Gaziantep’te bulunan Ecoplast fabrikasında çalışan işçi Cüneyt Tişkaya boykot çağrısını paylaştığı için işten çıkarıldı. Fabrika, boykot edilen Sleepy markasının da sahibi olan Eruslu Global’e ait.
Boykot Çağrısına Destek Paylaşımı Yaptı
Birleşik Tekstil, Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Gaziantep’te Eruslu Global’e ait Ecoplast fabrikasında çalışan işçi Cüneyt Tişkaya’nın 2 Nisan’daki ekonomik boykot çağrısına destek paylaşımı yaptığı için işten çıkarıldığını açıkladı.
Tazminatsız İşten Çıkarıldı
Tükmen X hesabından yaptığı açıklamada ”Faşizm mi demiştiniz? Alın size faşizm! Boykot listesinde olan fabrikada boykot çağrısı yapan işçi tazminatsız işten atıldı” dedi.
Tutanaklar Gerekçe Gösterildi
Dört yıl üç aydır yemekhane bölümünde çalışan işçi Cüneyt Tişkaya, boykota çağrı yapan görseli WhatsApp durumundan paylaşmasının ardından, normalde gece vardiyasında olmasına rağmen 3-11 vardiyasına çağrıldı. Ardından insan kaynakları bölümüne çağrıldı ve hakkında geçmişte tutulan tutanaklar gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı.
Firmanın Sahibi AKP Eski İl Başkanı
Evrensel’den Mesut Baylav’ın haberine göre, Eruslu Global, daha önce de pazar tatilini ortadan kaldıran 7’li sistem dayatması, elden kayıt dışı para verme ve sendikalaştıkları için işçileri işten atmayla gündeme gelmişti. Firmanın sahibi Ökkeş Eruslu uzun süre AKP Gaziantep İl Başkanlığı da yaptı.