AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kanal İstanbul’ projesine karşı çıkan İBB Başkanı İmamoğlu’na tepki gösterdi.
En kısa zamanda ihalesini tamamlayıp, proye başlayacaklarını anlatan Erdoğan, “CHP’nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz. Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin.” diye konuştu.
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘her yıl 100 bin sosyal konut” protokolünün imzalandığı toplantıda konuştu. Hedefinde yine CHP vardı. Tank palet fabrikasında satış olmadığını savundu. “Üç firma katılıyor BMC ihaleyi alıyor ne ihalesi bu satış değil işletme. Buraya da 50 milyon dolarlık bir yatırım yapma şartıyla alıyor, 25 yıllığına. Bunların işletme kabiliyeti yok.” ifadelerini kullandı. Ardından şunları söyledi:
ZARAR EDİYORUZ, VAR MI DİYECEĞİN?
“İnsana hizmet noktasında gerekirse zarar da ederiz. Şimdi biz şehir hastanesi yapıyoruz, şehir hastanelerinde zarar ettiğimizi söylüyor. Eğer halkımızın iyiliği içinse bir zarar etmeye de razıyız, var mı bir diyeceğin? Eline diline dursun ya. Biz şimdi daha çok doktor yetiştireceğiz, inşallah bu hastanelerimizdeki sağlık personeli ihtiyaçlarımızı da gidereceğiz.”
İMAMOĞLU’NA KANAL İSTANBUL YANITI
“Kanal İstanbul nedir biliyor musunuz? Boğaz’ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. İstanbul’la birlikte ülkemizin gelecek asrına damga vuracak böyle stratejik bir projeyi engellemek için ellerinden geleni yapıyoruz. CHP’nin kendi çapsızlığının bedelini milletimizin ve ülkemizin ödemesine kesinlikle rıza göstermeyiz. Türkiye’nin 2023 hedefleriyle arasına hiçbir gücün girmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. En yakın zamanda ihalesini yapmak suretiyle Kanal İstanbul’a başlayacağız. Kanal İstanbul’a da karşı çıktılar. Belediye Başkanı diyor ki ‘Kanal İstanbul, buraya uymaz’. Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin. Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye’yi büyütecek bu projeyi rafa kaldırmayız.”