Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

AKP’nin gündem değiştirme çabaları: Masumlara yönelik operasyonlarla Türkiye’de gizlenmek istenen skandallar

by emre_aktifhaber
November 19, 2024
AKP’nin gündem değiştirme çabaları: Masumlara yönelik operasyonlarla Türkiye’de gizlenmek istenen skandallar
5.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

AKP rejimi, Türkiye’deki derin ekonomik kriz, halkın hızla fakirleşmesi, yandaşların ise artan zenginliği, Öcalan’ın salıverilmesi tartışmaları sonrası cumhur ittifakının hızla oy kaybetmesi, birbiri ardına patlayan yolsuzluk ve rüşvet olayları, yeni doğan bebeklerin ölüme terk edilmesi, uluslararası ilişkilerde kötü yönetim, demokrasinin hiçe sayılarak halk tarafından seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması gibi daha birçok gerçeği unutturmak için kolları sıvadı. Talimat alan Ali Yerlikaya yönetimindeki polis, gerçek suçlu ve teröristleri yakalamak yerine gücünün yettiği kız çocukları, kadınlar, yaşlılar ve öğrencilerin evlerini basıp gözaltına alıyor.

Bold Medya’dan Özkan Yazar’ın haberine göre, Türkiye hükumeti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını hiçe sayarak masum insanlara yönelik soykırım operasyonlarına devam ediyor. Son olarak, Gülen hareketine mensup kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında kız çocukları, yaşlılar, kadınlar ve öğrencilerin de bulunduğu 61 ilde toplam 459 kişi gözaltına alındı.

Ülkede uyuşturucu kaçakçıları, kara para aklayan çeteler cirit atarken, hırsızlık ve kadın cinayetlerindeki hızlı artışa rağmen Ali Yerlikaya sadece gücünün yettiği masum insanlara yönelik aralıksız olarak operasyon düzenliyor. Kapılar kırılıp polise hiçbir şekilde karşı koymayan Gülen hareketi mensuplarına kameralar önünde ters kelepçe vurarak gözaltına alıyor. Bunlarla yetinmeyen Yerlikaya, sonra da editlenmiş videolar ile sosyal medyada şov yapıyor.

UNUTTURULMAYA ÇALIŞILAN TÜRKİYE GERÇEKLERİ

AKP rejimi, ekonomik kriz, halkın hızla fakirleşmesi, annelerinin evi geçindirmek için çalıştığı sırada yanarak ölen 5 kardeş, artan cinsel istismar olayları , Öcalan’ın salıverilmesi tartışmaları sonrası hızla oy kaybetmesi, birbiri ardına patlayan yolsuzluk ve rüşvet olayları, demokrasiye hiçe sayarak halk tarafından seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması, İsrail ile gizlice yapılan ticarete gösterilen tepkiler, gibi daha sayamadığımız birçok olayı unutturmak için nefret operasyonlarını yeniden gündeme aldı.

Siyasetçiler hukukçular gazeteciler ve insan hakları savunucuları, AKP’nin bu tutumunu sert bir şekilde eleştirerek, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. AİHM ve BM kararlarının yok sayılmasının kabul edilemez olduğunu belirtilerken, masum insanlara yönelik bu tür operasyonların bir an önce son bulmasını talep ediyor.

Son dönemde AKP rejiminin halka unutturmak istediği Türkiye’de yaşanan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran bazı önemli gelişmeler ise şöyle;

AKP VE MHP ARASINDAKİ ÖCALAN GERGİNLİĞİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Açıklamaları: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanması ve PKK’nın bir Kürt siyasi hareketi olarak görülmesine yönelik açıklamaları, AKP içinde tartışmalara yol açtı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un, Bahçeli’nin Öcalan çağrısını “PKK’nın bir Kürt siyasi hareketi olarak görülmesine yönelik geliştirilmiş bir devlet inisiyatifinin dili” olarak tanımlaması, AKP içinde kavgaya sebep oldu. Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan arasında sosyal medya üzerinden yaşanan tartışma, gerginliğin boyutlarını gözler önüne serdi.

Oy Kaybı: Bahçeli’nin Öcalan çağrısı sonrası yapılan kamuoyu araştırmalarında, MHP’nin 1.5 puan, AKP’nin ise 2 puan oy kaybı yaşadığı görüldü.

Cumhur İttifakı İçindeki Çatlaklar: Bu tartışmalar, Cumhur İttifakı içinde çatlaklara yol açarken, ittifakın geleceği konusunda soru işaretleri oluşturdu.

AKP VE MHP ARASINDAKİ GİZLİ KAVGA

Emniyet Teşkilatındaki Çekişme: Süleyman Soylu’nun Etkisi: Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görev süresi boyunca MHP kökenlilerin Emniyet içinde ciddi bir kadrolaşmaya ulaştığı iddia ediliyor.

Güç Dengesi Arayışı: Soylu’nun görevden ayrılmasının ardından Emniyet içinde güç dengesinin yeniden oluşturulmaya çalışıldığı ve bu süreçte bazı önemli isimlerin koltuklarını kaybettiği belirtiliyor. MHP’li yöneticilerinin adının karıştığı Sinan Ateş cinayetinin örtbas edilmesi. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına adı karışan emniyet ve yargı mensupları gibi olaylar AKP ve MHP arasındaki güçler savaşına örnek gösteriliyor.

Yargıdaki Gerilim: Hamit Kocabey’in İstifası: MHP’nin HSK’den “istifa ettirilen” üyesi Hamit Kocabey’in ayrılmasıyla birlikte, ülkücü kökenli yargı mensuplarının MHP Genel Merkezi’nin kapısını çalmaya başladığı ifade ediliyor.

Yargıtay ve Danıştay’daki Çekişme: Yüksek yargıda AKP ve MHP’ye yakın iki ayrı ekibin beraber hareket etmediği ve çekişme halinde olduğu iddia ediliyor.

MHP’nin Etkin Olduğu Bakanlıklar: MHP’nin Emniyet dışında, Tarım Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda daha etkin olduğu belirtiliyor.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET

Yolsuzluk Algısı Endeksi’nde Gerileme: Türkiye, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2023 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 180 ülke arasında 115. sırada yer aldı ve bir yılda 14 sıra geriledi

Büyük Ölçekli Yolsuzluklar: Uzmanlar, Türkiye’de büyük ölçekli yolsuzlukların ihaleler aracılığıyla gerçekleştiğini ve bu durumun ekonomiye büyük zarar verdiğini belirtiyor

ABD’de Türkevi inşası için rüşvet verilmesi: New York Belediye Başkanı Eric Adams, Manhattan’da Türk Konsolosluğu’nun da bulunduğu Türk Evi’nin inşasıyla ilgili olarak rüşvet almakla suçlanıyor. Adams seçim kampanyasına yasadışı bağışlar almak için aralarında AKP’li iş insanları THY yöneticileri ve Türk yetkililerle Türkevinin açılışının Erdoğan’ın ABD ziyaretine yetişmesi binanın eksiklerini görmezden gelmek için rüşvet aldığının ortaya çıkması.

17-25 Aralık Soruşturmaları: 2013 yılında, bazı bakanlar ve iş insanlarının adının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları gündeme geldi.

Reza Zarrab Davası: İran asıllı Türk iş insanı Reza Zarrab’ın, ABD’de görülen davada, bazı Türk yetkililere rüşvet verdiğini itiraf etmesi.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde maden faciası: En az 226 işçi öldü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde maden faciası: En az 226 işçi öldü

January 31, 2026
5k
Hürriyet nerede kayboldu?

Hürriyet nerede kayboldu?

January 31, 2026
5k

KARA PARA AKLAMA: TÜRKİYE GRİ LİSTEYE ALINDI

Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanının engellenmesinde yetersiz kaldığı gerekçesiyle Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne bağlı Mali Eylem Gücü (FATF) tarafından gri listeye alındı.

SBK Holding ve Sezgin Baran Korkmaz: İş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın, kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklanması ve Türkiye’deki mal varlıklarına el konulması.

SAĞLIK SKANDALLARI

Şehir Hastaneleri İhaleleri: Şehir hastaneleri projelerinde, ihale süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı ve kamu zararına yol açıldığı iddiaları.

Yenidoğan Skandalı ve bebeklerin ölümü: 2024 yılında, yine aralarında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gibi AKP’li isimlerinin adının karıştığı İstanbul’da bazı hastanelerde yeni doğan bebeklerin yoğun bakımda SGK’tan fazla para almak için gereksiz yere tutulduğu ve bu süreçte hayatlarını kaybettikleri ortaya çıktı. Bu skandal, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı

KADIN CİNAYETLERİ

Artan Şiddet Olayları: Türkiye’de kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları, son bir yılda artış gösterdi ve kamuoyunda büyük tepki topladı. Birbiri ardına kadınlar sokak ortasında öldürüldü. Hapisten salıverilen cinayet hükümlüleri aralarında polis ve vatandaş olmak üzere bir çok kişiyi öldürdü.

Tags: nefret operasyonları
ShareTweet
Previous Post

‘Hain’ pastırmacıya torba gözaltı: “Sucuğa baharatı fazla mı koymuş”

Next Post

Radikal gazetesi yayın hayatına dönüyor

İLGİLİHABERLER

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde maden faciası: En az 226 işçi öldü
DÜNYA

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde maden faciası: En az 226 işçi öldü

January 31, 2026
5k
Hürriyet nerede kayboldu?
ANALİZ

Hürriyet nerede kayboldu?

January 31, 2026
5k
Bakan Göktaş’tan skandal itiraf: Bütün bilgilerimiz Amerika’nın elinde değil mi?
GÜNDEM

Bakan Göktaş’tan skandal itiraf: Bütün bilgilerimiz Amerika’nın elinde değil mi?

January 31, 2026
5.1k
Venezuela’da siyasi mahkûmlara genel af
DÜNYA

Venezuela’da siyasi mahkûmlara genel af

January 31, 2026
5k
Yerlikaya “yakaladık” demişti: 1 ay önce teslim olduğu ortaya çıktı
GÜNDEM

Yerlikaya “yakaladık” demişti: 1 ay önce teslim olduğu ortaya çıktı

January 31, 2026
5.1k
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Ebo, Reynmen, Çakal, Hasan Can Kaya dahil 26 gözaltı
GÜNDEM

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Ebo, Reynmen, Çakal, Hasan Can Kaya dahil 26 gözaltı

January 31, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
İran’da ‘ABD askerleri için’ beş bin mezar hazırlandı

İran’da ‘ABD askerleri için’ beş bin mezar hazırlandı

January 31, 2026
5k
Avustralya Açık tek kadınlarda şampiyon Yelena Rybakina

Avustralya Açık tek kadınlarda şampiyon Yelena Rybakina

January 31, 2026
5k
“Beatles” filmlerinden ilk görseller paylaşıldı

“Beatles” filmlerinden ilk görseller paylaşıldı

January 31, 2026
5k
Erdoğan, sorusuna cevap alamayınca tepki gösterdi

Erdoğan, sorusuna cevap alamayınca tepki gösterdi

January 31, 2026
5.1k
Güllü’nün ölümüyle ilgili ek bilirkişi raporu tartışma yarattı

Güllü’nün ölümüyle ilgili ek bilirkişi raporu tartışma yarattı

January 31, 2026
5k
Uludağ’da telesiyej arızası: 50’ye yakın tatilci mahsur kaldı

Uludağ’da telesiyej arızası: 50’ye yakın tatilci mahsur kaldı

January 31, 2026
5k
Macaristan’da yakalanan Serdar Sertçelik Türkiye’ye iade edildi

Macaristan’da yakalanan Serdar Sertçelik Türkiye’ye iade edildi

January 31, 2026
5k
Emekli maaşı farklarının yatacağı tarih belli oldu

Emekli maaşı farklarının yatacağı tarih belli oldu

January 31, 2026
5k
Fatih Ürek’in cenaze programı belli oldu

Fatih Ürek’in cenaze programı belli oldu

January 31, 2026
5.1k
Kante’nin Fenerbahçe kararı istifa getirebilir

Kante’nin Fenerbahçe kararı istifa getirebilir

January 30, 2026
5.2k
Babasını öldüresiye dövdü, görüntüleri amcasına yolladı

Babasını öldüresiye dövdü, görüntüleri amcasına yolladı

January 30, 2026
5.2k
Trump resmen açıkladı: Adı bile piyasaları yakıp yıkmıştı

Trump resmen açıkladı: Adı bile piyasaları yakıp yıkmıştı

January 30, 2026
5.2k
Robin van Persie’nin yaşadığı büyük acı: Oğlunu oyuna aldı gözyaşlarıyla çıkardı

Robin van Persie’nin yaşadığı büyük acı: Oğlunu oyuna aldı gözyaşlarıyla çıkardı

January 30, 2026
5.1k
TAV’ın patronu Mustafa Sani Şener’e Fransa’da kelepçe

TAV’ın patronu Mustafa Sani Şener’e Fransa’da kelepçe

January 30, 2026
5.2k
Merve Taşkın hakkında yakalama kararı

Merve Taşkın hakkında yakalama kararı

January 30, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.