Adana’ya bağlı Kozan ilçesinin Hamamköyü Mahallesi’nde tuvalet kazısı sırasında Roma dönemine ait bin 600 yıllık mozaik bulundu.
Jandarma, Adana Müzeler Müdürlüğü’nden arkeologlarla eve giderek taşları inceledi.
Arkeologlar, mozaiklerin Roma dönemine ait olabileceğini, alanın 1600 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Bunun üzerine jandarma, kalıntıların bulunduğu alanın çevresine kamera sistemi yerleştirerek korumaya aldı.
Kazı yapılacak
Ev sahibi Serkan Biçer, bölgede kazı yapılması kararı alındığı belirterek şunları kaydetti: “Tapulu arsamıza tuvalet çukuru kazmak istedim. Kazarken bazı renkli taşlara rastladım. Kazdıkça daha farklı desenler ortaya çıkmaya başladı. O da (eşi) desenleri ve renkli taşları görünce şaşırdı. Bunların tarihi değerinin olduğunu söyleyerek jandarmaya haber verdik. Gelen görevliler önümüzdeki günlerde burada yaklaşık 1 dönüm arazi üzerinde kazı çalışmasının yapılacağı ve bu kazıdan sonra daha net bir bilgi elde edileceğini söyledi.”