AKP’den üst düzey akraban varsa, KPSS dert değil.
Milyonlar KPSS’ye hazırlanırken AKP, akraba kontenjanından yüzlerce kişiyi bu şekilde KPSS’siz açıktan atamalı pozisyonlarda memur yapıp, memur kadrosunu aldıktan sonra da ancak KPSS’yle girilebilecek yerlere atama yapıyor.
AKP’nin en dürüst görülen ismi Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek bile çiftçi yeğenini müşavir yaptı, baldızının eşini de aynı şekilde.
AKP’Lİ AKRABASIYSAN KPSS YOK
AKP döneminde çok sayıda kişi, sınavsız olarak işe girdi. CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç bir süre önce “VIP Torpil Listesi” diyerek bu atamaların bir bölümünü açıklamıştı. Listede şu isimler vardı:
– Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in çiftçilikle uğraşan yeğeni, Yurtdışı Türkler Başkan Müşaviri yapıldı. Şimşek’in baldızı sınavsız TOKİ’de göreve başlatıldı. Baldızının eşi, AB Bakanlığı’na müşavir yapıldı.
– İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın kız kardeşi Şırnak Valiliği Özel Kalem Müdürü yapıldı. Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı’na atandı.
– AKP’li Hüseyin Çelik’in Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilen Kanal 7 muhabiri TRT’ye kaydırıldı ve müdür yapıldı.
– Eski Bakan Muammer Güler’in yeğeni Özel Kalem Müdürlüğü’nde memur oldu, sonra da AB uzmanlığına atandı. AKP’li Alpaslan Kavaklıoğlu’nun oğlu Kırşehir Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü oldu. Ardından da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne uzman yapıldı.
– AKP eski milletvekili Mustafa Çetin’in damadı Volkan Metin Tekirdağ Valiliği’ne özel kalem müdürü olarak atandı. Uzman olarak TRT’ye geçti.
– Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ağabeyinin bacanağı sınavsız olarak TİB’de işe alındı ve uzman yapıldı. Kültür Bakanı Nabi Avcı’nın yeğeninin eşi KOSGEB’te işe başladı.