İstanbul merkezli Pergamon Denizcilik’e ait Altura adlı ham petrol tankerinin, İstanbul Boğazı’na 14 mil mesafede hem dron hem de insansız deniz aracı (İDA) saldırısına uğradığı aktarıldı.
Haberdeniz’nin haberine göre; 140 bin ton ham petrol taşıyan tankerin köprü üstünde patlama meydana geldiği, makine dairesinin de su aldığı belirtildi. Gemi mürettebatının yardım çağrısı yaptığı, bunun üzerine Kıyı Emniyeti’ne bağlı Kurtarma 11 ve Kurtarma 12 römorkörlerinin bölgeye sevk edildiği aktarıldı.
Tanker, daha önce Beşiktaş Denizcilik filosunda “Beşiktaş Dardanelles” adıyla hizmet veriyordu. Gemi, Mayıs 2024’te Panama merkezli Kayseri Shipping tarafından satın alındı ve “Kayseri” adıyla filoya katıldı. Kasım 2025’te ise İstanbul merkezli Pergamon Denizcilik tarafından alındıktan sonra adı “Altura” olarak değiştirildi.
URALOĞLU: İNSANSIZ DENİZ ARACI İLE YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olayın insansız deniz aracı ile gerçekleştirildiğinin değerlendirildiğini söyledi.
Teknik ekiplerin olay yerine yönlendirildiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, “Yaralanma ve sağlık problemi olan yok.” dedi.
PERSONELLERİN SAĞLIK DURUMU NASIL?
Gemi personelinden yaralanan olmadığı bildirilirken 27 Türk personelinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.





















