Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

AKP’nin gündem değiştirme çabaları: Masumlara yönelik operasyonlarla Türkiye’de gizlenmek istenen skandallar

by emre_aktifhaber
November 19, 2024
AKP’nin gündem değiştirme çabaları: Masumlara yönelik operasyonlarla Türkiye’de gizlenmek istenen skandallar
5.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

AKP rejimi, Türkiye’deki derin ekonomik kriz, halkın hızla fakirleşmesi, yandaşların ise artan zenginliği, Öcalan’ın salıverilmesi tartışmaları sonrası cumhur ittifakının hızla oy kaybetmesi, birbiri ardına patlayan yolsuzluk ve rüşvet olayları, yeni doğan bebeklerin ölüme terk edilmesi, uluslararası ilişkilerde kötü yönetim, demokrasinin hiçe sayılarak halk tarafından seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması gibi daha birçok gerçeği unutturmak için kolları sıvadı. Talimat alan Ali Yerlikaya yönetimindeki polis, gerçek suçlu ve teröristleri yakalamak yerine gücünün yettiği kız çocukları, kadınlar, yaşlılar ve öğrencilerin evlerini basıp gözaltına alıyor.

Bold Medya’dan Özkan Yazar’ın haberine göre, Türkiye hükumeti Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını hiçe sayarak masum insanlara yönelik soykırım operasyonlarına devam ediyor. Son olarak, Gülen hareketine mensup kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında kız çocukları, yaşlılar, kadınlar ve öğrencilerin de bulunduğu 61 ilde toplam 459 kişi gözaltına alındı.

Ülkede uyuşturucu kaçakçıları, kara para aklayan çeteler cirit atarken, hırsızlık ve kadın cinayetlerindeki hızlı artışa rağmen Ali Yerlikaya sadece gücünün yettiği masum insanlara yönelik aralıksız olarak operasyon düzenliyor. Kapılar kırılıp polise hiçbir şekilde karşı koymayan Gülen hareketi mensuplarına kameralar önünde ters kelepçe vurarak gözaltına alıyor. Bunlarla yetinmeyen Yerlikaya, sonra da editlenmiş videolar ile sosyal medyada şov yapıyor.

UNUTTURULMAYA ÇALIŞILAN TÜRKİYE GERÇEKLERİ

AKP rejimi, ekonomik kriz, halkın hızla fakirleşmesi, annelerinin evi geçindirmek için çalıştığı sırada yanarak ölen 5 kardeş, artan cinsel istismar olayları , Öcalan’ın salıverilmesi tartışmaları sonrası hızla oy kaybetmesi, birbiri ardına patlayan yolsuzluk ve rüşvet olayları, demokrasiye hiçe sayarak halk tarafından seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması, İsrail ile gizlice yapılan ticarete gösterilen tepkiler, gibi daha sayamadığımız birçok olayı unutturmak için nefret operasyonlarını yeniden gündeme aldı.

Siyasetçiler hukukçular gazeteciler ve insan hakları savunucuları, AKP’nin bu tutumunu sert bir şekilde eleştirerek, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguluyor. AİHM ve BM kararlarının yok sayılmasının kabul edilemez olduğunu belirtilerken, masum insanlara yönelik bu tür operasyonların bir an önce son bulmasını talep ediyor.

Son dönemde AKP rejiminin halka unutturmak istediği Türkiye’de yaşanan ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran bazı önemli gelişmeler ise şöyle;

AKP VE MHP ARASINDAKİ ÖCALAN GERGİNLİĞİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Açıklamaları: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanması ve PKK’nın bir Kürt siyasi hareketi olarak görülmesine yönelik açıklamaları, AKP içinde tartışmalara yol açtı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un, Bahçeli’nin Öcalan çağrısını “PKK’nın bir Kürt siyasi hareketi olarak görülmesine yönelik geliştirilmiş bir devlet inisiyatifinin dili” olarak tanımlaması, AKP içinde kavgaya sebep oldu. Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar ile Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayhan Oğan arasında sosyal medya üzerinden yaşanan tartışma, gerginliğin boyutlarını gözler önüne serdi.

Oy Kaybı: Bahçeli’nin Öcalan çağrısı sonrası yapılan kamuoyu araştırmalarında, MHP’nin 1.5 puan, AKP’nin ise 2 puan oy kaybı yaşadığı görüldü.

Cumhur İttifakı İçindeki Çatlaklar: Bu tartışmalar, Cumhur İttifakı içinde çatlaklara yol açarken, ittifakın geleceği konusunda soru işaretleri oluşturdu.

AKP VE MHP ARASINDAKİ GİZLİ KAVGA

Emniyet Teşkilatındaki Çekişme: Süleyman Soylu’nun Etkisi: Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görev süresi boyunca MHP kökenlilerin Emniyet içinde ciddi bir kadrolaşmaya ulaştığı iddia ediliyor.

Güç Dengesi Arayışı: Soylu’nun görevden ayrılmasının ardından Emniyet içinde güç dengesinin yeniden oluşturulmaya çalışıldığı ve bu süreçte bazı önemli isimlerin koltuklarını kaybettiği belirtiliyor. MHP’li yöneticilerinin adının karıştığı Sinan Ateş cinayetinin örtbas edilmesi. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına adı karışan emniyet ve yargı mensupları gibi olaylar AKP ve MHP arasındaki güçler savaşına örnek gösteriliyor.

Yargıdaki Gerilim: Hamit Kocabey’in İstifası: MHP’nin HSK’den “istifa ettirilen” üyesi Hamit Kocabey’in ayrılmasıyla birlikte, ülkücü kökenli yargı mensuplarının MHP Genel Merkezi’nin kapısını çalmaya başladığı ifade ediliyor.

Yargıtay ve Danıştay’daki Çekişme: Yüksek yargıda AKP ve MHP’ye yakın iki ayrı ekibin beraber hareket etmediği ve çekişme halinde olduğu iddia ediliyor.

MHP’nin Etkin Olduğu Bakanlıklar: MHP’nin Emniyet dışında, Tarım Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda daha etkin olduğu belirtiliyor.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET

Yolsuzluk Algısı Endeksi’nde Gerileme: Türkiye, Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2023 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi’nde 180 ülke arasında 115. sırada yer aldı ve bir yılda 14 sıra geriledi

Büyük Ölçekli Yolsuzluklar: Uzmanlar, Türkiye’de büyük ölçekli yolsuzlukların ihaleler aracılığıyla gerçekleştiğini ve bu durumun ekonomiye büyük zarar verdiğini belirtiyor

ABD’de Türkevi inşası için rüşvet verilmesi: New York Belediye Başkanı Eric Adams, Manhattan’da Türk Konsolosluğu’nun da bulunduğu Türk Evi’nin inşasıyla ilgili olarak rüşvet almakla suçlanıyor. Adams seçim kampanyasına yasadışı bağışlar almak için aralarında AKP’li iş insanları THY yöneticileri ve Türk yetkililerle Türkevinin açılışının Erdoğan’ın ABD ziyaretine yetişmesi binanın eksiklerini görmezden gelmek için rüşvet aldığının ortaya çıkması.

17-25 Aralık Soruşturmaları: 2013 yılında, bazı bakanlar ve iş insanlarının adının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet iddiaları gündeme geldi.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

ABD’den bazı vize başvurularında sosyal medya şartı: Hesaplar herkese açık olacak

ABD’den bazı vize başvurularında sosyal medya şartı: Hesaplar herkese açık olacak

January 28, 2026
5k
Sosyal medya ünlüsü Khaby Lame şirketini 975 milyon dolara sattı

Sosyal medya ünlüsü Khaby Lame şirketini 975 milyon dolara sattı

January 28, 2026
5k

Reza Zarrab Davası: İran asıllı Türk iş insanı Reza Zarrab’ın, ABD’de görülen davada, bazı Türk yetkililere rüşvet verdiğini itiraf etmesi.

KARA PARA AKLAMA: TÜRKİYE GRİ LİSTEYE ALINDI

Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanının engellenmesinde yetersiz kaldığı gerekçesiyle Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’ne bağlı Mali Eylem Gücü (FATF) tarafından gri listeye alındı.

SBK Holding ve Sezgin Baran Korkmaz: İş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın, kara para aklama suçlamasıyla ABD’de tutuklanması ve Türkiye’deki mal varlıklarına el konulması.

SAĞLIK SKANDALLARI

Şehir Hastaneleri İhaleleri: Şehir hastaneleri projelerinde, ihale süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı ve kamu zararına yol açıldığı iddiaları.

Yenidoğan Skandalı ve bebeklerin ölümü: 2024 yılında, yine aralarında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu gibi AKP’li isimlerinin adının karıştığı İstanbul’da bazı hastanelerde yeni doğan bebeklerin yoğun bakımda SGK’tan fazla para almak için gereksiz yere tutulduğu ve bu süreçte hayatlarını kaybettikleri ortaya çıktı. Bu skandal, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı

KADIN CİNAYETLERİ

Artan Şiddet Olayları: Türkiye’de kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları, son bir yılda artış gösterdi ve kamuoyunda büyük tepki topladı. Birbiri ardına kadınlar sokak ortasında öldürüldü. Hapisten salıverilen cinayet hükümlüleri aralarında polis ve vatandaş olmak üzere bir çok kişiyi öldürdü.

Tags: nefret operasyonları
ShareTweet
Previous Post

‘Hain’ pastırmacıya torba gözaltı: “Sucuğa baharatı fazla mı koymuş”

Next Post

Radikal gazetesi yayın hayatına dönüyor

İLGİLİHABERLER

ABD’den bazı vize başvurularında sosyal medya şartı: Hesaplar herkese açık olacak
GÜNDEM

ABD’den bazı vize başvurularında sosyal medya şartı: Hesaplar herkese açık olacak

January 28, 2026
5k
Sosyal medya ünlüsü Khaby Lame şirketini 975 milyon dolara sattı
DÜNYA

Sosyal medya ünlüsü Khaby Lame şirketini 975 milyon dolara sattı

January 28, 2026
5k
Duyudan bilince: Anlatının krizi ve insanın tekâmülü
ANALİZ

Duyudan bilince: Anlatının krizi ve insanın tekâmülü

January 28, 2026
5k
Trump’tan İran’a yeni tehdit: “Venezuela’ya yolladığımızdan daha büyük, dev bir donanma İran’a doğru hızla yolda”
DÜNYA

Trump’tan İran’a yeni tehdit: “Venezuela’ya yolladığımızdan daha büyük, dev bir donanma İran’a doğru hızla yolda”

January 28, 2026
5.1k
Her gün 12 bin kişi ilk kez borçlanıyor: Günde 4 bin kişi eksi hesaba düşüyor
EKONOMİ

Her gün 12 bin kişi ilk kez borçlanıyor: Günde 4 bin kişi eksi hesaba düşüyor

January 28, 2026
5.1k
Nefret operasyonları devam ediyor: Cezası kesinleşenlerin adreslerine gidip “yakaladık” duyurusu yapıyorlar
GENEL

Nefret operasyonları devam ediyor: Cezası kesinleşenlerin adreslerine gidip “yakaladık” duyurusu yapıyorlar

January 28, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
Heyet kararı: Araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal değil

Heyet kararı: Araç muayenesinde kredi kartı komisyonu yasal değil

January 28, 2026
5k
Bayram ikramiyesi teklifi Meclis’e sunuldu

Bayram ikramiyesi teklifi Meclis’e sunuldu

January 28, 2026
5k
Bir Yalnızlık Senfonisi: Ferdi Özbeğen’in hayatı film oluyor

Bir Yalnızlık Senfonisi: Ferdi Özbeğen’in hayatı film oluyor

January 28, 2026
5k
Altınlar için evleri soyuldu: 12 yaşındaki Nazif soyguncuların saldırısından ölü numarasıyla kurtuldu

Altınlar için evleri soyuldu: 12 yaşındaki Nazif soyguncuların saldırısından ölü numarasıyla kurtuldu

January 28, 2026
5.1k
İki yaşındaki çocuk bilardo vuruşlarıyla Guinness rekoru kırdı

İki yaşındaki çocuk bilardo vuruşlarıyla Guinness rekoru kırdı

January 28, 2026
5.1k
Görüntüler İstanbul’da çekildi: Çinli turiste hanutçu dayağı

Görüntüler İstanbul’da çekildi: Çinli turiste hanutçu dayağı

January 28, 2026
5.1k
Yıldız isim gözden çıkarıldı: Fenerbahçe yılın takasına imza atıyor

Yıldız isim gözden çıkarıldı: Fenerbahçe yılın takasına imza atıyor

January 28, 2026
5.1k
9 yaşındaki çocuk sahilde tesadüfen buldu: Dünyadan bile daha yaşlı çıktı

9 yaşındaki çocuk sahilde tesadüfen buldu: Dünyadan bile daha yaşlı çıktı

January 28, 2026
5.1k
Bizi listeden çıkarın diye yalvarıyorlar: 14 nüfuslu köyde hayat felç oldu

Bizi listeden çıkarın diye yalvarıyorlar: 14 nüfuslu köyde hayat felç oldu

January 28, 2026
5.1k
Borçlar ve konkordato sayıları zirvede: 2025’te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu

Borçlar ve konkordato sayıları zirvede: 2025’te her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu

January 28, 2026
5k
“Hakemleri kullanıyor” diyerek anlattı: Hacıosmanoğlu’nun Süper Lig’den düşürmek istediği takımı açıkladı

“Hakemleri kullanıyor” diyerek anlattı: Hacıosmanoğlu’nun Süper Lig’den düşürmek istediği takımı açıkladı

January 28, 2026
5.1k
Oyuncularını 28 saat uyutmadı: Ünlü teknik adam yapay zeka yüzünden kovuldu

Oyuncularını 28 saat uyutmadı: Ünlü teknik adam yapay zeka yüzünden kovuldu

January 28, 2026
5.1k
Herkes altına koşunca, Mehmet Şimşek’in yasakladığı ürün tekrar vitrine çıktı

Herkes altına koşunca, Mehmet Şimşek’in yasakladığı ürün tekrar vitrine çıktı

January 28, 2026
5.1k
Beyazıt Öztürk’ün yeni programı ‘Beyaz’la Joker’de kriz: İstenen başarıyı elde edemedi, işine son verildi

Beyazıt Öztürk’ün yeni programı ‘Beyaz’la Joker’de kriz: İstenen başarıyı elde edemedi, işine son verildi

January 28, 2026
5.1k
Almanya’da Volkan Grubu’nu yakalatana 1 milyon euro ödül

Almanya’da Volkan Grubu’nu yakalatana 1 milyon euro ödül

January 28, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.