Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Eseler Mahallesi’nde kaybolan eski muhtar Sadık Savurtaş’tan (64) acı haber geldi. Yakınlarının ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmaları, Savurtaş’ın kendisine ait bahçede ölü bulunmasıyla son buldu.
Çiftçilikle uğraşan Sadık Savurtaş, dün saat 16.00 sıralarında evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesinin jandarmaya kayıp ihbarında bulunması üzerine mahalle sakinlerinin de destek verdiği geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı.
Yaklaşık dört saat süren aramalar sonucunda Savurtaş’ın cansız bedeni, saat 20.30 sıralarında bahçede bulunan bir varilin içinde bulundu.
Bulgunun ardından bölge jandarma ekiplerince güvenlik çemberine alındı. Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, alanda detaylı inceleme ve delil çalışması yürüttü. Savurtaş’ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
BİLGİ YARIŞMASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ
Eski muhtar Sadık Savurtaş, yaklaşık altı yıl önce katıldığı “Kim Milyoner Olmak İster?” adlı bilgi yarışmasında sergilediği performansla kamuoyunun dikkatini çekmiş, yarışmadan ödülle ayrılmıştı.
Savurtaş’ın ölümünün kaza mı yoksa cinayet mi olduğu yapılacak adli incelemeler sonucunda netlik kazanacak. Jandarma ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alırken, mahalle sakinlerinin ifadelerine de başvuruyor.





















