Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Ali Babacan’dan Erdoğan’a “Gazze” çıkışı: Netanyahu’nun en büyük destekçisine siz nasıl olur da ‘dostum’ dersiniz

by emre_aktifhaber
September 25, 2025
Ali Babacan’dan Erdoğan’a “Gazze” çıkışı: Netanyahu’nun en büyük destekçisine siz nasıl olur da ‘dostum’ dersiniz
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Eyüpsultan‘da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ev sahipliğinde düzenlenen “Filistin’e Destek” mitinginde binlere hitap etti. Babacan, “ Ben, bu meydandan, Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. İki lafın başı ‘Dostum Trump, dostum Trump’ diyen Erdoğan’a sesleniyorum: Netanyahu’nun en büyük destekçisine siz nasıl olur da ‘dostum’ dersiniz, yahu? ” dedi.

İstanbul Eyüpsultan’da CHP’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Filistin’e Destek” mitinginde yer alan DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, konuşmasına İstanbul’u selamlayarak başladı. Babacan, “Bu akşam hep beraber Gazze için buradayız. Hep beraber Filistinli kardeşlerimiz için buradayız ” dedi. Babacan, şunları kaydetti:

“Buradan, bu muhteşem meydandan; Gazze’ye selam olsun. Selam olsun Gazze için direnenlere. Selam olsun, dünyanın dört bir yanında, Gazze için sesini yükseltenlere. Amerika’daki üniversitelerde, Hint’in sesi olan öğrencilere selam olsun; kefiyesiyle Berlin sokaklarını dolduranlara, bu uğurda gözaltına alınanlara, tutuklananlara selam olsun. Londra’da haksızlığı haykıranlara; Avustralya’da yolları, köprüleri dolduranlara; Mısır’da, Pakistan’da, Latin Amerika’da Gazze için sesini yükseltenlere; dünyanın dört bir yanındaki tüm Filistin dostlarına selam olsun.”

“Filistin meselesi, insanlığın ortak meselesidir”

Filistin meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgulayan Babacan, şunları söyledi:

“Filistin meselesi, insanlığın ortak meselesidir. Gazze’de yaşananlar siyasetin konusu değildir; Gazze’de yaşananlar insanlığın konusudur. Konu Filistin olunca, parti ayrımı olmaksızın tüm Türkiye kenetlenir. Haziran ayında Saadet Partisi bizleri Üsküdar’da buluşturdu. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi bizi Eyüp Sultan’da buluşturuyor. Bu buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum; bizleri davet eden Sayın Özgür Özel’e de şükranlarımı sunuyorum.

“Yiyecek kuyruğunda bekleyen kadınları, çocukları silahla tarıyorlar bu vicdansızlar”

Gazze’de bugüne kadar son iki yılda tam 65 bin kişi katledildi, 65 bin. Bunların çoğu çocuk, çoğu kadın. 167 bin kişi yaralandı. 2 milyonluk yerde oluyor bu. 102 bin yapı yıkıldı. 300 binden fazla ev yıkıldı. Sadece son 24 saatte anlık rakam bu: 58 Filistinli kardeşimiz daha katledildi. Sadece son 24 saatte. Bunlar sadece rakamlar değil; bunların her birisi tek tek bir can. Yıkılan evlerin hepsi, 300 bin ev, her biri tek tek bir yuva. Gazze’de insanlar aç bırakılarak ölüme terk ediliyor. Açlığı bir öldürme aracı olarak kullanıyor şu andaki Netanyahu hükûmeti. Yiyecek kuyruğunda bekleyen kadınları, çocukları silahla tarıyorlar bu vicdansızlar.”

“Katil kelimesi bunlara az, bunlar soykırımcı”

Ali Babacan, kalabalıktan yükselen “Katil İsrail ” sloganları üzerine, “Katil kelimesi bunlara az. Bunlar soykırımcı. Biliyorsunuz Birleşmiş Milletler komisyonu geçen hafta İsrail’in Gazze’de yaptığına resmen soykırım dedi; Birleşmiş Milletler raporları kayıtlarına girdi bu. Henüz bir günlük bebekler bombalarla katlediliyor. İnsanlar çaresizlik içinde dua ediyor. Ve tüm bunların müsebbibi gözü dönmüş bir iktidar, gözü dönmüş İsrail iktidarı ” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan’ın dostu Trump, ‘Ne yapacaksanız yapın, elinizi çabuk tutun’ dedi”

Ali Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu katiller ordusu yüzünden bugün bölgemiz bir ateş çemberine dönüşmüş durumda. İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ederken, bir yandan Lübnan’a saldırdı, bir yandan Suriye’ye saldırdı. Hem Lübnan’da hem Suriye’de şu anda İsrail’in işgal ettiği geniş bölgeler var. Bir yandan Yemen’e saldırırken bir yandan da İran’ı vurdu. Üstelik İran operasyonunda Trump açıkça İsrail’in askeri operasyonuna destek verdi. İlk defa Amerikan ordusu da işin içine girdi. İsrail daha sonra döndü, Katar’da operasyon düzenledi. Üstelik savaş dursun diye arabuluculuk yapan Katar’da.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği ortak bir zirve düzenledi. Liderler bir araya geldi. Bütün İslam ülkelerinin, bütün Arap ülkelerinin liderleri bir araya geldi. Katar’da. Çünkü İsrail, arabuluculuk yapmaya çalışan Katar’ı da evinde vurdu. Daha o zirvenin sonuç bildirgesi yazılırken İsrail ordusu ilhak amacıyla Gazze’yi işgale başladı. Bu kadar vurdumduymazlık, bu kadar yüzsüzlük, bu kadar hoyratlık, şımarıklık görülmemiş bir şey. Peki bunlar olurken Trump ne dedi? ‘Ne yapacaksanız yapın, elinizi çabuk tutun.’ Tepki bu. Evet, hangi Trump? Erdoğan’ın dostu Trump.”

Babacan’dan Erdoğan’a: Netanyahu’nun en büyük destekçisine siz nasıl olur da ‘dostum’ derseniz?

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bugün Netanyahu hükümeti bir katliam yapıyor mu? Yapıyor. Savaş suçu işliyor mu, insanlık suçu işliyor mu? Evet. Netanyahu’nun en büyük destekçisi kim? Trump. Trump’ın desteği olmasa Netanyahu bu hoyratlığı, bu şımarıklığı yapabilir mi? Yapamaz.

Şimdi ben buradan, bu meydandan, Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. İki lafın başı ‘Dostum Trump, dostum Trump’ diyen Erdoğan’a sesleniyorum: Netanyahu’nun en büyük destekçisine siz nasıl olur da ‘dostum’ derseniz, yahu?

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Burun ameliyatı sonrası hayatını kaybetti

Burun ameliyatı sonrası hayatını kaybetti

March 27, 2026
5k
Avusturya, 14 yaş altına sosyal medyayı yasaklıyor

Avusturya, 14 yaş altına sosyal medyayı yasaklıyor

March 27, 2026
5k

İnanın içim yanıyor. Bir soykırımcısının, alenen bir soykırımcısının aleni destekçisine Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ‘dostum’ diyemez, dememeli ya. İnanın içim parçalanıyor.”

“Mesela İsrail’se laf var, eylem yok. Mesela ABD’yse laf da yok, eylem de yok”

“Uluslararası ilişkilerde, diplomaside, yeri gelir düşmanınızla bile konuşursunuz. Ancak, durduk yere şirinlik yaparsanız, ülkenin itibarını yerle bir edersiniz ” diyen Babacan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bakın; Güney Afrika Cumhuriyeti dünyanın öbür ucunda ‘İsrail soykırım yapıyor’ dedi, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Daha sonra Meksika, Şili; ta Güney Amerika’dan geldi, davaya taraf oldu. İktidar sadece izledi. Malezya ticareti durdurdu; onunla da kalmadı: ‘İsrail’e gidip gelen hiçbir gemi benim limanlarıma uğrayamaz’ dedi. Malezya, ta güneydoğu Asya’nın ortasında bir ülke. Bizim iktidar sadece izledi. Mesela İsrail’se laf var, eylem yok. Mesela ABD’yse laf da yok, eylem de yok.”

Babacan’dan Erdoğan’a Trump toplantısı öncesi tavsiyeler

Washington’da Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump’la yapılacak toplantı öncesi Erdoğan’a Gazze ile ilgili tavsiyeleri olduğunu belirten Babacan, şunları kaydetti:

“Daha henüz vakit var; ABD’de saat henüz gündüz. Toplantı yarın. Bir; acilen, Trump’tan ateşkes talep edin. Çünkü Trump ‘dur’ dese, İsrail kolay kolay hareket edemez. İnsani yardım koridorlarının derhal açılmasının ve sürekli açık tutulmasının mutlaka Trump’tan talep edin; bunu sağlayın. İsrail’e karşı etkili yaptırımları hemen başlatın, savaş suçları için yargı süreçlerini derhal işletin; ve iki devletli çözümden asla ama asla taviz vermeyin.”

“Gazze, bağımsız bir Filistin devleti için mücadele edenlerindir”

Konuşmasını “Gazze Gazzelilerindir, Gazze bağımsız Filistin devleti için mücadele edenlerindir ” sözleriyle bitiren Babacan, şöyle konuştu:

“Bir kez daha altını çizelim. Gazze, Gazzelilerindir. Gazze, Gazzelilerindir. Gazze, bağımsız bir Filistin devleti için mücadele edenlerindir. Gazze; saldırılara, tehditlere, tacizlere, üzerlerine yağan bombalara rağmen topraklarını terk etmeyen Filistinli kardeşlerimizindir. Biz bunu her yerde, her platformda haykıracağız. Gözü dönmüş Netanyahu durana kadar; soykırımı sona erene kadar; işgal son bulana kadar; mazlumlar rahat bir nefes alana kadar; Amerika’daki işbirlikçileri desteğini kesene kadar; biz bunu durmadan, tekrar ve tekrar söyleyeceğiz. Her adımda, her sokakta, her meydanda… Adalet ve merhamet galip gelene kadar; sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.”

Tags: Ali Babacan
ShareTweet
Previous Post

Metroda korku dolu dakikalar: Öğrencilerin şakası yaşlı adamı raylara düşürdü

Next Post

İktidar gazetesi duyurdu: ABB’ye yönelik konser soruşturmasında ünlü sanatçılar da ifade verecek

İLGİLİHABERLER

Burun ameliyatı sonrası hayatını kaybetti
Manşet Altı

Burun ameliyatı sonrası hayatını kaybetti

March 27, 2026
5k
Avusturya, 14 yaş altına sosyal medyayı yasaklıyor
DÜNYA

Avusturya, 14 yaş altına sosyal medyayı yasaklıyor

March 27, 2026
5k
Sony, PlayStation 5’e 100 dolar zam yaptı
DÜNYA

Sony, PlayStation 5’e 100 dolar zam yaptı

March 27, 2026
5k
Oscar ve BAFTA ödüllü Putin belgeseli Rusya’da yasaklandı
DÜNYA

Oscar ve BAFTA ödüllü Putin belgeseli Rusya’da yasaklandı

March 27, 2026
5k
Yusuf Tekin’den ‘Ergenekon’ revizyonu
GENEL

Yusuf Tekin’den ‘Ergenekon’ revizyonu

March 27, 2026
5.1k
Bir Hollandalı siyasetçinin en pahalı gezisi: Hollanda Savunma Bakanı Dilan Yeşilgöz’ün 100 bin euroluk donanma ziyareti tartışma yarattı
DÜNYA

Bir Hollandalı siyasetçinin en pahalı gezisi: Hollanda Savunma Bakanı Dilan Yeşilgöz’ün 100 bin euroluk donanma ziyareti tartışma yarattı

March 27, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
Burun ameliyatı sonrası hayatını kaybetti

Burun ameliyatı sonrası hayatını kaybetti

March 27, 2026
5k
Avusturya, 14 yaş altına sosyal medyayı yasaklıyor

Avusturya, 14 yaş altına sosyal medyayı yasaklıyor

March 27, 2026
5k
Sony, PlayStation 5’e 100 dolar zam yaptı

Sony, PlayStation 5’e 100 dolar zam yaptı

March 27, 2026
5k
Oscar ve BAFTA ödüllü Putin belgeseli Rusya’da yasaklandı

Oscar ve BAFTA ödüllü Putin belgeseli Rusya’da yasaklandı

March 27, 2026
5k
Yusuf Tekin’den ‘Ergenekon’ revizyonu

Yusuf Tekin’den ‘Ergenekon’ revizyonu

March 27, 2026
5.1k
Bir Hollandalı siyasetçinin en pahalı gezisi: Hollanda Savunma Bakanı Dilan Yeşilgöz’ün 100 bin euroluk donanma ziyareti tartışma yarattı

Bir Hollandalı siyasetçinin en pahalı gezisi: Hollanda Savunma Bakanı Dilan Yeşilgöz’ün 100 bin euroluk donanma ziyareti tartışma yarattı

March 27, 2026
5.1k
Eğlence mekanına çifte baskında Shell Türkiye müdürü öldürüldü

Eğlence mekanına çifte baskında Shell Türkiye müdürü öldürüldü

March 27, 2026
5.1k
‘Ankara’nın paralarını mı çitlediler?’ iddiasına Yerlikaya’dan ‘iftira’ çıkışı

‘Ankara’nın paralarını mı çitlediler?’ iddiasına Yerlikaya’dan ‘iftira’ çıkışı

March 27, 2026
5.1k
Babası karşı çıktı, mahkeme izin verdi: İspanya’da 25 yaşındaki genç kadın ötanazi yoluyla yaşamına son verdi

Babası karşı çıktı, mahkeme izin verdi: İspanya’da 25 yaşındaki genç kadın ötanazi yoluyla yaşamına son verdi

March 27, 2026
5.1k
Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde görgü tanığı: Aleyna görüntülü aradı, annesi telefonu alarak ‘Herkes haddini bilecek’ dedi

Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde görgü tanığı: Aleyna görüntülü aradı, annesi telefonu alarak ‘Herkes haddini bilecek’ dedi

March 27, 2026
5.1k
Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Yargıtay üyesi Şaban Kazdal seçildi

Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Yargıtay üyesi Şaban Kazdal seçildi

March 27, 2026
5k
Fenerbahçe İstanbul’a getirip ameliyat ettirmişti: Amara Diouf, yetiştiği kulübe geri döndü

Fenerbahçe İstanbul’a getirip ameliyat ettirmişti: Amara Diouf, yetiştiği kulübe geri döndü

March 27, 2026
5.1k
Almanya Türk Toplumu Başbakan Merz’e tepki gösterdi

Almanya Türk Toplumu Başbakan Merz’e tepki gösterdi

March 27, 2026
5.1k
‘Teşkilat’ta liste savaşları kızışıyor: İlim Yayma’cılar MHP görünümlü Soylu ekibine karşı

‘Teşkilat’ta liste savaşları kızışıyor: İlim Yayma’cılar MHP görünümlü Soylu ekibine karşı

March 27, 2026
5.1k
Merkez Bankası’ndan 49 ton altın buharlaştı

Merkez Bankası’ndan 49 ton altın buharlaştı

March 27, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.