Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Cübbeli Ahmet’ten İmamoğlu’na karşı verdiği ‘fetva’yla ilgili: O zaman yanlış yorumlamışım

by aktifhabercom
August 25, 2019
Cübbeli Ahmet’ten İmamoğlu’na karşı verdiği ‘fetva’yla ilgili: O zaman yanlış yorumlamışım
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

HTS kayıtları kişiye göre mi delil oluyor?

HTS kayıtları kişiye göre mi delil oluyor?

June 19, 2025
5.1k
”Cam fanus gençliği” OECD ülkelerinin zirvesine çıktı

”Cam fanus gençliği” OECD ülkelerinin zirvesine çıktı

June 19, 2025
5.1k

Gazeteci İsmail Saymaz’ın tarikatlar için, “Tarikat değil holding, başlarındakiler CEO, müritleri de müşteridir” sözleri üzerine başlayan tartışmalarla ilgili ‘Cübbeli Ahmet’ ve İsmail Saymaz canlı yayında karşı karşıya geldi.

Saymaz’ın “Vuslat Derneği nedense onun reklamının yapıldığı televizyon kanalına(Lalegül TV) 120 bin lira reklam parası ödüyor” sözleriyle ilgili Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “Bize reklam verenin yaptığı yanlışlığının bize bir bağı olur mu? Ben Bunları Murat Ağırel’in Halk TV’deki programında anlattım. Bu program böyle devam etmez, ben müsaade isteyeyim. Şekerim fırladı. Murat Ağırel’in dosyalarını almış gelmiş, her hafta Halk TV’de konuşuyor bunları. Murat Ağırel’in papağanı bu” dedi. Daha sonra reklam arasına giren programa devam edildi.

Programda ayrıca Cübbeli Ahmet’e 23 Haziran seçimi öncesinde “Binali Yıldırım’a ben kaybettirdim’ diyen, kimi kazandırdığını söylemiş oluyor ve haram işliyor. İmamoğlu’na oy verenlere haramı, helali anlatsak ne yazar, anlatmasak ne yazar. Ben fetvayı Saadet Partilere verdim, CHP’liler benim fetva alanıma girmez” sözleri de soruldu. Cübbeli bu soruya, “Nereden biliyorsam, o zaman yanlış yorumlamışım. İman inanıp inanmamakla ilgilidir bir partiye oy verildi diye kafir olunmaz” dedi.

Haber Global ekranlarında Eşit Ağırlık programında Erdoğan Aktaş’ın moderatörlüğünde  karşı karşı gelen Cübbeli Ahmet ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ve gazeteci İsmail Saymaz tartıştı.


Cübbeli Ahmet : Ben kendimden mesulüm. Ben şeyh değilim. Tarikat lideri değilim, müritlerim yok. Kendim mürit olmaya uğraşıyorum. Ayaklar baş olmuş. Böyle bir zamandayız. Benim dinleyici ve izleyicilerim var. 12 yaşında cami kürsüsüne çıktım, 28 Şubat’a kadar. Hakkımda yasak kararı çıkınca çeşitli toplantılarda kürsüye çıktım. Benim bir cemaatim yok. Hiçbir din adamının konuşmadığı konularda konuşarak öne çıktık

Kitaplarım var, çıkardığım dergim var. Teliflerden gelen bir gelirim var. Babam zengindi, 28 Şubat’ta iflas etti. Benim şirketim de yok holdingim de yok.

İsmail Saymaz: 1980 ve sonrasında demokratik alanı en çok tarikatlar istismar etmiştir. Sarıklı, cübbeli karşımızda duranlar şirket ve holding sahibidir. O yüzden yığınla okulları ve hastaneleri var. O yüzden onlar CEO’dur. Ahmet Bey, ben şeyh değilim diyor. Ama Ahmet Bey bir cemaatin mürididir. Her ne kadar durumu hafife alsa da Hoca Ahmet Yesevi Derneği’nin onursal başkanıdır. Organik olmasa da bağlı olduğu Vuslat Derneği’ne yakındır. Aynı zamanda bir televizyon yöneticisidir. İsmail Ağa cemaatinden yavaş yavaş kopan bir cemaatin önderidir.

Cübbeli Ahmet : Olmayanı söylemesin. Olanı söylesin. Televizyon benim değil ki. Mülk benim değil ki. Bu dernek benim değil ki.

İsmail Saymaz: Ahmet bey bu değirmenin suyu nereden geliyor? Neden evinizde çalışanların parasını Hay-Der ödüyor.

Cübbeli Ahmet: Bir tek Habeşistan’a gittim. Orada bir kurs ve yurt açtılar. Hay-Der’de benin hoca arkadaşlarım var. Bazı kitaplarımın bağışını yaptım oraya. Bana çalışanlar Tuana Basın Yayın’dan sigortalılar. Benim kitap teliflerim gelirlerim karşılığında sigortaları ödeniyor.
 

Saymaz: Seçim öncesinde ne demiştiniz, ‘İmamoğlu’na oy verenlere haramı, helali anlatsak ne yazar, anlatmasak ne yazar. CHP’liler benim fetva alanıma girmez’
Cübbeli Ahmet: O zaman yanlış yorumlamışımhttps://t.co/9uRqWMqeBK

— Tarafsız Haber Ajansı (@ajanstarafsiz) August 24, 2019

İsmail Saymaz: Vuslat Derneği nedense onun reklamının yapıldığı televizyon kanalına 120 bin lira reklam parası ödüyor.

Cübbeli Ahmet: Zaten çıktı TÜRKSAT’ın parası. Nasıl geçindiriyorsun televizyonu demiştin ya. Sanki gizli örgütmüş gibi konuşuyorsun. Bunlar zaten bilinen şeyler. Ben sohbetten hiç para almam.

İsmail Saymaz: Televizyonda program başına 40 bin lira reklam parası ödüyorlar. İlgim yok dediği Vuslat Derneği yılda 1. 4 milyon para veriyor Ahmet Bey’in televizyonuna. Sizden aldığı yardım, zekat, kumbara ve kurban paralarıyla. Ben diyorum ki sen CEO’sun.

Cübbeli Ahmet: Babamın bana bıraktığı yerleri satarak 15 sene Acar Kent’ten bir yer aldım. Hay-Der yokken aldığım bir yeri Hay-Der’e bağladın. Bize reklam verenin yaptığı yanlışlığının bize bir bağı olur mu? Ben Bunları Murat Ağırel’in Halk TV’deki programında anlattım. Bu program böyle devam etmez, ben müsaade isteyeyim. Şekerim fırladı. Murat Ağırel’in dosyalarını almış gelmiş, her hafta Halk TV’de konuşuyor bunları. Murat Ağırel’in papağanı bu.

İsmail Saymaz: 2016 yılında Bağcılar’da bir şirket kuruldu. Başaranlar Gayrimenkul şirketinin 3 kurucusu var. Bu üç isim de Vuslat Derneği’nin yönetiminde ve bu şirket Ahmet Bey’in televizyonuna para aktarmıştır.

Cübbeli Ahmet: Elinde suç unsuru olan bir belge varsa emniyete, savcılığa verirsin. Adamların şirketinden bana ne. Benim zimmetime bir vakıf veya dernekten para geçirildiğine dair elinde bir belge yok.

Cübbeli Ahmet: Cemaatler toplanıyor dağılıyor. Ben de 28 Şubat’tan önce 100 kişi topladım. Vatanına bağlı ve hukuka bağlı olduktan sonra sorun yok. FETÖ zaten tarikat değil, bambaşka bir yapı. Bunu 18 yaşında bulmuşlar, beni kim bulmuş. Öl dese ölüyorlar. Bazı tarikatlarda da maddi de ırza yönelik sorunlar var.

Mahmut Efendi dediğiniz zatın 7 yaşından itibaren yanındaydım. İsmailağa cemaatinin hangi ticari faaliyetini göstereceksin. Mahmut Efendi ne yapmış. İnsanlara ahlak öğretmiş. İsmail Beyin genelleme yapması doğru olmaz.

İsmail Saymaz: Siz diyorsunuz ki tüm tarikatlar genellemez diyorsunuz. Bazılarında var demek.

Cübbeli Ahmet: Vardır. Eğer ki devlette kadrolaşma varsa devletin bunları yargılaması gerekir. Biz de FETÖ’nün mahkemelerinde yargılandık. Diyorduk ki bir Alevi, solcu hakim olsa da bizi doğru yargılasa… Bunlar namazında niyazında ama bizi mahvettiler.

Adam bu işlere fakir girip zengin çıkıyorsa burada sorun vardır.

İsmail Saymaz: Ben Ahmet Beyi hırsızlık ya da yolsuzlukla suçlamadım. Ben tarikatların yardım paralarıyla holdingleştiklerini söylüyorum. Mesela İsmailağa cemaatinin İddef’i var. Menzil tarikatının televizyonu var. Hemen hemen tarikat kurucularının hepsi cami imamıdır. Bu da gösteriyor ki tarikatların mühim kısmı devletin olanakları doğrultusunda kuruldu. Menzilcilerin Beşir derneğinin bir televizyonu var. İskender Paşa tarikatının Kurduğu Hak Yol derneği var. Erenköy cemaati ise daha çok esnafları arasında yayılmış durumda. Genelde şeyhlik genellikle tarikatlarda babadan oğula devrediliyor. AK Parti hükümeti döneminde tarikatlar daha görünür oldu. Bir tür sivil toplum örgütüne dönüştüler ve siyaset kurumuyla iç içe girdiler. Kurumsallaştılar.

Cübbeli Ahmet: Biz Hay Der olarak para toplamak istemedik. Bana bu teklif edildiğinde biz istemedik. Elimizden alınan külliyemiz geri alamadık ama kamu yararına yardım toplamayı kabul edince bize yeniden tahsis ettiler.

İmamoğlu’na karşı verdiği ‘fetva’yla ilgili yeni açıklama: O zaman yanlış yorumlamışım

İsmail Saymaz: Kuran kurslarında, tarikatların yurtlarında çalışanlarının hiçbiri sigortalı değil. Çoğu da kaçak. Kaçak binada oturmayı, kaçak elektrik, su kullanmayı hak görüyorlar. 2009 yılında bir savcı FETÖ ve sizi soruşturdu diye Ergenekon’dan tutuklandı. Siyasal güce bakın. Şimdi F…Ö’den boşalan yerlere başka tarikatlar göz dikti. Tarikatlar siyasallaştı. 2018 yılında bütün tarikatlar iktidara bağlılık bildirdi. Siz İsmailağa cemaatinin açık desteğini doğru bulmadığınızı söylemiştiniz. Siz bu olaydan 10 ay sonra İktidara desteğinizi açıkladınız. ‘Binali Yıldırım’a ben kaybettirdim’ diyen, kimi kazandırdığını söylemiş oluyor ve haram işliyor. İmamoğlu’na oy verenlere haramı, helali anlatsak ne yazar, anlatmasak ne yazar. Ben fetvayı Saadet Partilere verdim, CHP’liler benim fetva alanıma girmez” dediniz.

Cübbeli Ahmet: İstanbul’da baktım milli bir durum var, milli saiklerden dolayı Cumhur İttifakı’na destek verdim. O açıklamamda CHP’ye oy verenlere kafir demiyorum ki. Benim verdiğim fetvadan etkilenmez diyorum.

İsmail Saymaz: Ama İmamoğlu’na destek verenlere ‘Haramı helali bilmez diyorsunuz’ nereden biliyorsunuz?

Cübbeli Ahmet: Nereden biliyorsam o zaman yanlış yorumlamışım. İman inanıp inanmamakla ilgilidir bir partiye oy verildi diye kafir olunmaz.

İsmail Saymaz: Peki neden Osman Öcalan televizyona çıktığında, Abdullah Öcalan’ın bildirisi okunduğunda ortaya çıkmadınız? Damadınız 4 ihale almış 2018 yılından sonra. Özellikle tutumunuzu açıkladıktan sonra. Damadınızın İBB’den ihale aldığınızı biliyor musunuz?

Cübbeli Ahmet: Bilmiyordum. Şunu araştırdınız mı? Hizmet yapmış mı yapmamış mı. 

Peygamber terliği sattı mı?

Cübbeli Ahmet Hoca: Nal-i Şerif’i kitaba basınca millet bunu nerede buluruz diye sormaya başladı. Ben de yok dedim. Aradan yıllar geçti bulamadım. Medine’ye gidince bir hadis alimine sordum. O da komşularım birinde aslı var dedi. Aslının bir kopyasını bana gönderdiler. Benim tarafımdan satışı yapılmadı. Ama yapımı baya pahalı. 130 liraya satıldı ama bunda hiç bir kar yok.

ShareTweet
Previous Post

Samsun’da çifte kadın cinayeti: Eşini ve kızını tabancayla öldürdü

Next Post

HDP’den, Davutoğlu’nun ‘terör’ açıklamaları için araştırma önergesi

İLGİLİHABERLER

HTS kayıtları kişiye göre mi delil oluyor?
GÜNDEM

HTS kayıtları kişiye göre mi delil oluyor?

June 19, 2025
5.1k
”Cam fanus gençliği” OECD ülkelerinin zirvesine çıktı
GÜNDEM

”Cam fanus gençliği” OECD ülkelerinin zirvesine çıktı

June 19, 2025
5.1k
ÇAYKUR borç batağına saplandı
GÜNDEM

ÇAYKUR borç batağına saplandı

June 19, 2025
5k
İsrail’e silah satan Leonardo şirketinden Baykar’a övgüler: Tarihimizde ilk kez başka firmayla ortak stant açtık
GÜNDEM

İsrail’e silah satan Leonardo şirketinden Baykar’a övgüler: Tarihimizde ilk kez başka firmayla ortak stant açtık

June 18, 2025
5k
Hasta babasına tahliye istedi, gözaltına alındı
GÜNDEM

Hasta babasına tahliye istedi, gözaltına alındı

June 18, 2025
5.1k
Ümit Özdağ’dan tahliye sonrası ilk açıklama: ”Bundan beraat edeceğim. Türk halkı vicdanında bu kararı onaylamamıştır”
GÜNDEM

Ümit Özdağ’dan tahliye sonrası ilk açıklama: ”Bundan beraat edeceğim. Türk halkı vicdanında bu kararı onaylamamıştır”

June 17, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Baba dehşeti: Uyuyan kızlarını bıçakladı

Baba dehşeti: Uyuyan kızlarını bıçakladı

June 19, 2025
5k
İBB’ye yönelik operasyonlarda yeni gözaltılar

İBB’ye yönelik operasyonlarda yeni gözaltılar

June 19, 2025
5k
Yakın arkadaşı paylaştı: Nihal Candan’ın kalbi durdu

Yakın arkadaşı paylaştı: Nihal Candan’ın kalbi durdu

June 19, 2025
5.1k
‘Mavi gömlekli adam’ yerine başkasına ateş etmişti: 17 yaşındaki çocuk Daltonlar çetesi üyesi çıktı

‘Mavi gömlekli adam’ yerine başkasına ateş etmişti: 17 yaşındaki çocuk Daltonlar çetesi üyesi çıktı

June 19, 2025
5.1k
İfadesi ortaya çıktı: Kızına tekme atıp merdivenden yuvarlayan baba tutuklandı

İfadesi ortaya çıktı: Kızına tekme atıp merdivenden yuvarlayan baba tutuklandı

June 19, 2025
5.1k
İngilizler 50 milyon Euro’luk ismi duyurdu: Fenerbahçe ve Galatasaray’dan transfer kapışması

İngilizler 50 milyon Euro’luk ismi duyurdu: Fenerbahçe ve Galatasaray’dan transfer kapışması

June 19, 2025
5.1k
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Karar metninden çıkarılan ifade dikkatlerden kaçmadı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Karar metninden çıkarılan ifade dikkatlerden kaçmadı

June 19, 2025
5k
ABD basını: Trump savaş kararı aldı, İran’ı vurmak için ordu emir bekliyor

ABD basını: Trump savaş kararı aldı, İran’ı vurmak için ordu emir bekliyor

June 19, 2025
5k
İstanbul’da estetik faciası: Ünlü fenomen hayatını kaybetti

İstanbul’da estetik faciası: Ünlü fenomen hayatını kaybetti

June 19, 2025
5.2k
Adı yolsuzlukla anılan Yunus Emre Vakfı’nın yedi yönetici çift maaş alıyormuş

Adı yolsuzlukla anılan Yunus Emre Vakfı’nın yedi yönetici çift maaş alıyormuş

June 19, 2025
5k
71 yaşındaki işçi inşaattan düştü

71 yaşındaki işçi inşaattan düştü

June 19, 2025
5k
HTS kayıtları kişiye göre mi delil oluyor?

HTS kayıtları kişiye göre mi delil oluyor?

June 19, 2025
5.1k
AKP ve CHP vekilleri arasında arbede

AKP ve CHP vekilleri arasında arbede

June 19, 2025
5.1k
ÇAYKUR borç batağına saplandı

ÇAYKUR borç batağına saplandı

June 19, 2025
5k
Meteoroloji’den sıcaklık uyarısı

Meteoroloji’den sıcaklık uyarısı

June 19, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.