Koza İpek grubunun sahibi işadamı Akın İpek İngiltere’de görülmeye başlanan iade davasının ilk duruşması çıkışında basın açıklaması yaptı.
Akın İpek, kendisine mikrofon uzatıp sıkıştırmak isteyen havuz medyası muhabirlerine “Bütün sorularınıza memnuniyetle cevap veririm ama yayınlayabilecek misiniz?” diyerek cevap verdi.
İngiltere’de yaşayan iş adamı Akın İpek, Türkiye’nin iade talebi sonrası başlayan hukuki süreç kapsamında Londra’da hakim karşısına çıkmadan önce ve duruşmadan sonra Havuz medyasına kısa bir açıklama yaptı. Mahkeme tek başına yürüyerek gelen Akın İpek, kapı önünde kendisine “Hakkınızdaki iddialarla ilgili ne diyorsunuz?” sorusuyla beraber mikrofon uzatan A Haber muhabirine, “Mahkeme başlamak üzere çıkışta konuşsak olur mu sizce?” diye sordu.
Muhabirlerin, “Kaç saat sürer?” sorusuna ise Akın İpek, “Herhalde birkaç saat sürer. Sonra memnuniyetle bütün sorularınıza cevap veririm. Kolay gelsin.” dedi.
Akın İpek mahkeme çıkışında açıklamalarını sürdürdü. İpek, ‘canlı yayın yapalım tüm sorularınıza cevap vereyim’ dedi.
Gazeteci arkadaşlar, buluşmamız PERŞEMBE gününden, CUMA gününe ertelendi… Bilginiz olsun. https://t.co/it0q9euCtG
— Akın İpek (@akinipek01) 26 Eylül 2018
İşte o görüntüler;
Akın İpek’ten, kendisine mikrofon tutan havuz medyasına: “Bütün sorularınıza memnuniyetle cevap veririm ama yayınlayabilecek misiniz?”https://t.co/yx8CaQ0QKN pic.twitter.com/Gy6tkviVtr
— Tr724 (@tr724com) 25 Eylül 2018