OKKIR TUTUKLANDIĞINDA AHMET ALTAN HÜRRİYET‘TE YAZIYORDU
Bazı kesimler tarafından Kuddisi Okkır ve Ali Tatar’ın ölümüyle ilgili iki gazeteci ve Taraf gazetesi sorumluymuş gibi gösterme çabaları devam ediyor. Bu durum Tr724‘de yayınlanan ‘Medya’da Bugün‘ programa katılan Avukat Çiğdem Koç‘un anlattıklarını yeniden gündeme getirdi.
Düşüncesinden dolayı hapse atılan, aralarında gazeteci Mehmet Baransu’nun da bulunduğu bir çok ismin avukatlığını yapan Çiğdem Koç, Okkır ve Tatar’ın ölümüyle ilgili orataya atılan yalanlara isyan ederek şunları anlatmıştı;
‘OKKIR TUTUKLANDIĞINDA TARAF GAZETESİ YOKTU‘
‘‘Ne zaman Ahmet Altan, Mehmet Baransu desem hemen birileri hemen altına ‚‘Kuddisi Okkır, Ali Tatar‘ diyor. Kuddisi Okkır tutuklandığında Taraf gazetesi daha yoktu. Ahmet bey Hürriyet‘te yazıyordu. Ali Tatar ile ilgili tek bir haber yok. Balyoz davası başladığında ise Ali Tatar zaten vefat etmişti.
YALAN SÖYLÜYORSUNUZ
Şimde insanlara diyorsun ki belge gösteriyorsun. ‘Yalan söylüyorsun. Bak bu dosya Balyozla ilgili değil yalan söylüyorsun.‘ diyorsun. Karşıdan cevap gelmesi gerekmiyormu? hayır ‘Sen yalan söylüyorsun‘ diyor. Ses yok. Ama hala aynı yalanı söylemeye devam ediyor. Birileri de o yalana inanmaya devam ediyor.
HÜRRİYET VE SABAH TARAF İLE AYNI HABERLERİ YAPTI
Ergenokon meselesi, o dönemde Hürriyet, Sabah gibi bütün gazeteler birlikte aynı haberi yapmışlardı. Taraf’ın Ergenekon’da yaptığı ekstra bir haber yok. Kuddisi Okkır tutuklandığında Taraf gazetesi yok. Hala ben bir şey söylediğimde altına Kuddisi Okkır getiriliyor.
Mesela ‘Cezaevinde ağır hastalar var‘ diyorum. Onu söylüyorsun hala altına Kuddisi Okkır’un hastanedeki fotoğrafını koyuyor. Ya ne alakası var. Belgeleri ile ortaya koyduk. Hala aynı yalanı söylemeye devam ediyorlar.“