Komedi skeç programı Güldür Güldür’ün sunucusu Ali Sunal, üç hafta önce yayımlanan programda, iktidarın depremler öncesindeki ihmalleri ile sonrasındaki organizasyon ve koordinasyon yetersizliğini sert sözlerle eleştirmişti. Sunal, “Böyle bir felaket sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip istifa etmemesi normal midir? Artık bu normale dönmeyeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.
Kamuoyundan büyük destek bulan açıklamalardan iktidar temsilcilerinin rahatsız olduğu öğrenildi. MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, “Programın oyuncu kadrosunun büyük bölümü de zaten sol düşünceye mensup.” diyerek Ali Sunal’ı ve oyuncuları hedef gösterdi.
Ali Sunal’ın, yaptığı konuşmanın ardından Show TV’yle arasında sorun yaşandığı ve kovulduğu iddia edildi. Ali Sunal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla iddiaları yalanladı. Şunları yazdı: “Efendim iyi pazarlar. Dün ‘Güldür Güldür’ kanalımız Show TV’de yayındayken benim ayrıldığım gibi asılsız bir bilgi yayılmış. Bir yere gittiğimiz yok, git diyen de yok. Kanalımızda, bir parçası olmaktan gurur duyduğum programımızla devam ediyoruz. Hepinize sevgiler saygılar.”