Uluslararası kamuoyu, Boston’daki Coldplay konseri sırasında dev ekranlara yansıyan Astronomer isimli yazılım şirketinin CEO’su Andy Byron ve şirketin İnsan Kaynakları Müdürü Kristin Cabot’nun görüntülerini ve yasak aşklarını konuşuyor.
Başka insanlarla evli olmalarına rağmen konser kamerasına birbirlerine sarılmış halde yakalanan ve görüntülendiklerini fark edince apar topar kadrajdan çıkmaya çalışan Byron ve Cabot’ya, Coldplay’in solisti Chris Martin, “Siz birlikte misiniz” diye sormuş ve çiftin ya çok utangaç olduğunu söylemiş ya da yasak aşk yaşadığını ima ederek, “Umarım yanlış bir şey dememişimdir” demişti.
İÇ SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
Skandaldan 24 saat sonra şirketten ilk açıklama dün gelmişti. X’ten yapılan paylaşımda “Astronomer kuruluşundan bu yana bize rehber olmuş değerlere ve kültüre sadıktır. Liderlerimizden yönetim ve hesap verilebilirlikte standardı korumalarını bekleriz. Yönetim kurulu konuyla ilgili resmi soruşturma başlattı. Çok kısa süre sonra daha detaylı bilgiye sahip olacağız” denilmişti.
Şirket ayrıca bir diğer çalışanları Alyssa Stoddard’ın da konserde olduğu iddialarını yalanlayarak Byron’un henüz bir özür metni yayınlamadığını belirtti.
Dün gece ise Byron istifa kararı aldı… Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Daha önce belirtildiği gibi Astronomer, kuruluşundan beri yön veren değerlere ve kültüre bağlıdır. Liderlerimizin standartları koruması bekleniyor ve son dönemde bu standartlar sağlanamadı. Andy Byron, istifasını sundu ve yönetim kurulu da bunu kabul etti” denildi.
Şirketin başına geçici CEO olarak şirketin kurucu ortaklarından Pete DeJoy’un geçeceği de belirtildi.
Açıklamada, “Şirketimiz hakkında bir gecede farkındalık oluşmuş olabilir fakat bizim işimiz ve müşterilerimize yaklaşımımız her zaman aynı. Müşterilerimize en zor veri ve yapay zeka sorunlarında yardım ediyoruz” denildi.
CABOT’YU İŞE ALIRKEN BÖYLE ÖVMÜŞ
Bu arada Axios’un haberine göre hem Byron hem de Cabot görüntülerin yayılmasının ardından izne çıkarıldı. Astronomer’ın açıklamasının geç gelmesinin nedeninin ise Byron’ın istifasının yavaş ilerlemesi ve bu durumdan nasıl kurtulacaklarına yönelik görüşmelerin uzun sürmesi olduğu ifade edildi.
Byron, 2023 yılından beri Astronomer’ın başındaydı. Cabot ise şirkete geçen yıl İnsan Kaynakları müdürü olarak katıldı. Cabot’nun işe alınmasıyla ilgili olarak Byron o zamanlar “Kristin’in olağanüstü liderliği ve yetenekleri yönetmedeki derin uzmanlığı, yolculuğumuza devam ederken kritik öneme sahip olacaktır” demişti.