Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Dilovası’nda 6 kişinin öldüğü parfüm dolum tesisi iki kez bildirilmiş: “Adresi bulamadık” diye denetlememişler

by emre_aktifhaber
November 13, 2025
Dilovası’nda 6 kişinin öldüğü parfüm dolum tesisi iki kez bildirilmiş: “Adresi bulamadık” diye denetlememişler
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Dilovası’nda üçü çocuk altı kişinin yaşamını yitirdiği patlama yaşanan parfüm dolum tesisinin iki kere bildirildiği ortaya çıktı. Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş tarafından 11 Temmuz 2024’te sunulan dilekçeye, “adres tespit edilemediği” ve “bölgedeki işletmelere ani denetimler yapılacağı” yanıtı geldiği öğrenildi. Ancak tesiste herhangi bir denetim yapılmadığı ifade ediliyor. Bu dilekçeden beş ay sonra 12 Aralık 2024 tarihinde de söz konusu işletme CİMER’e şikâyet edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’deki yazısında, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş tarafından 1 1 Temmuz 2024’te Dilovası Kaymakamlığı’na şu dilekçenin sunulduğunu aktardı:

“Mimar Sinan Caddesi konut alanları içinde bulunan parfüm dolum tesisinin faaliyet esnasında çıkardığı ses, görüntü ve iş yerinde bulunan kimyasal maddeler tehlike arz etmektedir. Bölge halkından gelen şikayetler neticesinde defalarca uyarmamıza rağmen hiçbir tedbir almamaları artık dayanılmaz hale getirmiş durumdadır. Mahalle sakinlerimizin can ve malı için tehlike teşkil etmektedir. Tedbir alınması için zatı alinizden arz ve talep ederiz.”

Bu dilekçeye yanıt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü adına Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan tarafından verildi:

“Müdürlüğümüz teknik personellerince söz konusu bölgede 11 Temmuz 2024 tarihinde inceleme yapılmış olup başvuru dilekçesinde işletmeye ait herhangi bir ünvan/ticari ünvan ile adres belirtilmediğinden tarafımızca adres tespit edilememiştir. Bölgede bulunan işletmeler denetim programımız çerçevesinde ani olarak denetlenecek olup Çevre Kanunu’na aykırı faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırım uygulanacaktır.”

Dilekçeden beş ay sonra, 12 Aralık 2024’te, bir vatandaş Ravive Kozmetik’i CİMER’e ihbar etti:

“Mimar Sinan Mah. İş Bankası yanı Vahdet Camii bitişiğinde ismi levhası olmayan parfüm imalatı ve dolumu yapılan iş yerinde mahallemizin kadınları ve çocukları yaklaşık 15 çalışan olup bunların çoğu sigortasız çalışıp iş güvenliği hiç olmayıp ihtiyacı olan kadınların kovulma tehdidiyle çalıştırılıp yemek parası 70 lira karşılığında ‘yemeği kendiniz yiyin’ diyerek işçiyi, kadını sömüren bu doymaz işyeri sahibini yüce devletimize şikayet ediyorum.”

SGK İl Müdürlüğü 2 Ocak’ta şu yanıtı verdi:

“İş yerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından denetlenmesi için alınmayan tedbirlerin neler olduğunu, iş yerinin hangi kısmında ne zamandan beri alınmadığını, çalışanların nasıl etkilendiğini, iş yerinin tam ünvanını, adres ve iletişim bilgisini belirttiğiniz takdirde başvurunuz işleme alınacaktır. Çocuk işçilerin ise yaşlarını ve kimlik bilgilerini paylaşmanız gerekmektedir.”

Saymaz, aktardıklarının ardından, “Kamu kurumlarındaki bu sorumsuzluğun bedeli çok ağır oldu. Üçü çocuk, altı kadın işçi hayatını kaybetti. Yedi işçi ise yaralandı. Bölgede bu şekilde kaç atölye daha var, bilinmiyor” diye not düştü.

Dilovası’ndaki tesiste yaşanan patlamadan son anda kurtulan işçi: Herhangi bir eğitim ve koruyucu kıyafet verilmedi, iş sağlığı güvenliği uzmanı hiç olmadı

Dilovası’nda üçü çocuk altı kişinin yaşamını yitirdiği parfüm dolum tesisindeki faciadan yaralı kurtulan Keriman Miskin, ifadesinde, “Herhangi bir eğitim ve koruyucu kıyafet verilmedi. İş güvenliği eğitimi de verilmedi. İş sağlığı güvenliği uzmanı hiç olmadı” dedi. Miskin, sigorta denetiminde kendisi gibi sigortasız çalıştırılanların eve gönderildiğini anlattı.

kurban-2026-usa

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı kozmetik fabrikası yangınıyla ilgili yürütülen idari soruşturma kapsamında 5 belediye görevlisi daha açığa alınıdı. Görevden uzaklaştırılan toplam personel sayısı 11’e yükseldi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de kaleme aldığı yazısında, patlama esnasında orada çalışan ve kapıya yakın olduğu için kaçabilen işçilerden Keriman Miskin’in ifadesine dikkati çekti.

O gün saat 8’de mesai başlamış. Selafon makinesinin başında iki kadın işçiyle çalışıyormuş. İş yerinin ortasında bulunan tankerde parfüm karışımı yapılıyormuş. Kimyevi maddeler elektrikle çalışan aletle karıştırılıyormuş. Bu alete ‘çırpıcı’ adı veriliyormuş. Normalde tanker ve çırpıcı uygun bir yere ya da çalışma yapılacak alana taşınırmış. Ne hikmetse o gün iş yerinin ortasında bırakılmış. Çırpıcıyı Tuncay Yıldız adlı işçi kullanacakmış” diye anlatan Saymaz, Miskin’in şu sözlerini aktardı:

“Yıldız’ın aleti kullandığını görmedim. Yıldız, önümden geçtikten çok kısa bir süre sonra, iş yapmaya devam ettiğim esnada patlama sesi duydum. Arkamı dönüp bir adım attığımda alevleri gördüm. Kapıya 4-5 metre mesafede olduğumuz için dışarı çıkabildik. Patlama iş yerinin ortasında olduğu için diğer arkadaşlarımız çıkamadılar. Ben kapıdan çıktım. Yıldız’ın üzeri yanar vaziyette çıktığını gördüm. Çevredeki vatandaşlar ve kurtulan birkaç arkadaş yardım ettik.”

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Irak’ta ABD’li gazeteci Shelly Kittleson kaçırıldı

Irak’ta ABD’li gazeteci Shelly Kittleson kaçırıldı

March 31, 2026
6.6k
Boykotun anatomisi: Mekke’de toplumsal yok etme stratejisi

Boykotun anatomisi: Mekke’de toplumsal yok etme stratejisi

March 31, 2026
5.6k

Kendisi dahil 7 kişinin dışarı çıkabildiğini anlatan Miskin ifadesinde ayrıca şunları kaydetti:

“Ben mutfak işiyle ilgilenirken makineye verdiler. Bu tarihe kadar herhangi bir eğitim ve koruyucu kıyafet verilmedi. İş güvenliği eğitimi de verilmedi. İş sağlığı güvenliği uzmanı hiç olmadı. İşletmeden resmi sorumlu yoktur. Sigorta denetimine bir kez gelindi. Kurtuluş Oransal, sigortası olanların kalmasını söyleyerek, bizim gibi sigortası olmayanları eve gönderdi. İşe girişimde sigorta yapmadılar. Sonradan sigorta girişimin yapılmasını istedim, geri çevirdiler. Maaşım, 22 bin TL idi. Ayın 5’inde verilmesi gereken maaşımı farklı tarihlerde elden veriyordu. Bu ay 109 saatlik fazla mesaimin ödemesini ve maaşımı alamadım.”

6 kadın işçinin hayatını kaybettiği yangın nedeniyle tutuklandı: Uyuşturucu davasında yargılanmış, Hollywood yıldızını dolandırmakla suçlanmış

Kocaeli Dilovası’nda 6 kişinin hayatının kaybettiği yangın faciasında tutuklanan Ali Osman Akat’ın daha önce bir uyuşturucu davasından tutuklandığı, Hollywood yıldızı Steven Seagal’ı dolandırdığı iddialarıyla da gündeme geldiği öğrenildi.

Kocaeli Dilovası’ndaki parfüm doldurma atölyesinde çıkan yangında 3’ü çocuk 6 kadın işçi yanarak öldü. Parfüm atölyesinin sahibi Kurtuluş Oransal, aynı gün Yalova’da, oğulları Ali Altay Oransal ve İsmail Oransal ise ertesi gün Tekirdağ’da yakalandı. Oransal kardeşlerin yurtdışına kaçış hazırlığında oldukları anlaşıldı. Onların saklanmasına ve kaçışına yardım ettikleri suçlamasıyla üç yakını daha gözaltına alındı.

Şirket yetkilileri Kurtuluş Oransal, İsmail Oransal, Altay Ali Oransal, Aleyna Oransal ve Gökberk Güngör, ‘olası kastla öldürme’ suçlamasıyla, Ali Osman Akat ve Onay Yürüklü ise ‘suçluyu kayırma’ suçlamasıyla tutuklandı. Şüphelilerden G.B., H.E., Ö.A. ve G.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hürriyet’in haberine göre; tutuklanan Oransal kardeşlerin dayısı ve iş insanı Ali Osman Akat’ın 2022’de Kolombiya’dan gelen paketler halindeki 111 kilo kokaine dair soruşturmada tutuklandığı öğrenildi. Akat, Türkiye’ye bazı reklam ve film projeleri için getirdiği Hollywood yıldızı Steven Seagal’ı dolandırdığı iddialarıyla da gündeme gelmişti.

Tags: dilovasıyangın
ShareTweet
Previous Post

Rojin’in vücudundaki 2 DNA’nın bulaş olmadığı kesinleşti

Next Post

Gürültü cinayetinde şok detaylar: Kapı dürbününden kurşun yağdırmış

İLGİLİHABERLER

Irak’ta ABD’li gazeteci Shelly Kittleson kaçırıldı
DÜNYA

Irak’ta ABD’li gazeteci Shelly Kittleson kaçırıldı

March 31, 2026
6.6k
Boykotun anatomisi: Mekke’de toplumsal yok etme stratejisi
ANALİZ

Boykotun anatomisi: Mekke’de toplumsal yok etme stratejisi

March 31, 2026
5.6k
Mağduriyetin üstesinden gelmek
ANALİZ

Mağduriyetin üstesinden gelmek

March 31, 2026
5.3k
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart günü yapıyor ya, mafya mısınız lan siz?
GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart günü yapıyor ya, mafya mısınız lan siz?

March 31, 2026
5.3k
‘Filistinli mahkumlara idam’ yasasına İhtiyati tedbir kararı
DÜNYA

‘Filistinli mahkumlara idam’ yasasına İhtiyati tedbir kararı

March 31, 2026
5.3k
”Rapor neden açıklanmıyor?” Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait C-130 kargo uçağının İsrail tarafından vurulduğunu öne sürdü
GÜNDEM

”Rapor neden açıklanmıyor?” Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait C-130 kargo uçağının İsrail tarafından vurulduğunu öne sürdü

March 31, 2026
5.4k
Daha Fazla Haber
Can Holding soruşturmasında Kenan Tekdağ tahliye edildi

Can Holding soruşturmasında Kenan Tekdağ tahliye edildi

March 31, 2026
5.3k
Özkan Yalım görevden uzaklaştırıldı

Özkan Yalım görevden uzaklaştırıldı

March 31, 2026
5.6k
AB’nin enerji faturası bir ayda 14 milyar avro arttı

AB’nin enerji faturası bir ayda 14 milyar avro arttı

March 31, 2026
5.5k
Türk-İş: Yoksulluk sınırı 106 bin 817 lira

Türk-İş: Yoksulluk sınırı 106 bin 817 lira

March 31, 2026
5.5k
Sigorta şirketi kendi istediği eksperi seçemeyecek

Sigorta şirketi kendi istediği eksperi seçemeyecek

March 31, 2026
5.2k
Volkan Konak, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı

Volkan Konak, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı

March 31, 2026
5.2k
Kuzgunlar kurtları neden takip eder?

Kuzgunlar kurtları neden takip eder?

March 31, 2026
5.2k
Milli maç öncesi askeri casus krizi: Antrenmanı videoya aldı

Milli maç öncesi askeri casus krizi: Antrenmanı videoya aldı

March 31, 2026
5.3k
Koruma kararı verilen karısı dahil dört kişiyi öldürdü

Koruma kararı verilen karısı dahil dört kişiyi öldürdü

March 31, 2026
5.3k
Öcalan kendisi için yapılan konuta henüz taşınmamış

Öcalan kendisi için yapılan konuta henüz taşınmamış

March 31, 2026
5.2k
Bütün gece uyutmadılar: A Milli Takım’a gece yarısı havai fişekli taciz

Bütün gece uyutmadılar: A Milli Takım’a gece yarısı havai fişekli taciz

March 31, 2026
5.3k
Savcı, İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kasapoğlu’na tahliye istedi

Savcı, İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kasapoğlu’na tahliye istedi

March 31, 2026
5.2k
Türkiye’de 5G saatler sonra aktif edilecek: Telefonlarınızda hemen yapmanız gereken ayarlar

Türkiye’de 5G saatler sonra aktif edilecek: Telefonlarınızda hemen yapmanız gereken ayarlar

March 31, 2026
5.1k
ABD ve İsrail’in başlattığı savaş üniversitelere sıçradı: İran’da 21 kurum hasar gördü, Körfez’de uzaktan eğitime geçildi

ABD ve İsrail’in başlattığı savaş üniversitelere sıçradı: İran’da 21 kurum hasar gördü, Körfez’de uzaktan eğitime geçildi

March 31, 2026
5.2k
Özkan Yalım’ın mal varlığına el konuldu

Özkan Yalım’ın mal varlığına el konuldu

March 31, 2026
5.3k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.