CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tuttuğu mikrofondan kendisine hakaret ettirilen küçük çocukla ilgili ‘haber paylaşılmamasını, kötü söz söylenmemesini’ istedi.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Trabzon’daki toplu açılış törenini mitinge çevirdi. Erdoğan konuşmasının ardından kalabalığın içerisinde bulunan 10 yaşındaki bir çocuğu yanına çağırdı.Erdoğan’ın yanına gelen çocuk, Erdoğan’a yıllardır hapiste olan babası için yalvarmaya başladı.
O anlarda mikrofonun sesi kısıldı. Mikrofonun sesi tekrar açıldığında ise küçük çocuk, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Mikrofonu verin… Cumhurbaşkanı Amca… Cumhurbaşkanı Amca… Bay Kemal kim? O adam hain hain. Burada en iyi adam ona oyunuzu verin” ifadeleriyle hakaret etti.
Protokol ise o anları Erdoğan ile birlikte gülerek izledi.
Erdoğan’ın tebessümü içerisinde sahneden Kılıçdaroğlu’na “hain” diyen çocuk, öncesinden Erdoğan’a “babam 10 yıldır hapiste onu çok özledim” diyor. Tabi o sıra mikrofonun sesi kısılıyor. pic.twitter.com/WsGunPnzYx
— Onur Öncü (@oencueonur) January 30, 2022
KILIÇDAROĞLU UYARDI: ÇOCUK PEDOGOJİSİNE UYUN
Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine ‘hain’ diyen çocuk için parti örgütünü uyardı. Parti örgütlerine çocuk pedagojisine uyulması yönünde çağrı yapan Kılıçdaroğlu, “Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!” dedi.
Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) January 30, 2022
‘KOLTUĞUNU KORUMAK İÇİN ÇOCUKLARI KULLANDI’
Söz konusu çocuğun sözlerinin paylaşıldığı CHP’ye ait resmi hesaptan, “Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz!” denildi.
CHP Grup Başkanvekili engin Özkoç ise videoyu ‘korkunç’ olarak yorumlarken Erdoğan’a, çocuğu kullandığı için tepki gösterdi. Özkoç açıklamasında, “Erdoğan koltuğunu korumak için çocukları bile kullanmaya başladı. Korkunç bir video. Çocuklara kıyma Recep Tayyip Erdoğan!” ifadelerine yer verdi.
“DEVLETİ YÖNETENLER GÜLÜYOR”
Çocuğun bu şekilde konuşturulmasının ardından bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. Olayı kınayan İmamoğlu, çocuğun hain demesine gülen Erdoğan ve bakanlara da tepki gösterdi.
İmamoğlu, “Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş ‘hain’ ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum” dedi.