Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Gazze’de ateşkes: Hamas, tüm İsrailli rehineleri serbest bıraktı

by emre_aktifhaber
October 13, 2025
Gazze’de ateşkes: Hamas, tüm İsrailli rehineleri serbest bıraktı
5.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2 yıldır devam eden Gazze katliamı nihayet son buldu. Dünyanın merakla beklediği rehine takası süreci başladı. Taraflar bugün ellerindeki rehine ve tutukları birbirlerine teslim edecek. Hamas, Gazze’deki İsrailli esirin tümünü serbest bıraktı. Bunun ardından 83 Filistinli mahkum da serbest bırakıldı.

Gazze’de ateşkesin devreye girmesinin ardından İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için saat 08:00’de Netzarım Koridoru’ndan başladı. Bununla beraber Hamas, rehinelerin ikinci grubunu saat 10:00’dan itibaren Han Yunus’tan serbest bırakacağını ifade etti.

İsrail tarafından bugün yapılan açıklamada Hamas’ın elinde tuttuğu rehineler erken saatlerde bırakmaya başladı.

83 FİLİSTİNLİ SERBEST BIRAKILDI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), ikinci rehine grubunun serbest bırakılmasının ardından rehineleri teslim aldıklarını açıkladı. İsrail güçleri, Gazze’deki ateşkes anlaşmasının ilk aşaması kapsamında aralarında müebbet hapis cezası alanların da bulunduğu 83 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.

20 İsrailli rehinenin isimleri

İsrialli rehinelerin isimleri Elkana Bohbot, Matan Angrest, Avinatan Or, Yosef-Haim Ohana, Alon Ohel, Evyatar David, Guy Gilboa-Dalal, Rom Braslavski, Gali Berman, Ziv Berman, Eitan Mor, Segev Kalfon, Nimrod Cohen, Maxim Herkin, Eitan Horn, Matan Zangauker, Bar Kupershtein, David Cunio, Ariel Cunio ve Omri Miran olarak açıklandı.

İsrail basını, açıklanan listenin Tel Aviv yönetiminin beklentisiyle aynı olduğunu aktardı.

Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump 9 Ekim’de, Mısır’da devam eden müzakerelerde İsrail ile Hamas’ın, Gazze’de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurmuştu.

Müzakerelerin yapıldığı Mısır’da anlaşma imzalanırken İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim’in ilk saatlerinde anlaşma devreye girmişti.

İsrail ordusunun anlaşmada belirtildiği üzere “sarı hat”ta çekilmesinin ardından Gazze Şeridi’nde ateşkesin aynı gün 12.00 itibarıyla yürürlüğe girdiği açıklanmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne 8 Ekim 2023’ten ateşkes anlaşmasına kadar geçen sürede düzenlediği saldırılarda 67 bin 682 kişi hayatını kaybetmiş, 170 bin 33 kişi yaralanmıştı.

Trump ve Netanyahu’nun konvoyu Kudüs’e doğru yola çıktı: Aynı araçtalar

ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun konvoyu Ben Gurion Havalimanı’ndan ayrılarak Kudüs’e doğru yola çıktı. Liderler lüks bir araca binerek uzun süre baş başa sohbet ettikten sonra konvoyun hareket etmesi dikkat çekti.

Hamas, Gazze’deki 13 İsrailli esiri daha Kızılhaç’a teslim etti

Hamas sabah saatlerinde 7 rehineyi serbest bırakarak Kızılhaç’a teslim etmişti. İsrail tarafı 7 kişinin teslim alındığını doğruladı.

Hamas’ın Gazze’deki 13 İsrailli esiri daha Kızılhaç heyetine teslim ederek 20 sağ İsrailli esirin tümünü serbest bıraktığı açıklandı.

Kızılhaç otobüsleri Ofer cezaevine ulaştı

Kızılhaç otobüsleri, işgal altındaki Batı Şeria’ya serbest bırakılacak 250 Filistinli tutukludan 108’ini almak üzere İsrail’in Ofer cezaevine ulaştı.

Nasır Hastanesi, İsrail’in serbest bırakacağı Filistinli esirleri karşılamaya hazırlanıyor

Gazze Şeridi’nde İsrail ile Hamas arasında yapılan ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılacak Filistinliler için Han Yunus kentindeki Nasır hastanesinde karşılama hazırlığı tamamlandı.

Hamas, 13 rehineyi teslim ediyor

Batı basını kalan 13 canlı rehinenin yanı sıra 26 ölü rehinenin ve akıbeti henüz bilinmeyen iki kişinin cansız bedenlerinin de teslim edileceğini duyurdu.

İsrail’in Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Hamas, esirleri salıvermeden önce aileleriyle telefon görüşmesi yapmalarına izin verdi.

İsrail’den Trump’a dev teşekkür: 3 futbol sahası uzunluğunda

Gazze’de Hamas tarafından 738 gün boyunca alıkonulduktan sonra serbest bırakılan İsrailliler için Tel Aviv’de ABD Büyükelçiliği karşısında dev bir karşılama etkinliği düzenlendi.

“Rehine Aileleri Aktivistleri” ile “Silah Arkadaşları” adlı grupların öncülüğünde hazırlanan ve üç futbol sahası uzunluğunda alana yayılan büyük çaplı enstalasyon, ABD Başkanı Donald Trump’a teşekkür mesajı taşırken, serbest bırakılanların dönüş yolunda helikopterlerden görebilmesi amacıyla tasarlandı.

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1977627122115227757

İsrail, 7 rehinenin İsrail topraklarına girdiğini duyurdu

IDF yaptığı açıklamada “Alon, Ziv, Gali, Guy, Omri, Eitan Mor ve Matan Engerst, IDF ve Şin Bet güçleriyle birlikte sınırı geçerek İsrail topraklarına girdi” dedi.

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1977621590386073995

İsrailliler, esir takasını Tel Aviv’de kurulan ekranlardan takip ediyor

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Gazze’de yürürlüğe giren ateşkes anlaşması sonrası gerçekleşecek esir takasını Tel Aviv’de kurulan ekranlardan takip ediyor.

Hamas’ı teslim ettiği İsrailli rehineler Raim Hava Üssü’ne doğru yola çıktı

İsrailli rehinelerin bir kısmı, Kızılhaç’a teslim edilerek Raim Hava Üssü’ne doğru yola çıktı.

Hamas ilk rehineleri Kızılhaç’a teslim etti

Hamas’ın serbest bırakacağı 20 kadar rehineden ilk grubunu Kızılhaç’a teslim etti.

İsrail polisi Trump ziyareti nedeniyle yolları kapattı

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ziyareti kapsamında sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemleri devreye alındı. İsrail Polisi, Tel Aviv ile Kudüs arasındaki 1 numaralı otoyolu her iki yönde tamamen trafiğe kapattı.

Serbest bırakılcak 1968 Filistinlinin ismini yayınlandı

Filistin Esirler Medya Ofisi, İsrail’in ateşkes kapsamında salıvereceği müebbet hapis cezasına çarptırılan 250 Filistinli ile Ekim 2023’ten bu yana Gazze’den alıkoyduğu 1718 Filistinlinin isim listesini yayınladı.

Açıklamada, salıverilecek müebbet hapis cezasına çarptırılan Filistinlilerden 143’ünün Kudüs ve Batı Şeria dışına sınır dışı edileceği kaydedildi.

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1977605323180683626

İsrailli rehineler Raim Askeri Üssü’ne getirilecek

Gazze’de yürürlüğe giren ateşkes anlaşması kapsamında Gazze’den bırakılacak esirlerin Gazze sınırına yakın Yahudi yerleşim birimleri arasında yer alan Raim Askeri Üssü’ne getirilmesi bekleniyor.

İsrail Trump’a ödül verecek

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, rehinelerin serbest bırakılmasında ve savaşın sona erdirilmesinde oynadığı rol nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump’a ülkenin en yüksek onur ödülünü vereceğini açıkladı.

Herzog, “Gösterdiği yorulmak bilmeyen çabalar sayesinde Başkan Trump, sadece sevdiklerimizin eve dönmesine yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda Ortadoğu’da güvenlik, işbirliği ve barışçıl bir gelecek umudu üzerine kurulu yeni bir dönemin temelini attı” diye konuştu.

Herzog, ödülün “önümüzdeki aylarda” verileceğini, Trump’ın bugün İsrail’e yapacağı ziyarette ise bu kararını kendisine bildireceğini söyledi.

İsrail daha önce bu ödülü 2013 yılında, dönemin ABD Başkanı Barack Obama’ya vermişti.

Donald Trump: Savaş bitti

ABD Başkanı Donald Trump bugün İsrail ve Mısır’ı ziyaret edecek. Beyaz Saray’ın yayınladığı plana göre Trump İsrail’de önce rehinelerin aileleriyle görüşecek, ardından İsrail Parlamentosu Knesset’te bir konuşma yapacak.

Trump daha sonra Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenecek “Barış Zirvesi”ne katılacak.

Bölgeye hareketinden önce ABD’de yaptığı açıklamada Trump, “Savaş bitti” diye konuştu.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Irak’ta ABD’li gazeteci Shelly Kittleson kaçırıldı

Irak’ta ABD’li gazeteci Shelly Kittleson kaçırıldı

March 31, 2026
5.7k
Boykotun anatomisi: Mekke’de toplumsal yok etme stratejisi

Boykotun anatomisi: Mekke’de toplumsal yok etme stratejisi

March 31, 2026
5.1k

Türkiye, Katar, Mısır ve ABD’nin arabuluculuğunda Şarm el-Şeyh’te yürütülen müzakerelerde Hamas ve İsrail savaşı bitirmekte uzlaşmış, İsrail hükümetinin onayıyla 10 Ekim akşam saatlerinde ateşkes yürürlüğe girmişti.

7 Ekim 2023’teki saldırıda Hamas 251 kişiyi rehin alarak Gazze’ye kaçırmıştı. Bunun üzerine İsrail Gazze’ye havadan ve karadan başlattığı saldırılarda çoğu sivil 67 binden fazla Filistinliyi öldürdü.

Tags: gazzerehine-tutuklu takası
ShareTweet
Previous Post

Kulis: Mehmet Şimşek yakın çevresine “Ekonomik hedefler açısından hâlâ 19 Mart İBB operasyonu öncesine gelemedik” demiş

Next Post

Fenerbahçe’de kadro dışı sonrası kafa karıştıran paylaşım: Kısa süre içinde kaldırdı

İLGİLİHABERLER

Irak’ta ABD’li gazeteci Shelly Kittleson kaçırıldı
DÜNYA

Irak’ta ABD’li gazeteci Shelly Kittleson kaçırıldı

March 31, 2026
5.7k
Boykotun anatomisi: Mekke’de toplumsal yok etme stratejisi
ANALİZ

Boykotun anatomisi: Mekke’de toplumsal yok etme stratejisi

March 31, 2026
5.1k
Mağduriyetin üstesinden gelmek
ANALİZ

Mağduriyetin üstesinden gelmek

March 31, 2026
5.1k
AB’nin enerji faturası bir ayda 14 milyar avro arttı
DÜNYA

AB’nin enerji faturası bir ayda 14 milyar avro arttı

March 31, 2026
5k
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart günü yapıyor ya, mafya mısınız lan siz?
GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 31 Mart günü yapıyor ya, mafya mısınız lan siz?

March 31, 2026
5.1k
‘Filistinli mahkumlara idam’ yasasına İhtiyati tedbir kararı
DÜNYA

‘Filistinli mahkumlara idam’ yasasına İhtiyati tedbir kararı

March 31, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
Can Holding soruşturmasında Kenan Tekdağ tahliye edildi

Can Holding soruşturmasında Kenan Tekdağ tahliye edildi

March 31, 2026
5.1k
Özkan Yalım görevden uzaklaştırıldı

Özkan Yalım görevden uzaklaştırıldı

March 31, 2026
5.1k
AB’nin enerji faturası bir ayda 14 milyar avro arttı

AB’nin enerji faturası bir ayda 14 milyar avro arttı

March 31, 2026
5k
Türk-İş: Yoksulluk sınırı 106 bin 817 lira

Türk-İş: Yoksulluk sınırı 106 bin 817 lira

March 31, 2026
5k
Sigorta şirketi kendi istediği eksperi seçemeyecek

Sigorta şirketi kendi istediği eksperi seçemeyecek

March 31, 2026
5k
Volkan Konak, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı

Volkan Konak, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı

March 31, 2026
5k
Kuzgunlar kurtları neden takip eder?

Kuzgunlar kurtları neden takip eder?

March 31, 2026
5k
Milli maç öncesi askeri casus krizi: Antrenmanı videoya aldı

Milli maç öncesi askeri casus krizi: Antrenmanı videoya aldı

March 31, 2026
5.2k
Koruma kararı verilen karısı dahil dört kişiyi öldürdü

Koruma kararı verilen karısı dahil dört kişiyi öldürdü

March 31, 2026
5.1k
Öcalan kendisi için yapılan konuta henüz taşınmamış

Öcalan kendisi için yapılan konuta henüz taşınmamış

March 31, 2026
5.1k
Bütün gece uyutmadılar: A Milli Takım’a gece yarısı havai fişekli taciz

Bütün gece uyutmadılar: A Milli Takım’a gece yarısı havai fişekli taciz

March 31, 2026
5.1k
Savcı, İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kasapoğlu’na tahliye istedi

Savcı, İmamoğlu’nun özel kalem müdürü Kasapoğlu’na tahliye istedi

March 31, 2026
5.1k
Türkiye’de 5G saatler sonra aktif edilecek: Telefonlarınızda hemen yapmanız gereken ayarlar

Türkiye’de 5G saatler sonra aktif edilecek: Telefonlarınızda hemen yapmanız gereken ayarlar

March 31, 2026
5.1k
ABD ve İsrail’in başlattığı savaş üniversitelere sıçradı: İran’da 21 kurum hasar gördü, Körfez’de uzaktan eğitime geçildi

ABD ve İsrail’in başlattığı savaş üniversitelere sıçradı: İran’da 21 kurum hasar gördü, Körfez’de uzaktan eğitime geçildi

March 31, 2026
5.1k
Özkan Yalım’ın mal varlığına el konuldu

Özkan Yalım’ın mal varlığına el konuldu

March 31, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.