Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Devlet Bahçeli, sosyal medyaya karşı: “Bana kalsa yarım saat içinde hepsini kapatırım”

by emre_aktifhaber
September 12, 2025
Devlet Bahçeli, sosyal medyaya karşı: “Bana kalsa yarım saat içinde hepsini kapatırım”
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, önemli mesajlar verdi. CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye başkanları hakkındaki soruşturmalara değinen Bahçeli, ekim ayı içinde iddianamelerin hazırlanıp kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirterek, “Haklılar ise beraatleri sağlanmalı, suçlular ise gerekli cezayı almalılardır. Ekim ayı içerisinde iddianameler hazırlanmalı, kamuoyu ile paylaşılmalı ve mahkemeler başlamalıdır. Ve kısa zamanda da sonuçlanabilecek bir çalışma ortamına girebilmelidir. Bunu da yapabilecek çok değerli yargı mensubu var, bunlara da güvenmeliyiz” dedi.

Sabah’tan Tuba Kalçık’ın sorularını yanıtlayan Bahçeli, sosyal medya için de “Sosyal medyanın kökü kazınmalı. Bana kalsa yarım saattin içinde sosyal medyanın hepsini kapatırım” çıkışında bulundu.

Bahçeli ayrıca, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini yineleyerek, “İleride şartlar ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın görevine devamından yanayım. 2028’de de devam etmeli. Eğer tekrar bir cumhurbaşkanlığı adaylığını düşündüğü zaman MHP olarak tam desteğimizi vereceğiz” mesajını verdi.

MHP Lideri Bahçeli’nin açıklamaları şu şekilde:

BİR DEVLET POLİTİKASI

Terörsüz Türkiye sürecine dair neler söylemek istersiniz?

Sayın Cumhurbaşkanımız bunun için de hassasiyetle çalışmaktadır. İlgili bakanlar da kendi alanlarında terörsüz Türkiye’nin başarıya ulaşması için gayret göstermektedir. Meclis’te temsil edilen siyasi partilerden oluşturulan 51 kişilik heyet, konu üzerinde çalışıyor ve bazı kesimlerin de düşüncelerini almak için kapıyı aralıyor. Meclis’in yüksek bir katkısı var. Sivil toplum kuruluşlarının katılımı, siyasi parti temsilcilerinin bulunması çok önemli. Bunlar devlet politikası olarak işi çok kararlı ve tutarlı şekilde sonuçlandırmak için atılmış sağlıklı adımlardır. Komisyonda mutabakata varılmış olan hususlar Meclis’e, Meclis Başkanlığımızın yönlendirmesiyle aktarılırsa Meclis’te bu konular tartışılır ve yasalaşacak konular yasalaşır, mutabakata varılacak konular üzerinde bir kez daha durulur. Netice itibarıyla terörsüz Türkiye başarılı şekilde sonuçlandırılır.

OY KAYGIMIZ OLMADI

MHP olarak ‘Oy kaybeder miyim’ kaygısı taşıdınız mı?

Hiçbir kaygı taşımadık, hiç böyle bir düşünceye de sahip olmadık. Atılması gereken bir adımın atılacağı inancıyla hareket ettik. Onun da temeli samimiyetle ifade etmek gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımızın Meclis açılışındaki konuşmasıdır. 2025 yılında Meclis’te bulunan partilerin karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde verimli ve etkin çalışmasını temenni etmiştir. Milletvekili arkadaşlarımız da bu değerlendirmeye gönülden katılmıştır. Fakat Meclis’teki diğer partilerde ise ayrılırken ayağa kalmamak gibi, farklı farklı davranışlar sergilemesi gibi davranışlar oldu. Bazıları bundan siyaseten sonuç çıkarmaya çalışıyor. İşte böyle bir anda hiçbir yerden tesir altında kalmaksızın yerimden kalktım, DEM Parti’ye giderek görevlilerin elini sıktım ve yeni çalışma döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ettim. Meclis’teki bu davranış çok önemli bir tartışmaya da vesile oldu. Bu davranışımın sebebi de Cumhur İttifakı’nın bileşeni olarak MHP, Sayın Cumhurbaşkanımızın temennisine olumlu bir karşılık vermek mecburiyetindedir. Çünkü Cumhur İttifakı’nın gereği budur. Çözüm üreten bir Meclis’e doğru gidebilmek için hayırlı bir adım attığımız kanaatindeyiz. Yaptığımız şey budur.

‘İmamoğlu ve diğer belediye başkanları hakkındaki soruşturmalarla ilgili iddianameler hazırlanmalı’ açıklaması yapmıştınız.

Haklılar ise beraatleri sağlanmalı, suçlular ise gerekli cezayı almalılardır. Ekim ayı içerisinde iddianameler hazırlanmalı, kamuoyu ile paylaşılmalı ve mahkemeler başlamalıdır. Ve kısa zamanda da sonuçlanabilecek bir çalışma ortamına girebilmelidir. Bunu da yapabilecek çok değerli yargı mensubu var, bunlara da güvenmeliyiz.

CHP yönetiminin ‘Mahkemenin kararını tanımıyoruz’ açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yanlış buluyorum. Hukuka saygı duymak gerekir. Mahkeme kararını tanımıyoruz diye bir olay olmaz. Mahkeme bir karar verdiyse onu tanıyıp, kararın gereğini yapmaya çalışmaları gerekiyor. Toplumu bazı tartışma zemininden uzaklaştırıp daha karşılıklı anlayışa dayalı bir toplum yapısına kavuşturmaları gerekiyor.

“Özgür Özel’in psikolojisini iyi görmedim” demiştiniz.

Çok sert konuşmalar yapıyor, bazı kavramları farklı kullanıyor. Bunlar da onun hareketlerine ve yüzündeki ifadeye yansıyor. Bu da televizyonlar tarafından toplumca görülüyor. Ana muhalefet partisinin lideri olarak daha sabırlı ve sakin davranması gerektiğini düşünüyorum.

İyi Parti’nin terörsüz Türkiye sürecine karşı tavrına ne dersiniz?

Bizim için bu söylemlerin hiçbir geçerliliği yoktur. Dikkate de almıyoruz. Tekrar bir araya gelme şansı yoktur ya da bir ittifak kurma gibi bir düşüncemiz de yok. Cumhur İttifakı’mız devam edecektir. Bizden ayrılıp ayrı parti kuranlar MHP’ye çok büyük hakaretler ve saygısızlıklar yapıyorlar. Türkiye’nin meselesi huzurdur, barıştır. Herkese sorumluluk düşüyor. PKK bu sorumluluğu üstlenmiştir, Türkiye’deki yasal partiler de en az PKK kadar sorumluluk almak zorundadır.

‘SOSYAL MEDYANIN KÖKÜ KAZINMALI’

Sosyal medya ortamı hakkında neler söylemek istersiniz?

Sosyal medyanın kökü kazınmalı. Hem aile yapımız hem toplumsal barışımız hem de dayanışmamız ve yeni neslimizin sağlıklı yetişmesi açısından dikkatli olunması gerekiyor. Bana kalsa yarım saattin içinde sosyal medyanın hepsini kapatırım.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ 2028’DE DEVAM ETMELİ

Sayın Cumhurbaşkanımızla nasıl bir dostluğunuz var?

Sayın Cumhurbaşkanımızla dostluktan ziyade bulunduğu makama karşı MHP’nin gösterdiği bir özen ve saygı vardır. Bu saygı samimiyetle karşılıklı olduğu zaman da birlikte düşünme ve paylaşma noktasına sizi taşır. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımıza tam destek veriyoruz. Türkiye 2 dönemden bu yana çok kritik aşamalardan geçmiştir. Özellikle 15 Temmuz ve sonrasında Cumhurbaşkanımızın değerli çalışmaları ülkemiz için yararlı olmuştur. Sosyal ve ekonomi meselelerinde sıkıntılar olabilir ancak bunlar aşılmayacak konular değil. İleride şartlar ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın görevine devamından yanayım. 2028’de de devam etmeli. Eğer tekrar bir cumhurbaşkanlığı adaylığını düşündüğü zaman MHP olarak tam desteğimizi vereceğiz.

‘AHMET TÜRK GÖREVE İADE EDİLMELİ’

Terörsüz Türkiye kapsamındaki yasal düzenlemeler konusunda neler söylemek istersiniz?

Meclis’teki komisyonda her şey değerlendiriliyor. Barış tek kanatlı bir kuş değildir. Barışı uçurabilmek için ikinci kanadının da olması gerekiyor. Barışın tek kanadı Öcalan tarafından gerçekleştirilmiştir, PKK feshedilmiş ve silahlar bırakılmıştır. Şimdi beraberce yaşayabilmenin şartlarının neler olması gerektiği aşamasına gelinmiştir. Meclis’teki komisyon verimli çalışmasına devam ediyor. Ahmet Türk, Mardin Belediye Başkanı’ydı ama görevden alındı. Türkiye’de barışın ve huzurun sağlanabilmesi için PKK ile diyalogların kurulması konusuna katkı sağlayan biri. Böyle bir durum karşısında Ahmet Türk görevine iade edilmeli. Belediyesiyle kavuşması gerekir. Kardeşlik ve barış duygusunun gelişmesine katkı sağlayacaktır. Aynı şekilde Ahmet Özer de öyle. Eğer belediyede bir yolsuzluk ya da yasadışı davranışlar var ise bu ayrı bir konudur. Ama geçmişte PKK ilgili bazı düşüncelerini kamuoyu ile paylaşması ayrı bir konudur. Eğer Türkiye barış sürecine girdiyse Ahmet Özer’in tahliye edilmesi gerekiyor. Yolsuzluk gibi bir durum varsa gerekli cezayı da almalı. Bu iki konuyu birbirinden ayırmalıyız.

BİZ DE GEÇMİŞTE BUNLARI YAŞADIK

15 Eylül’deki CHP davasından mutlak butlan kararı çıkar mı?

Bilemiyorum tabii. Ama süreç başlamıştır. İl kongreleri, il kurultayları gibi şeyler birbirini tamamlayarak devam eder. Biz de geçmişte bunları yaşadık. Bizden de ayrı bir parti oluştu. Dış müdahalelerle başkaları yön vermeye çalışmamalıdır. Geçmişte bize de benzer bir müdahaleye yapmaya çalıştılar ama Allah’a şükür netice alamadılar.

YOLSUZLUK DAVASI DURUŞMASI CANLI YAYINLANSIN

‘Duruşma TRT’de de yayınlanabilir’ demiştiniz…

CHP’li yöneticiler ısrar ediyor yayınlansın diye. Bizce bir mahzuru yok. Türk halkı görsün her şeyi. Akşam beş tane konuşmacının tartışmalarıyla zihinleri bunaltacağı yerde, yargının önündeki gelişmeler karşısında halkın bir sonuca varması daha doğru olur.

‘CHP’NİN KENDİ İÇ MESELESİ’

CHP’nin İstanbul İl Kongresi’nin iptal edilmesinin ardından yaşanan gerilim devam ediyor…

Bu durum CHP’nin kendi iç meselesidir. CHP’de yaşanan bu durumu gündeme bu kadar taşıyan da medyadır. CHP’de iç meseleleri çözecek çok yetenekli şahsiyetler var. Türkiye Cumhuriyeti’nin içerisinde önemli bir siyasi kurumdur CHP. Kendi içerisinde bu durumu aşacağını düşünüyorum. Tartışmalar bizim meselemiz değil, onların meselesidir.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

‘İngiliz ajanıyım’ diyen Hüseyin Gün’den iddia: AKP’li bir ismin isteğiyle Emniyet’te ‘Fuat Avni’ sunumu yaptım

‘İngiliz ajanıyım’ diyen Hüseyin Gün’den iddia: AKP’li bir ismin isteğiyle Emniyet’te ‘Fuat Avni’ sunumu yaptım

October 28, 2025
5.2k
Almanya’ya rezil olduk: Fenerbahçe maçı için İstanbul’a gelen 4 Alman’a şok fatura

Almanya’ya rezil olduk: Fenerbahçe maçı için İstanbul’a gelen 4 Alman’a şok fatura

October 28, 2025
5.1k

ÖCALAN’IN KARARINA UYMALILAR

Terörsüz Türkiye süreci bağlamında Suriye’deki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

PKK’nın kurucusu Öcalan, 27 Şubat’ta bir açıklamada bulundu. Topluma kendini çok net ifade etmiştir. Kendi kitlesine de net ifade etmiştir. Konuşmasının da arkasında durmuştur. PKK feshedilmiş ve silahlar bırakılmıştır. Dolayısıyla PKK ve buna bağlı bileşenler nerede var ise Öcalan’a tabi olmak, ona saygı duymak ve onun talimatları doğrultusunda hareket etmek mecburiyetindedir. Ayrı baş çekmek, Öcalan’ın dışındaki bazı çevrelerin kontrolüne girmiş olarak kabul edilir. Bu durumda biz de Öcalan’ın aldığı kararların uygulanması noktasındaki kararlılığımızı sürdürürüz.

Tags: Devlet Bahçeli
ShareTweet
Previous Post

Altın Kartal’ın İstanbul-Paris fiyatları şoke etti: Tren bileti mi, ev parası mı?

Next Post

3. sınıf Türkçe Ders Kitabı’nda ‘fişleme’ etkinliği: “Çocuklardan istenenlere bakın”

İLGİLİHABERLER

‘İngiliz ajanıyım’ diyen Hüseyin Gün’den iddia: AKP’li bir ismin isteğiyle Emniyet’te ‘Fuat Avni’ sunumu yaptım
GENEL

‘İngiliz ajanıyım’ diyen Hüseyin Gün’den iddia: AKP’li bir ismin isteğiyle Emniyet’te ‘Fuat Avni’ sunumu yaptım

October 28, 2025
5.2k
Almanya’ya rezil olduk: Fenerbahçe maçı için İstanbul’a gelen 4 Alman’a şok fatura
Manşet Altı

Almanya’ya rezil olduk: Fenerbahçe maçı için İstanbul’a gelen 4 Alman’a şok fatura

October 28, 2025
5.1k
Hakem camiasında bahis skandalı: “Şampiyonlar değişebilir”
Manşet Altı

Hakem camiasında bahis skandalı: “Şampiyonlar değişebilir”

October 28, 2025
5.1k
CIA, MI6, MOSSAD: ‘Casusluk’ soruşturmasında itirafçı olan Hüseyin Gün’ün telefon rehberi şaşırttı
GENEL

CIA, MI6, MOSSAD: ‘Casusluk’ soruşturmasında itirafçı olan Hüseyin Gün’ün telefon rehberi şaşırttı

October 28, 2025
5.1k
3 oğlunu kaybeden anne kalp krizinden öldü 
GENEL

3 oğlunu kaybeden anne kalp krizinden öldü 

October 28, 2025
5.1k
Marmara depremini etkiler mi: Sındırgı’da iki ay arayla ikinci 6,1’lik deprem için bilim insanları ne dedi?
GENEL

Marmara depremini etkiler mi: Sındırgı’da iki ay arayla ikinci 6,1’lik deprem için bilim insanları ne dedi?

October 28, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Almanya’ya rezil olduk: Fenerbahçe maçı için İstanbul’a gelen 4 Alman’a şok fatura

Almanya’ya rezil olduk: Fenerbahçe maçı için İstanbul’a gelen 4 Alman’a şok fatura

October 28, 2025
5.1k
Hakem camiasında bahis skandalı: “Şampiyonlar değişebilir”

Hakem camiasında bahis skandalı: “Şampiyonlar değişebilir”

October 28, 2025
5.1k
3 oğlunu kaybeden anne kalp krizinden öldü 

3 oğlunu kaybeden anne kalp krizinden öldü 

October 28, 2025
5.1k
45 yıllık Türk yatak devi iflas ediyor: Konkordato ilan etti

45 yıllık Türk yatak devi iflas ediyor: Konkordato ilan etti

October 28, 2025
5.1k
Bahis skandalı patladı, herkes bu videoyu konuşmaya başladı: ‘Hakemlerin kaldırılmasını istediği video’

Bahis skandalı patladı, herkes bu videoyu konuşmaya başladı: ‘Hakemlerin kaldırılmasını istediği video’

October 28, 2025
5.1k
Altın yatırımcısına soğuk duş: Kritik eşiğin altında

Altın yatırımcısına soğuk duş: Kritik eşiğin altında

October 28, 2025
5.1k
Ali Babacan’dan AKP’ye dönüş iddialarına tepki

Ali Babacan’dan AKP’ye dönüş iddialarına tepki

October 28, 2025
5k
Osimhen’den olay paylaşım: Gözyaşlarınızı buraya bağışlayın

Osimhen’den olay paylaşım: Gözyaşlarınızı buraya bağışlayın

October 28, 2025
5.1k
Mehmet Şef’in restoranındaki tadım menüsünün fiyatı gündem oldu

Mehmet Şef’in restoranındaki tadım menüsünün fiyatı gündem oldu

October 28, 2025
5.1k
Apple’dan yeni özellik: iPhone pasaport işlevi görecek

Apple’dan yeni özellik: iPhone pasaport işlevi görecek

October 28, 2025
5k
Ünlü gelinlik markası Türkiye’den resmen çekildi

Ünlü gelinlik markası Türkiye’den resmen çekildi

October 28, 2025
5k
Kapalıçarşı’da takı satışı durdu

Kapalıçarşı’da takı satışı durdu

October 28, 2025
5k
Dünya’nın yeni bir ‘yarı-uydusu’ var ve tek de değil

Dünya’nın yeni bir ‘yarı-uydusu’ var ve tek de değil

October 28, 2025
5k
Depremin ardından çekilen bu görüntü sosyal medyada gündem oldu

Depremin ardından çekilen bu görüntü sosyal medyada gündem oldu

October 28, 2025
5.1k
92 yaşında seçim zaferi: Dünyanın en yaşlı cumhurbaşkanı sekizinci kez seçildi

92 yaşında seçim zaferi: Dünyanın en yaşlı cumhurbaşkanı sekizinci kez seçildi

October 28, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.