Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Can Holding’e operasyon: Habertürk ve Show TV dahil 121 şirkete el konuldu

by emre_aktifhaber
September 11, 2025
Can Holding’e operasyon: Habertürk ve Show TV dahil 121 şirkete el konuldu
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Holding sahipleri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ’ın da aralarında bulunduğu 10 isim hakkında gözaltı kararı çıkardı. Holding çatısı altındaki Habertürk ve Show TV’nin de dahil olduğu 121 şirkete TMSF tarafından el konuldu.

Habertürk ve Show TV operasyonunda kafaları karıştıran iki ayrıntı

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ’ın da aralarında bulunduğu toplam 10 kişi için gözaltı kararı alındı.

Can Holding’e operasyonun ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’dan açıklama
Saray’dan izin alındı iddiası: “Habertürk’e operasyon 1 haftadır bekleniyordu”

“SUÇ ÖRGÜTÜ” VE “KARA PARA AKLAMA” İDDİALARI

Şüpheliler hakkında “suç örgütü kurmak”, “kaçakçılık”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamaları yöneltildi. Savcılığın talimatıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Can Holding’e bağlı Habertürk ve Show TV’nin de içinde bulunduğu 121 şirkete kayyum atandı.

Video: Mesut Yar, Habertürk’e el konulduğunu canlı yayında izleyicilerden öğrendi

KENAN TEKDAĞ EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Holding yöneticilerinden Kenan Tekdağ’ın evinde gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin de emniyet güçlerince gözaltına alındığı bildirildi.

Soruşturmayla ilgili yeni detayların ilerleyen saatlerde paylaşılacağı öğrenildi.

Operasyondan hemen önce HT Spor’dan ayrılmıştı: Rıdvan Dilmen’in istifası dikkat çekti

CİNER’DEN DEVRALMIŞTI

Can Holding, geçtiğimiz aylarda Ciner Yayın Holding’deki tüm hisseleri satın alarak bünyesine kattı. Böylece Habertürk, Show TV ve Bloomberg HT gibi kanallar da holdingin çatısı altına geçti.

Ciner Yayın Holding’i devralan Can Grubu, aynı zamanda Bilgi Üniversitesi ve Doğa Kolejleri gibi eğitim kurumlarının da sahibiydi.

AKP’li isimden çarpıcı iddia: “Can Holding operasyonunu önlemek için kendini paralayanlar oldu”

Holdingin portföyünde ayrıca Energy akaryakıt istasyonları, Golden Hill Hotel, Mediza Hospital bulunuyor. Bunun yanında beton santralleri ve lojistik alanında da yatırımlar gerçekleştiriyor.

Jandarma ekipleri sabah saatlerinde Can Holding Genel Merkezi’nin yanı sıra holdinge bağlı birçok şirkette arama başlattı.

AKP’de güç dengesi kurulmaya çalışılıyordu: “İktidar içindeki kavga tetiklendi; Can Holding’e operasyon yapıldı”

CAN HOLDİNG’İN KURUCUSU KİM?

Holdingin kurucusu Zamanhan Can, 1952 yılında Doğubeyazıt’ta doğdu.

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Can, 1972’de “Zamanhan Can” unvanı ile ticaret şirketini kurarak ticaret odasına ilk kaydını yaptırdı. O dönemde Türkiye ile komşu ülkeler arasında ihracat ve ithalat faaliyetleri yürütmeye başladı. Bunun yanında turizm sektörüne giriş yaptı ve ilk akaryakıt istasyonunu açtı.

1993 yılına gelindiğinde ise holding, İstanbul’da temelleri atılan “Enerji Petrol” ile “Türkiye’nin En Fazla Akaryakıt İstasyonu İşletme Sahipliği” unvanını aldı. Aynı yıl uluslararası petrol ve türevleri ticaretine de adım attı.

2022’nin başlarında holding, Türkiye genelinde 100’den fazla kampüsü ve yaklaşık 60 bin öğrencisi bulunan Doğa Koleji’ni satın aldı.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Türk hacker grubu, İsrail Savunma Bakanı Katz’ın numarasını sızdırdı

Türk hacker grubu, İsrail Savunma Bakanı Katz’ın numarasını sızdırdı

September 12, 2025
5k
Kurşun yağdırdı: Önce komşusunu sonra annesi ile kardeşini ardından kendini vurdu

Kurşun yağdırdı: Önce komşusunu sonra annesi ile kardeşini ardından kendini vurdu

September 12, 2025
5k

2023 yılı itibarıyla Çerkezköy tesisine ek olarak Lüleburgaz ve Mersin’de açılan fabrikalarla beyaz eşya, televizyon, küçük ev aletleri, klima ve soğutma cihazları üretim kapasitesini genişletti. Bu ürünler Awox, Seikon, Telefox ve Energia markalarıyla piyasaya sunuldu.

Son dönemde holdingin yönetiminde Kemal Can bulunuyordu.

Operasyonun ardından Tekfen hisseleri borsada çakıldı

CİNER’İN MEDYADAN ÇIKIŞI

Turgay Ciner, Aralık 2024’te Habertürk ve Show TV’yi de kapsayan tüm hisselerini Can Grubu’na devrederek medya sektöründen ayrıldı. O süreçte Can Holding tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Park Grubu ile Ciner Yayın Holding’in hisse devri için sözleşme imzalanmıştır. Park Grubu’na bu süreçteki nezaketleri için teşekkür ederiz. Devir işlemleri tamamlandıktan sonra, medya sektöründeki yatırımlarımız, Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mehmet Kenan Tekdağ’ın liderliğinde yürütülecektir.”

Medyadan eğitime, petrolden enerjiye: İşte Can Holding’in el konulan 121 şirketi

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Operasyona ilişkin Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen adli soruşturma kapsamında; Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinden suç işlemek amacıyla örgüt kurulduğu, bu örgüt aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kaynağı belirsiz gelirlerin şirket hesaplarına sokulması, suçtan elde edilen gelirlerin aklanmasına yönelik çok yönlü eylemler gerçekleştirildiği belirlenmiştir.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ile mali denetim birimlerinin düzenlediği inceleme raporlarıyla başlatılan soruşturma kapsamında; Can Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketler üzerinden kaynağı belirsiz yüklü tutarda para girişleri yapıldığı, bu paraların çeşitli şirketler arasında aktarılmak suretiyle izlerinin gizlenmeye çalışıldığı, faturasız işlemler ve sahte belge düzenlemeleri ile vergi yükümlülüğünün azaltıldığı tespit edilmiştir.

Holding yapısı altında kurulan çıkar amaçlı suç örgütünün Kemal Can ve Mehmet Şakir Can liderdiğinde hareket ederek, aynı faaliyet alanlarında çok sayıda şirket kurmak suretiyle denetim ve takip mekanizmalarını zorlaştırdığı, yönetim kurullarında değişiklikler yaparak sorumluluğu örgüt üyeleri arasında dağıttığı ve bu yolla hukuki yaptırımlardan kaçmayı hedeflediği anlaşılmıştır.

Bunun yanında; ticari faaliyeti bulunmayan şirketlerde nakit sermaye artırımı yapıldığı, sermaye artırımlarının kaynağı olarak ortaklara borçlar hesabının gösterildiği, bu borçların gerçeği yansıtmadığı, ortaklara borçlar hesabında görülen tutarların 7256 sayılı Varlık Barışı Kanunu kapsamında şirkete yeniden yatırıldığı, yapılan bu işlemlerin, kanunun amacına aykırı şekilde suçtan elde edilen gelirin sisteme dahil edilmesi ve aklanması niteliğinde olduğu değerlendirilmiştir.

MASAK raporlarıyla elde edilen bulgular doğrultusunda; suç örgütünün nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılık ve vergi usul kanununa muhalefet gibi öncül suçlardan elde ettiği yasa dışı gelirler aracılığıyla ticari hacmini genişlettiği, eğitim, medya, finans ve enerji gibi stratejik sektörlerde şirket alımları, hisse devirleri ve yatırım faaliyetlerinin doğrudan suç gelirleriyle finanse edildiği, bu yolla örgütün hem ekonomik gücünü artırmayı hem de kamuoyu nezdinde meşruiyet kazanmayı hedeflediği anlaşılmıştır.

MASAK raporlarıyla tespit edilen mali hareketlerin bütüncül değerlendirilmesi neticesinde, şüphelilerin yasa dışı yollarla elde ettikleri kazançları farklı sektörlere yönlendirerek hem akladıkları hem de ekonomik hayatta sahte bir itibar ve güç elde etmeye çalıştıkları ortaya çıkarılmıştır.

Yapılan operasyon kapsamında 121 şirketin malvarlığına değerlerine el konularak TMSF kayyım olarak atamış olup 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

Kamu düzenini, mali sistemini, vergi adaletini zedeleyen ve suç teşkil eden bu nitelikteki eylemlere karşı başlatılan soruşturma, MASAK raporları ve elde edilen deliller ışığında tüm yönleriyle titizlikle yürütülmekte olup, adli sürece ilişkin gelişmeler şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

YÖK’TEN AÇIKLAMA

Yükseköğretim Kurulu, Can Holding’e yönelik operasyon sonrası hakları TMSF’ye devredilen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin geleceğine dair sorular üzerine açıklama yaptı.

YÖK’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

  • Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca Can Holding’e yönelik yürütülen adli soruşturma kapsamında holdinge ait şirketlerle birlikte İstanbul Bilgi Üniversitesi de sürece dahil edilmiştir.
  • Öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimiz açısından endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Üniversitemizde eğitim öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam edecektir.
  • Gelişmelerden bütün kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

TMSF’DEN AÇIKLAMA

TMSF, Can Holding’e kayyım olarak atanılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Temel amaç, şirket çalışanlarının ve üçüncü tarafların haklarının korunması ile tüm işleyişin aksamadan sürdürülmesidir” ifadelerine yer verdi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Can Holding’e kayyım olarak atanılmasıyla ilgili olarak, “TMSF’nin temel amacı, şirket çalışanlarının ve üçüncü tarafların haklarının korunması ile tüm işleyişin aksamadan sürdürülmesidir. Bu amaçla şirket yöneticileriyle de görüşmeler yapılmıştır.” açıklamasında bulundu.

TMSF’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

  • İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mahkeme kararıyla Can Holding’e bağlı 121 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak atanmıştır.
  • Bu dönemde TMSF’nin temel amacı, şirket çalışanlarının ve üçüncü tarafların haklarının korunması ile tüm işleyişin aksamadan sürdürülmesidir. Bu amaçla şirket yöneticileriyle de görüşmeler yapılmıştır.
  • Sorumluluğumuz altındaki tüm şirketler, mevzuatın gerektirdiği şekilde “basiretli tacir” anlayışıyla idare edilerek istikrar ve güven ortamı muhafaza edilecektir.
  • Ayrıca grup bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumları, kamu sorumluluğu bilinciyle yönetilecektir.
  • Eğitim faaliyetleri kesintiye uğramadan devam edecek olup öğrencilerimizin eğitimi, öğretmenlerimizin katkısı ve velilerimizin desteğiyle güven içinde sürdürülecektir.
Tags: Can Holding
ShareTweet
Previous Post

Necati Arabacı, Slovakya’da gözaltına alındı

Next Post

Saray’dan izin alındı iddiası: “Habertürk’e operasyon 1 haftadır bekleniyordu”

İLGİLİHABERLER

Türk hacker grubu, İsrail Savunma Bakanı Katz’ın numarasını sızdırdı
DÜNYA

Türk hacker grubu, İsrail Savunma Bakanı Katz’ın numarasını sızdırdı

September 12, 2025
5k
Kurşun yağdırdı: Önce komşusunu sonra annesi ile kardeşini ardından kendini vurdu
GENEL

Kurşun yağdırdı: Önce komşusunu sonra annesi ile kardeşini ardından kendini vurdu

September 12, 2025
5k
İstanbul Barosu’ndan “kuyu tipi” cezaevleri raporu: İnsan onuruyla bağdaşmıyor
GÜNDEM

İstanbul Barosu’ndan “kuyu tipi” cezaevleri raporu: İnsan onuruyla bağdaşmıyor

September 11, 2025
5.1k
CHP’den AKP’ye geçen belediye başkanını plaka ele verdi
GÜNDEM

CHP’den AKP’ye geçen belediye başkanını plaka ele verdi

September 11, 2025
5k
Mahkemeden Bahar Aksu cinayeti davasında karar
GÜNDEM

Mahkemeden Bahar Aksu cinayeti davasında karar

September 11, 2025
5k
Ekrem İmamoğlu’ndan “Seçim Güvenliği ve Demokrasi Platformu” çağrısı: Türkiye çok büyük bir tehlikenin eşiğinde, seçimlerin ve oyların anlamı kalmayacak
GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu’ndan “Seçim Güvenliği ve Demokrasi Platformu” çağrısı: Türkiye çok büyük bir tehlikenin eşiğinde, seçimlerin ve oyların anlamı kalmayacak

September 11, 2025
5k
Daha Fazla Haber
Türk hacker grubu, İsrail Savunma Bakanı Katz’ın numarasını sızdırdı

Türk hacker grubu, İsrail Savunma Bakanı Katz’ın numarasını sızdırdı

September 12, 2025
5k
Kurşun yağdırdı: Önce komşusunu sonra annesi ile kardeşini ardından kendini vurdu

Kurşun yağdırdı: Önce komşusunu sonra annesi ile kardeşini ardından kendini vurdu

September 12, 2025
5k
Mahkemeden Bahar Aksu cinayeti davasında karar

Mahkemeden Bahar Aksu cinayeti davasında karar

September 11, 2025
5k
Ediz Gürel dünya şampiyonu Gukesh’i yendi

Ediz Gürel dünya şampiyonu Gukesh’i yendi

September 11, 2025
5.1k
Altun’un oğlunun yazılarıyla ilgili Vesaire’den açıklama

Altun’un oğlunun yazılarıyla ilgili Vesaire’den açıklama

September 11, 2025
5.1k
Grok’un X hesabına erişim engeli getirildi

Grok’un X hesabına erişim engeli getirildi

September 11, 2025
5k
Kayseri’de 7,7 milyon yıllık üç fil kafatası bulundu

Kayseri’de 7,7 milyon yıllık üç fil kafatası bulundu

September 11, 2025
5k
Kartalkaya faciasından üç gün sonra talimat vermiş

Kartalkaya faciasından üç gün sonra talimat vermiş

September 11, 2025
5k
Rus milyarderin süper yatı açık artırmaya çıkarıldı

Rus milyarderin süper yatı açık artırmaya çıkarıldı

September 11, 2025
5k
Murat Çalık’ın avukatlarından AYM’nin tahliye talebini reddetmesine tepki

Murat Çalık’ın avukatlarından AYM’nin tahliye talebini reddetmesine tepki

September 11, 2025
5k
Biri CHP’den iki belediye başkanı daha AKP’ye katıldı

Biri CHP’den iki belediye başkanı daha AKP’ye katıldı

September 11, 2025
5k
CHP’nin eski il başkanlığı binasında abluka sona erdi!

CHP’nin eski il başkanlığı binasında abluka sona erdi!

September 11, 2025
5.1k
Ünlü futbol kulübünün başkanı evde ölü bulundu

Ünlü futbol kulübünün başkanı evde ölü bulundu

September 11, 2025
5.1k
Türkiye’de 53 bin TL’lik iPhone 17 Pro’ya, 55 bin lira vergi ödenecek

Türkiye’de 53 bin TL’lik iPhone 17 Pro’ya, 55 bin lira vergi ödenecek

September 11, 2025
5.1k
Can Holding’e operasyonun ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’dan açıklama

Can Holding’e operasyonun ardından Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy’dan açıklama

September 11, 2025
5.2k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.