Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Fatih Altaylı, Silivri’den RTÜK Başkanı’na “Şaka mısınız be adam” diye seslendi; AKP’li isme teşekkür etti

by emre_aktifhaber
June 25, 2025
Fatih Altaylı, Silivri’den RTÜK Başkanı’na “Şaka mısınız be adam” diye seslendi; AKP’li isme teşekkür etti
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

“Cumhurbaşkanını tehdit” suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı’nın kişisel Youtube kanalında Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektup okundu. Mektupta Altaylı, “Bu arada duydum ki tutuklanmamı fırsat bilen RTÜK Başkanı, bizden yine hukuksuz biçimde lisans istemeye başlamış. İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun da deyişiyle; şaka mısınız be adam?” ifadelerini kullandı. Altaylı, “TCK 310 açık. Bu maddenin tatbiki için ‘fiili saldırı’ olması gerekir. Bu durumda, TCK 310/2 bu olaya uygulanabilir değildir” diyerek tutuklama kararını eleştiren eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’ye de teşekkür etti.

21 Haziran’da YouTube kanalında yayınlanan videoda kullandığı ifadelerin “Cumhurbaşkanını tehdit” suçu oluşturduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve 22 Haziran’da tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden mektup gönderdi.

Altyalı’nın mektubu şöyle:

“Oda şu an mis gibi”

“Sevgili Emre, umarım iyisiniz, afiyettesiniz. Ekibe selam. İzleyicilerimize kucak dolusu teşekkür. Bugün keyfim çok yerinde. Önceki gün Silivri’deki ilk tam günümde en sevdiklerimle geçirebildim. Onlarla, Hande ve Zeynep ile görüşmeden tutuklandığım için aklım onlardaydı. Sonunda görüştük. Camın arkasından bile olsa konuşmak güzeldi. Hande’nin duruşu, ağlayan avukatıma söylediği cümle şahaneydi. Herkes ona 30 yıldır niye her geçen gün daha fazla aşık olduğumu anlamıştır herhalde. Zeynep de annesi gibi dimdik. Onunla da gurur duyuyorum. Onunla aylardır görüşmediğimiz için dertliydim, üzülüyordum. Dün rahatladım. Sizlerin de iyi olduğunu duydum onlardan. Başta sen, hepiniz dimdiksiniz.

Biliyorsun şanslıyımdır. Şimdi de şansım yerinde. Bana verilen odanın oldukça pis olduğundan ve kantinden epey bir temizlik malzemesi sipariş verdiğimden söz etmiştim. Kuş pislikleri falan yıkamadan temizlenecek gibi değildi. Ama yıkayacak su yok, su olsa gider yok. Eldeki malzeme yetersiz. Ben kara kara nasıl yaparım diye düşünürken birdenbire odaların bulunduğu dış koridordan bir su sesi gelmeye başladı ve bir anda kapının altından içeri sular gelerek odanın leş gibi tabanı yıkanıyordu kendi kendine. Bana kalan, burada ‘çekpas’ adını verdikleri alet ile odadaki suları koridora geri yollamaktı. Sonra da hoş kokulu bir deterjan ile odanın yerlerini tekrar sildim. Şu an mis gibi.

Temizlik dışında avukat görüşmeleriyle geçiyor günüm. Arada da televizyondan haber izliyorum. Burada 52 kanalı izleyebiliyoruz. Halk TV ve Sözcü TV de var. Eğer merak eden varsa söyleyeyim. Yemekler fena değil ama pek yemiyorum. Sabah psikologla, öğleden sonra cezaevi doktoru ile görüştük. Odamda otururken odaya bir serçe girdi camdan. Masama yerleşti, biraz ekmek yedi, sonra gitti. Bugün de gelir belki.

“AKP’li Birinci’ye teşekkür ediyorum”

Televizyon sayesinde artık dışarıda olan bitenden haberdar olabiliyorum. Cezaevi psikoloğu ‘Kendinizle ilgili haberleri izlemeyin, stres seviyeniz artabilir’ demişti. Ama insan izlemeden duramıyor, izliyorum. Dostlardan, fikri yakınlarımdan gelen destek strese sokmak bir yana, aslında azınlık değil çoğunluk olduğumuzu göstererek keyfimi yerine getirdi. Tabii fikri namus ve haktan yana olmak için ille de muhalif olmak gerekmiyor. AKP’li Mücahit Birinci ile geçmişte çok fikir tartışmamız olduğu halde, tutuklanmamla ilgili son derece doğru bir hukuki yorumda bulundu. Kendisine beni savunduğu için değil, doğrudan yana olduğu için, hukuka saygı gösterilmesini cesaretle istediği için teşekkür ediyorum.

“Adalet Bakanı dinlemediği konuşmalar hakkında yorum yapmasın”

Adalet Bakanı’na tavsiyem ise izlemediği, dinlemediği konuşmalar hakkında yorum yapmaması. Yargıyı etkilemeye çalışırken benim asla kullanmadığım ‘diktatör’ tanımını bana yapıştırmasın. Ben Erdoğan’a diktatör demediğim gibi, daha önceki bir konuşmamda tam aksini söylediğim için dinleyenlerin bazılarının tepkisini almıştım. Ama bilip bilmeden konuşmak dönemin modası ve Bakan Bey de bu modaya uymuş. Konuşmasının sonunda ‘yargı bağımsızdır’ demeyi unutmuş. Ya da bu kadarını o bile söyleyememiş.

RTÜK Başkanı’na tepki: Şaka mısınız be adam?

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

İran’da Nobel ödüllü aktivist Nergis Muhammedi’ye gözaltı

İran’da Nobel ödüllü aktivist Nergis Muhammedi’ye gözaltı

December 12, 2025
5k
Ersoy tarafından taciz edildiğini söyleyen Köşker’in ablasından çarpıcı paylaşımlar

Ersoy tarafından taciz edildiğini söyleyen Köşker’in ablasından çarpıcı paylaşımlar

December 12, 2025
5k

Bu arada duydum ki tutuklanmamı fırsat bilen RTÜK Başkanı, bizden yine hukuksuz biçimde lisans istemeye başlamış. Türkiye’de bir milyon YouTube yayıncısı varken bu lisansın sadece benden talep ediliyor olması da AKP döneminin adalet anlayışının simgesi gibi. İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun da deyişiyle, ‘Şaka mısınız be adam?’

“Netanyahu ve Trump, İran’ı yeniden vurmaya başlar”

Sen sormuyorsun ama ben söyleyeyim. İran-İsrail ateşkesi sevindirici ama kalıcı olacağını zannetmiyorum. Bana göre İsrail’e nefes aldırmak için Trump’ın tezgahı, İran’ın beklenenden güçlü tepkisi ve fiili desteğe rağmen İsrail’i hala vuruyor olması, yorulan İsrail için futboldaki su molası gibi oldu. Netanyahu ve yancısı Trump, biraz nefeslenip yeniden vurmaya başlarlar.

Savaş, petrol fiyatlarını da çok etkilemedi ama iktidarımız fırsatı değerlendirdi. Akaryakıt fiyatı 50 TL’yi geçti, motorin 53 TL’yi. İktidar, petrolün fiyatı 110 dolarken üst üste zamlar yapmış, petrol 60 dolara gerileyince aynı düşüşü pompaya yansıtmamıştı. Ama şimdi 75 dolara çıkmasını hemen yansıttı. Tabii motorin fiyatlarındaki artışın enflasyona yansımasını da göreceğiz. TÜİK’e rağmen tarımsal üretim ve lojistikteki fiyat artışı katlayan bir etki yapacak. İktidar enflasyonu durduramıyor ama adalet için yürümek isteyen hukukçuları polis zoruyla durduruyor. Keşke polis zoru ile enflasyonu da durdurabilselerdi ama işler öyle yürümüyor. Polis zoru ile yabancı sermaye de gelmiyor. Tam aksine, siz adaletin önünü kestikçe yabancı sermayenin ve yatırımcının da önünü kesiyor, mecburen kara paranın ve illegalitenin önünü açıyorsunuz. Bunu hala görememiş olmaları siyasi ve idari körlüğün zirvesine yaklaştıklarını gösteriyor.

“Mehmet Şimşek bilsin diye söylüyorum”

Bizim buraya geri dönersek, içeride bile dışarıdan çıkarılacak sonuçlar var. Cezaevinde kantin alışverişi için haftalık harcama limiti 3500 TL. İyi halli bir tutuklu ya da hükümlü iseniz cezaevi yönetimi bu miktarı belirli oranda artırabiliyor. Yani bu miktar aslında yetersiz. Ki haftada 3500 TL, ayda 14.000 TL demek. O da aslında bir emekli maaşı. Cezaevinde kira yok, aydınlanma, ısınma, su, sıcak su bedava. Günde üç öğün yemek bedava. Ama 14.000 TL yine yetmeyip az geliyorsa, emeklinin halini siz düşünün. Üstelik de bu para cezaevindeki bir kişiye yetmiyor olmalı ki, iyi halde limit arttırılıyor. Mehmet Şimşek bilsin diye söylüyorum.

“Ahmet Özer ile yan yana avukat odalarındaydık”

Sevdiğiniz insanlardan uzak olmak dışında tek sorun yalnızlık. Ortak alan yok. Kimse kimseyi görmüyor. Diğer tutuklular ile tek karşılaştığımız yer ya görüşe ya da avukata giderken koridorda karşılaşmak veya avukat görüş odalarında camdan görmek. Selam vermek dışında konuşmak, hele hele el sıkışmak falan söz konusu değil. Şu ana kadar Şişli, Büyükçekmece, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Esenyurt Belediye Başkanlarını ve bazı bürokratları gördüm. Uzaktan selamlaşıp “geçmiş olsun” dedik. En kıdemli Ahmet Özer ile dün yan yana avukat odalarındaydık. Bağıra bağıra sesini duyurmaya çalışarak tavsiyelerde bulundu. Burada yakında İBB meclisi toplansa en kıdemli üye olarak meclise başkanlık edecek.

Lafı fazla uzatmayayım. Herkese selam söyle. Yorumlayamamamı bile bir milyondan fazla izleyen değerli izleyicimize sevgi ve minnetlerimi ilet. Dün de dediğim gibi, pırıl pırıl gençler bu ülkeye sahip çıkarken biz boş duramayız. Tuzun kuru diye bir kenarda duranın tuzu da gün gelir ıslanır. Bir ülkemiz, gençlerimizin bir geleceği var. İkisine de sahip çıkmalıyız. İkisi de çok değerli, o yüzden bedeli yüksek.”

Tags: Fatih altaylı
ShareTweet
Previous Post

Özgür Özel: Biz eski defterlerle değil halkın veresiye defteriyle uğraşıyoruz

Next Post

İşkence zihniyeti varlığını koruyor: Türkiye’de son bir yılda işkence gördüğünü belirterek başvuran kişi sayısı 697

İLGİLİHABERLER

İran’da Nobel ödüllü aktivist Nergis Muhammedi’ye gözaltı
DÜNYA

İran’da Nobel ödüllü aktivist Nergis Muhammedi’ye gözaltı

December 12, 2025
5k
Ersoy tarafından taciz edildiğini söyleyen Köşker’in ablasından çarpıcı paylaşımlar
GÜNDEM

Ersoy tarafından taciz edildiğini söyleyen Köşker’in ablasından çarpıcı paylaşımlar

December 12, 2025
5k
Şarkıcı Güllü’nün ölümü: Kızının avukatları dosyadan çekildi
GÜNDEM

Şarkıcı Güllü’nün ölümü: Kızının avukatları dosyadan çekildi

December 12, 2025
5k
Geminid meteor yağmuru gökyüzünü aydınlatacak
GENEL

Geminid meteor yağmuru gökyüzünü aydınlatacak

December 12, 2025
5k
Cenazede herkes ah vah etmişti, meğer Oscarlık oynuyormuş
GENEL

Cenazede herkes ah vah etmişti, meğer Oscarlık oynuyormuş

December 12, 2025
5.2k
Ela Rumeysa Cebeci’den Mehmet Akif Ersoy iddiasına yanıt: “Telefonumda fotoğraf yok”
GENEL

Ela Rumeysa Cebeci’den Mehmet Akif Ersoy iddiasına yanıt: “Telefonumda fotoğraf yok”

December 12, 2025
5.2k
Daha Fazla Haber
İran’da Nobel ödüllü aktivist Nergis Muhammedi’ye gözaltı

İran’da Nobel ödüllü aktivist Nergis Muhammedi’ye gözaltı

December 12, 2025
5k
Ersoy tarafından taciz edildiğini söyleyen Köşker’in ablasından çarpıcı paylaşımlar

Ersoy tarafından taciz edildiğini söyleyen Köşker’in ablasından çarpıcı paylaşımlar

December 12, 2025
5k
Şarkıcı Güllü’nün ölümü: Kızının avukatları dosyadan çekildi

Şarkıcı Güllü’nün ölümü: Kızının avukatları dosyadan çekildi

December 12, 2025
5k
Geminid meteor yağmuru gökyüzünü aydınlatacak

Geminid meteor yağmuru gökyüzünü aydınlatacak

December 12, 2025
5k
Cenazede herkes ah vah etmişti, meğer Oscarlık oynuyormuş

Cenazede herkes ah vah etmişti, meğer Oscarlık oynuyormuş

December 12, 2025
5.2k
İzmir’deki aile vahşetinde fail küçük oğul çıktı; cinayetleri en ince ayrıntısına kadar planlamış

İzmir’deki aile vahşetinde fail küçük oğul çıktı; cinayetleri en ince ayrıntısına kadar planlamış

December 12, 2025
5.1k
28 yaşında spor giyimi imparatorluğuyla 420 milyon TL servete ulaştı

28 yaşında spor giyimi imparatorluğuyla 420 milyon TL servete ulaştı

December 12, 2025
5.1k
Yunan şirket Türk çimento devini satın aldı

Yunan şirket Türk çimento devini satın aldı

December 12, 2025
5.1k
Küme düşen takımın 3 küçük taraftarı, stadyumu ateşe verdi

Küme düşen takımın 3 küçük taraftarı, stadyumu ateşe verdi

December 12, 2025
5.1k
Kuaförde dehşet: 14 yaşındaki çocuğun tüm vücudu yandı

Kuaförde dehşet: 14 yaşındaki çocuğun tüm vücudu yandı

December 12, 2025
5.1k
Mahzen Medya’nın sahibi Tolga Aykut, gözaltına alındı

Mahzen Medya’nın sahibi Tolga Aykut, gözaltına alındı

December 12, 2025
5k
Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi: TÜRK-İŞ masada yok

Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi: TÜRK-İŞ masada yok

December 12, 2025
5k
Hasta tutuklu Alağaş, 1 hafta boyunca kelepçeyle bekletilmiş 

Hasta tutuklu Alağaş, 1 hafta boyunca kelepçeyle bekletilmiş 

December 12, 2025
5.1k
Eski AKP’li vekilden çok konuşulacak ‘Mehmet Akif Ersoy’ çıkışı

Eski AKP’li vekilden çok konuşulacak ‘Mehmet Akif Ersoy’ çıkışı

December 12, 2025
5.1k
Pervin Buldan’ın “Barış yasasına ihtiyaç var” ifadesine Bahçeli’den yanıt: Sözlerine imza atarım

Pervin Buldan’ın “Barış yasasına ihtiyaç var” ifadesine Bahçeli’den yanıt: Sözlerine imza atarım

December 12, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.