Gümüşhane’nin Torul ilçesi, nüfusu 11 bin 425 olmasına rağmen bu yıl Türkiye’deki yüz yüze yükseköğretim programları arasında en çok tercih edilen programın adresi oldu. Basım ve Yayım Teknolojileri programını, 30 kişilik kontenjana rağmen 11 bin 857 aday tercih etti.
Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre, YÖK Atlas verilerine göre Gümüşhane Üniversitesi Torul Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayım Teknolojileri programı, 30 kişilik kontenjana rağmen 11 bin 857 adayın tercih listesine girdi. Programın Bölüm Başkanı Dr. Zekeriya Sarıhan, YÖK’ün bazı programlarda kontenjanları sınırlandırmasının ve bazı bölümlerin adının değiştirilmesinin tercih eğilimlerini doğrudan etkilediğini belirtti. Sarıhan, “Kontenjanların düşük tutulması, 2 yıllık programları daha tercih edilebilir hâle getirdi” dedi.
Türkiye genelinde birçok bölüm binlerce aday tarafından tercih edilirken, Basım ve Yayım Teknolojileri programı Amasya Üniversitesi’nde 1217, İskenderun Teknik Üniversitesi’nde 1164, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’da 1119 ve Marmara Üniversitesi’nde 990 öğrenci tarafından listelendi.





















