Gülen Hareketi‘ne dönük soruşturmalar kapsamında İzmir merkezli 6 ilde yapılan ev baskınlarında 40 kişi, İstanbul’da 11 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan kişilerin arasında kamuoyunda ‘Kız Çocukları Davası’ olarak bilinen hukuksuz operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan öğrencilerin anne ve babalarının da olduğu öğrenildi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gülen Hareketi‘ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamda İzmir, Ankara, Aydın, Balıkesir, Kocaeli ve Denizli’de belirlenen adreslere operasyon yapıldı. 40 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda bir miktar para ve kitaba el konuldu.
Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yine KHK’lı ailelerin çocuklarını sınavlara hazırlayan kişilere dönük Gülen Hareketi bağı nedeniyle operasyon yapıldı. 11 kişi gözaltına alındı.
Operasyonlarda, çok sayıda ders kitabına ve bir miktar nakit paraya suç unsuru olarak el konuldu. Her iki operasyonda da gözaltına alınan kişilere anne babaları cezaevinde olan tutukluların ve KHKlılar’ın çocuklarını sınavlar öncesi bowlinge ve sinemaya götürmek gibi suçlamalar yöneltildi.