görür: Depremler fazlalaştı, Kahramanmaraş’taki fay problem olabilir
GÜNDEM

Naci Görür: Depremler fazlalaştı, Kahramanmaraş’taki fay problem olabilir

March 11, 2026
5k
İBB davası: Bir hükümlü, başka bir hükümlünün boğazını kesti
GÜNDEM

İBB davası: Bir hükümlü, başka bir hükümlünün boğazını kesti

March 11, 2026
5k
Daha Fazla Haber
Bahçeli’nin ihracını istediği MHP’li Ramazan Kaşlı istifa etti

Bahçeli’nin ihracını istediği MHP’li Ramazan Kaşlı istifa etti

March 11, 2026
5k
Tarihçi yazar İlber Ortaylı yoğun bakımda

Tarihçi yazar İlber Ortaylı yoğun bakımda

March 11, 2026
5.1k
PYD yöneticisi Salih Müslim yaşamını yitirdi

PYD yöneticisi Salih Müslim yaşamını yitirdi

March 11, 2026
5k
Aracına İsrail füzesi isabet eden Türk şoför hayatını kaybetti

Aracına İsrail füzesi isabet eden Türk şoför hayatını kaybetti

March 11, 2026
5.1k
Araç içi ekran kullananlara ceza geliyor

Araç içi ekran kullananlara ceza geliyor

March 11, 2026
5.1k
İspanya, büyükelçisini İsrail’den çekiyor

İspanya, büyükelçisini İsrail’den çekiyor

March 11, 2026
5k
İBB davası: Bir hükümlü, başka bir hükümlünün boğazını kesti

İBB davası: Bir hükümlü, başka bir hükümlünün boğazını kesti

March 11, 2026
5k
Orhan Kaynak ‘kaderimi bekliyorum’ demişti: Futbolcu Kaynak ailesinin beşi de kalbine yenik düştü

Orhan Kaynak ‘kaderimi bekliyorum’ demişti: Futbolcu Kaynak ailesinin beşi de kalbine yenik düştü

March 11, 2026
5.1k
15 dakikada 3 gol yedi, 17. dakikada sahayı ağlayarak terk etti

15 dakikada 3 gol yedi, 17. dakikada sahayı ağlayarak terk etti

March 11, 2026
5.2k
Türkiye’nin dev market zinciri iflasın kıyısından döndü

Türkiye’nin dev market zinciri iflasın kıyısından döndü

March 11, 2026
5.1k
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor

Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor

March 11, 2026
5.1k
NY Times yazdı: İran 17 ABD üssünü yerle bir etti

NY Times yazdı: İran 17 ABD üssünü yerle bir etti

March 11, 2026
5.1k
CHP’li belediyelere peş peşe baskın: Mersin ve Döşemealtı’nda çok sayıda gözaltı; eski başkan da var

CHP’li belediyelere peş peşe baskın: Mersin ve Döşemealtı’nda çok sayıda gözaltı; eski başkan da var

March 11, 2026
5k
Hatay’da temizlik personeli Bakan Kurum’un programına gitmeye zorlandı iddiası

Hatay’da temizlik personeli Bakan Kurum’un programına gitmeye zorlandı iddiası

March 11, 2026
5k
HKP lideri Ankut’a gece yarısında gözaltı

HKP lideri Ankut’a gece yarısında gözaltı

March 11, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.