Aylık aktüel gençlik dergisi Genç Yorum’un Mart sayısı çıktı.
“Bediüzzaman istibdada, yalana, cehalete, anarşiye, keyfiliğe, zulme, haksızlığa, israfa, küfre, ahlâksızlığa, atalete, aldatmaya hayır dedi” kapağıyla çıkan dergi; Bediüzzaman’ın hayatı boyunca “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” emrine göre yaşamaya çalıştığını, hayatından örneklerle sayfalarına taşıdı.
Bediüzzaman Said Nursi’nin Tarihçe-i Hayat adlı eserindeki mahkeme müdafaası ile başlayan kapak dosyasında diğer başlıklar şöyle:
Mustafa Oral, “Yalana hayır, doğruya evet!” yazısıyla, Prof. Dr. Hüseyin Uzun, “Asra damgasını vuran dava adamı” yazısıyla, Av. Kadir Akbaş, “Hürriyet aşığı bir iman kahramanı” yazısıyla ve Ahmet Dursun “Bediüzzaman’ca tercihler” yazısıyla yer alıyor.
Risale-i Nur Külliyatı’ndan derlenen Nurlu Yorum’da ise, “Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” başlığı öne çıkıyor.
İbrahim Özdabak bu ay Bediüzzaman karikatürüyle dergiyi renklendiriyor.
Keyfince Lügat’te Ali Hakkoymaz, “Bediüzzaman’la arkadaş olmak” şiiri ile yer alıyor.
Keçeliler de Bediüzzaman dedi
Genç Yorum dergisinin içinde yer alan, küçük bir dergi niteliğindeki Keçeli bölümü gene dolu dolu. Bediüzzaman Said Nursî’nin de anıldığı bölüm, derginin en genç okurlarına hitap etmeye devam ediyor.
Her Telden sayfasında Edibenur Üner bu ay, Companion ve Cam Scanner uygulamalarını tanıtıyor. Büşra Bakırcı Çay Saati’nde, “Ekmekten de soru mu olurmuş?” diyerek merak duygusunu kamçılıyor.
Zürefa’da Fatma Şehide Nur, arkasından gidilecek bir üstadı arıyor. Eskimez Yazı’da Emine Sultan Çakır, Risale-i Nur’u el yazısı ile çoğaltanları anıyor. Huriye Yücesoy’un çizerliği ve Feyzanur Elif Mutlu’nun yazarlığında Nesl-i Âti Akademisi’ne yeni karakterler dâhil oluyor, macerada heyecan giderek artıyor.
Seren Adıyaman’ın derlediği Ehl-i Tivit her ay yeni bir tivit ehlini konuk ediyor. Feyâlilaceb’te Şulenur Yaşar, “O öyle bir şahsiyet ki” yazısıyla Bediüzzaman’ın hayatından feyâlilaceblik kesitler sunuyor. Öğrenci İşi’nde Ayşenur Aydoğdu’nun “Öğrenci işi okumak” başlıklı yazısında ilginç okuma teknikleri yer alıyor. Keçeli’nin Kitaplığı’ndan Nuriye Sultan, Bediüzzaman Said Nursî’nin Gençlik Rehberi adlı eserini tanıtıyor.