Eski RTÜK üyesi, gazeteci Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Saray’da küçük bir grupla birlikte çalıştığını söyledi. “Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen kamu spotları, kurulda görüşülmeden Ebubekir Şahin televizyonlara gönderiyor” dedi.
RTÜK’ün tartışmalı kararlarına ilişkin Cumhuriyet’ten Nagihan Yılkın’a konuşan eski RTÜK üyesi, gazeteci ve medya ombudsmanı Faruk Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Saray’ın talimatıyla hareket ettiğini söyledi.
Kamu spotları ve zorunlu yayınlar konusunda da eleştiride bulunan Bildirici, “Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen kamu spotları, kurulda görüşülmeden Ebubekir Şahin televizyonlara gönderiyor. Kurallar ve yönetmeliklerin onlar için bir önemi yok “ dedi.
GÜNLÜK 230 AVRO HARCIRAHLA BİRBİRLERİNİ AĞIRLIYORLAR
Bildirici, “RTÜK Başkanı üç ayrı yerde görev yapınca kamu kaynaklarını haksız yere cebe aktarmalarına itiraz etmiyorlar ya da Nurullah Öztürk’ün reklam kurulunda ikinci bir görev almasını itiraz etmiyorlar. Dış ülke gezilerinde RTÜK üyelerinin günlük harcırahları 230 Avro. Sürekli dış gezilere gidip birbirlerini ağırlıyorlar” ifadelerini kullandı.