İktidarın “çılgın proje” olarak lanse ettiği, ancak son dönemde bir İstanbul krizine dönüşen Kanal İstanbul güzergâhındaki Katar arazileri tartışma konusu olurken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da bölgedeki arazisi ortaya çıktı.
Cumhuriyet’te “Damat işi biliyor” başlığıyla yayımlanan Hazal Ocak imzalı manşet haberde Bakan Albayrak’ın arazisine ilişkin detaylara yer verildi.
Buna göre Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, Arnavutköy’de üç dönüm arazi satın almış. Erdoğan, 2011’de Kanal İstanbul projesini açıklarken bir yıl sonra da damadı babasının arazisine komşu 13 dönümlük araziyi satın almış.
Haberde aktarılana göre, Arnavutköy Boyalık’ta bulunan “tarla” vasfındaki arazi, Kanal İstanbul için değiştirilen yeni planda “konut alanı” sınırları içinde yer alıyor.
Bölgedeki arazilerin çok değerlendiğini belirten köylüler, “Son birkaç haftadır arazi almak isteyen emlakçılar ve Araplar buraya akın etti” diyor.
Bir Hazine Bakanlığı yetkilisi ise konuya ilişkin yöneltilen soruya verdiği cevapta, “Beray Bey’in babası 2003’te bu köyden arazi aldı. 2012’de yan taraftaki arazi satışa çıktı. Yabancıya gitmemesi için de Berat Albayrak bu araziyi satın aldı. Kanal İstanbul’la bağdaştırmak zorlama olur. Kanal İstanbul’la bir ilgisi yok” savunması yaptı.
Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçen haftalarda açıkladığı Kanal İstanbul güzergâhında en büyük yüz ölçümlü arazilere sahip üç Arap şirketinin tapu bilgileri ortaya çıkmıştı.
Şirketlerin isimlerinin, Shurak Al Ajdad Gayrımenkul Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş., Sulaiman Al Muhaidib ve Noora Gayrımenkul Turizm İnşaat ve Ticaret A.Ş. olduğu basına yansımıştı.