Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Erdoğan, aralarında Hizbullah hükümlülerinin de olduğu 10 hükümlünün cezasını kaldırdı

by emre_aktifhaber
March 30, 2025
Erdoğan, aralarında Hizbullah hükümlülerinin de olduğu 10 hükümlünün cezasını kaldırdı
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hizbullah davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Şehmus Alpsoy ve Hamit Çöklü’nün de aralarında bulunduğu 10 hükümlünün kalan cezalarını sürekli hastalık veya kocama hali gerekçesiyle affetti.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile 10 hükümlünün kalan cezaları sürekli hastalık veya kocama hali nedeniyle kaldırıldı.

Hükümlülerin cezaları ve cezalarının kaldırılma gerekçeleri şöyle:

Ali Dinç (kocama hali): Ünye Ağır Ceza Mahkemesinin 2019 tarihli kararıyla kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçundan 1 yıl 6 ay hapis ve 1.200 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilen 1933 doğumlu, Ali Dinç’in kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “kocama hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Gülden Aşık (sürekli hastalık hali): Balıkesir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinin 2020 tarihli kararıyla silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen 1975 doğumlu, Gülden Aşık’ın kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Diyarbakır’da avukatlardan Öcalan için “umut hakkı” yürüyüşü

Diyarbakır’da avukatlardan Öcalan için “umut hakkı” yürüyüşü

February 27, 2026
5k
General Mobile: Telefon fiyatlarına yüzde 40 zam bekleniyor

General Mobile: Telefon fiyatlarına yüzde 40 zam bekleniyor

February 27, 2026
5k

Uğur Eper (sürekli hastalık ve sakatlık hali): Karabük Ağır Ceza Mahkemesinin 2012 tarihli kararıyla silahla yağma suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası, Karabük 1’inci Asliye Ceza Mahkemesinin 2017 tarihli kararıyla mala zarar verme suçundan bin TL adli para cezası (50 gün hapis cezasına çevrilen), Karabük Ağır Ceza Mahkemesinin 2017 tarihli kararıyla bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satma, satın alma, taşıma veya bulundurma suçundan 5 ay hapis ve 400 TL adli para cezası (20 gün hapis cezasına çevrilen), Karabük Ağır Ceza Mahkemesinin 2012 tarihli kararıyla uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası, İstanbul 56’ncı Asliye Ceza Mahkemesinin 2018 tarihli kararıyla taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma suçundan 4 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen 1989 doğumlu, Uğur Eper’in kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık ve sakatlık hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Şehmus Alpsoy (sürekli hastalık ve sakatlık hali): Ankara (Kapatılan) 11 inci Ağır Ceza Mahkemesinin 2005 tarihli kararıyla anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen 1969 doğumlu, Şehmus Alpsoy’un kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık ve sakatlık hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Ayhan Kaba (sürekli hastalık ve sakatlık hali): Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinin 2017 tarihli kararıyla kasten öldürme suçundan 25 yıl hapis cezası, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl hapis cezası, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçundan bin TL adli para cezası (Kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına çevrilen) ile cezalandırılmasına karar verilen 1972 doğumlu, Ayhan Kaba’nın kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık ve sakatlık hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Hulki Nas (sürekli hastalık hali): Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinin 2018 tarihli kararıyla silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası, Silopi 1’inci Asliye Ceza Mahkemesinin 2023 tarihli kararıyla ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçundan 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen 1978 doğumlu, Hulki Nas’ın kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Abdulkadir Ekingen (sürekli hastalık hali): Bakırköy 15’inci Ağır Ceza Mahkemesinin 2011 kararıyla kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası, resmi belgede sahtecilik suçundan 3 yıl hapis cezası, Bakırköy 15’inci Ağır Ceza Mahkemesinin 2018 tarihli kararıyla cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen 1976 doğumlu, Abdulkadir Ekingen’in kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Hamit Çöklü (sürekli hastalık hali): Adana (Kapatılan) 7’nci Ağır Ceza Mahkemesinin (CMK 250 nci maddesi ile görevli) 2007 tarihli kararıyla anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkışmak suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen 1958 doğumlu, Hamit Çöklü’nün kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Kenan Karataş (sakatlık hali): Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinin 2011 tarihli kararıyla kasten öldürme suçundan 25 yıl hapis cezası, Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinin 2009 tarihli kararıyla kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl hapis cezası, vahamet arz etmeyen bir adet tabanca ile mutat sayıda mermiyi ruhsatsız olarak taşıma suçundan 10 ay hapis ve 375 TL adli para cezası, Kadınhanı Asliye Ceza Mahkemesinin 2009 tarihli kararıyla zincirleme olarak birden fazla kişi ile tehdit suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen 1982 doğumlu, Kenan Karataş’ın kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “sakatlık hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Ziya Yılmaz (sürekli hastalık ve kocama hali): Kırşehir 1’inci Asliye Ceza Mahkemesinin 2022 tarihli kararıyla sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen 1929 doğumlu, Ziya Yılmaz’ın kalan cezası, Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık ve kocama hali” raporu sebebiyle kaldırıldı.

Erdoğan’ın 2 Hizbullah hükümlüsünün cezasını affetmesine siyasilerden tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hizbullah davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Şehmus Alpsoy ve Hamit Çöklü’nün kalan cezalarını affetmesine siyasilerden tepkiler geldi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Erdoğan, aralarında 2 Hizbullah hükümlüsünün de bulunduğu 10 kişinin kalan cezalarını sürekli hastalık veya kocama hali gerekçesiyle kaldırdı.

Hizbullah hükümlülerinin kalan cezalarının kaldırılmasına sosyal medya hesabından tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hizbullah’a bayram hediyesi… Sokağa çıktı diye tutuklanan gençler bayrama cezaevinde girecek ama ağırlaştırılmış müebbet cezası alan 2 Hizbullahçı özgür olacak. Adaletiniz batsın!” dedi.

Kimse Yok mu

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Hiç utanmıyorsun değil mi, Erdoğan? Yasal haklarını kullanan gençleri cezaevine atarken, terör örgütü Hizbullah’tan yargılanan ortağın HÜDA-PAR’cıları affediyorsun! Bayram günü gençleri içeri, terör suçlularını dışarı çıkaran bir iktidarla karşı karşıyayız! Yazıklar olsun!” ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Domuz bağıyla insan boğan Hizbullahçılar ‘sürekli hastalık’ bahanesiyle affedildi. Ama bu ülkenin entelektüel birikimlerinden biri olan Mahir Polat cezaevinde. Arkeolog, müzeci, kültür tarihçisi. İstanbul’un belleğini koruyan bir Cumhuriyet aydını. Altı stentli kalbiyle, tiroid kanseri geçmişiyle, uyku apnesi, diyabet ve hipertansiyonla yaşamaya çalışan bir insan… Bugün cezaevinde tansiyonu yükseldi, ailesine haber verilmeden hastaneye kaldırıldı, acil anjiyoya alındı. Katiller affediliyor, Cumhuriyet’in evlatları cezalandırılıyor. Bu mudur adalet? Yazık, çok yazık.” değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez de “Şu ‘sürekli hastalıkların’ ne olduğunu açıklayın da bilelim. Doktor olarak edecek lafımız olacak elbet. Ne var bu işin arkasında onu söyleyin asıl. HÜDA-PAR’la pazarlık? İçeriye tıkılacak gençlere yer bulma çabası?” tepkisini gösterdi.

“İnsanlık suçlarının failleri serbest bırakılarak ödüllendiriliyor” diyen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da şu paylaşımı yaptı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan Hizbullah davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanları, terör suçlarından, cinayetten cezası bulunanları, ‘sürekli hastalık’ gerekçesiyle affetti. Oysa yüzlerce genç, hukuksuz bir biçimde cezaevlerinde tutulmaya devam ediyor. Düşünceleri nedeniyle hapsedilen gazeteciler, akademisyenler, siyasetçiler hala özgürlüğünden mahrum. Kendi adaletini yaratan iktidar, toplumun geniş kesimlerini suçlu ilan edip ülkeyi adeta açık bir cezaevine çevirirken, “Zaman aşımı olmaz” dediğimiz Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın katillerini, insanlık suçlarının faillerini serbest bırakarak ödüllendiriyor. Tarikatlarla el ele vererek en karanlık suçları aklıyor. Ceza, sadece mağdurlara ve onların yakınlarına; cezasızlık ise suçlulara, katillere ve onların iş birlikçilerine… Bu, sıradan bir hukuksuzluk değil, açık bir iş birliği, bilinçli bir tercihtir.”

Tags: erdoğanHizbullah hükümlüleri
ShareTweet
Previous Post

İmamoğlu protestolarından 139 kişi hakkında tek sayfalık iddianame: Ceza istenenlerden 67’si 25 yaş ve altı

Next Post

İktidara yakın medya, 2 milyondan fazla insanın katıldığı CHP’nin Maltepe mitingini görmedi

İLGİLİHABERLER

Diyarbakır’da avukatlardan Öcalan için “umut hakkı” yürüyüşü
GÜNDEM

Diyarbakır’da avukatlardan Öcalan için “umut hakkı” yürüyüşü

February 27, 2026
5k
General Mobile: Telefon fiyatlarına yüzde 40 zam bekleniyor
EKONOMİ

General Mobile: Telefon fiyatlarına yüzde 40 zam bekleniyor

February 27, 2026
5k
Aziz İhsan Aktaş davasında 7 tutukluya tahliye
GÜNDEM

Aziz İhsan Aktaş davasında 7 tutukluya tahliye

February 27, 2026
5k
2025’te silahlı şiddetin en yoğun olduğu bölge Marmara
GÜNDEM

2025’te silahlı şiddetin en yoğun olduğu bölge Marmara

February 27, 2026
5k
Alican Uludağ Silivri 9 No’lu Cezaevi’ne nakledildi
Manşet Altı

Alican Uludağ Silivri 9 No’lu Cezaevi’ne nakledildi

February 27, 2026
5k
TMSF kayyım olarak atandığı şirketin atlarını satıyor
GENEL

TMSF kayyım olarak atandığı şirketin atlarını satıyor

February 27, 2026
5k
Daha Fazla Haber
Diyarbakır’da avukatlardan Öcalan için “umut hakkı” yürüyüşü

Diyarbakır’da avukatlardan Öcalan için “umut hakkı” yürüyüşü

February 27, 2026
5k
General Mobile: Telefon fiyatlarına yüzde 40 zam bekleniyor

General Mobile: Telefon fiyatlarına yüzde 40 zam bekleniyor

February 27, 2026
5k
Aziz İhsan Aktaş davasında 7 tutukluya tahliye

Aziz İhsan Aktaş davasında 7 tutukluya tahliye

February 27, 2026
5k
2025’te silahlı şiddetin en yoğun olduğu bölge Marmara

2025’te silahlı şiddetin en yoğun olduğu bölge Marmara

February 27, 2026
5k
Alican Uludağ Silivri 9 No’lu Cezaevi’ne nakledildi

Alican Uludağ Silivri 9 No’lu Cezaevi’ne nakledildi

February 27, 2026
5k
TMSF kayyım olarak atandığı şirketin atlarını satıyor

TMSF kayyım olarak atandığı şirketin atlarını satıyor

February 27, 2026
5k
Eskişehir’de korkunç olay: 7’inci kattan atladı, evinde kadın cesedi bulundu

Eskişehir’de korkunç olay: 7’inci kattan atladı, evinde kadın cesedi bulundu

February 27, 2026
5.1k
Göl yatağına yapılan otoyol sular altında: Konya Antalya yolunu araba yerine sörf yaparak geçti

Göl yatağına yapılan otoyol sular altında: Konya Antalya yolunu araba yerine sörf yaparak geçti

February 27, 2026
5.1k
Galatasaray’ın rakibi Liverpool

Galatasaray’ın rakibi Liverpool

February 27, 2026
5.1k
TFF’den Galatasaray’a tarihi ceza

TFF’den Galatasaray’a tarihi ceza

February 27, 2026
5.1k
Tacizcilerle kavga etti iddiası: Açığa alınan askerden mektup var

Tacizcilerle kavga etti iddiası: Açığa alınan askerden mektup var

February 27, 2026
5.1k
İşte Osimhen’in mutsuzluğunun nedeni

İşte Osimhen’in mutsuzluğunun nedeni

February 27, 2026
5.1k
Eczanelerde veresiye dönemi: Ekonomik kriz, ilaç alımına da yansıdı

Eczanelerde veresiye dönemi: Ekonomik kriz, ilaç alımına da yansıdı

February 27, 2026
5k
“Vatandaşlık maaşı”nın detayları belli oldu: 9 bin liranın üstünde geliri olan aileleri kapsamıyor, “Destek” 5 bin 615 TL’yi geçmeyecek

“Vatandaşlık maaşı”nın detayları belli oldu: 9 bin liranın üstünde geliri olan aileleri kapsamıyor, “Destek” 5 bin 615 TL’yi geçmeyecek

February 27, 2026
5.1k
Samsunspor, Rayo Vallecano ile eşleşti

Samsunspor, Rayo Vallecano ile eşleşti

February 27, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.