Merkez Bankası’nın her ay gerçekleştirdiği beklenti anketine göre yıl sonu anketinde enflasyon ile dolar beklentisi yükseldi.
Türkiye 24 Haziran seçimlerine doğru giderken, ekonomide yaşanan krize çözüm bulunamıyor. Dolar ve avronun ateşi Merkez Bankası’nın iki kere müdahale edip faizleri artmasıyla şimdilik düştü. Ancak yatırımcılar için Türkiye ekonomisi hala kırılgan ve güvenilir değil. Uluslararası kuruluşlardan not indirimleri yapılıyor, sermaye kaçıyor.
MERKEZ’DEN FLAŞ AÇIKLAMA!https://t.co/dEse6OzfAm
— YeniDönem Gazetesi (@Yenidonemgzt) June 11, 2018
TÜİK büyüme rakamlarını açıkladığı gün, Merkez Bankası da yıl sonu beklenti anketini yayınladı. Ankete göre, enflasyon beklentisi yüzde 11.07’den yüzde 12.28’e yükseldi.
Merkez Bankası’nın her ay 75’i finansal sektör, 13’ü reel sektör, sekizi ise profesyonellerden oluşan 96 katılımcıyla gerçekleştiği ankette şu bilgiler yer aldı:
“- Cari yıl sonu TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 11.07 iken, bu anket döneminde yüzde 12.28’e yükseldi.
– GSYH 2018 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 4.6 iken, bu anket döneminde yüzde 4.2’ye geriledi.
– Yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket dönemindeki 4.44 liradan, bu anket döneminde 4.58 liraya yükseldi
– 2018 yılı cari işlemler açığı beklentisi, bu anket döneminde de değişmeyerek 53.5 milyar doları olarak kaldı. “