Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Üstünlerin hukukuyla teslim alınan ülke

by aktifhabercom
July 14, 2025
Üstünlerin hukukuyla teslim alınan ülke
5.1k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Analiz / İsmail S. Gülümser

Kimse Yok mu

Dindarlar, Allah’ı tanıyor gibi bir görüntü verdikleri halde gönül dünyalarının ondan uzak olması onların hayat düzenlerini dinden ayırdı. Dillerinden düşürmedikleri yüce yaratıcının emir ve buyruklarının çoğu yaşamdan çıkıp gitti. Dua ve zikri meclisi mensupları bile kalplerinin irtibatını korumakta zorlandı.  Allah’la bağını koparan zihinler kirlendi, sıradan insanların cesaret edemeyeceği kötülükleri işleyecek hale geldiler.

Başkalarıyla üstünlük yarışına girenler, bu hedeflerine ulaşmak için her şeyin mübah olduğu gibi bir fetvayı da alınca kendilerini hiçbir ahlaki ve etik norma bağlı hissetmediler. Öne geçmek için yalan söyledi, iftira attılar. Muhatapların itibarını sıfırlamak için dayanağı olmayan suçlar uydurdular.

Gücü ele geçirdiklerinde kendilerine özgü hukuk düzeni kurdu, ülkede zaten sorunlu olan yargı sistemini diledikleri gibi eğip büktüler.

Toplu cezalandırma yöntemleri

2016’dan sonra, güya hukukun gereğini yapıyor gibi gösterip iki yüz bini aşkın insanı suçlu ilan ettiler, en temel haklarını ellerinden aldılar.

Benzer bir yöntem, farklı bir tarzda şimdi de muhalefetin önde gelen temsilcileri hakkında devrede. İnsanları suçla ilişkilendirmek için bu kez 15 Temmuz gibi bir senaryo kullanamadılar. Onun yerine çalıştığı iş kolunda suç bahanesi bulmak üzere görevlendirdikleri yargı aparatıyla muhalif bloğun temsilcilerini ”hukuk” cenderesi altında işlemden geçiriyor, herkese bir kulp takıp suç üretiyorlar.

Görünüşte hukuk işliyor ve gerekenler tutuklanıyor. Ancak sistem sadece muhalifi ayıklayıp içeri atmak için işlev görüyor. Muhalefet temsilcilerinin ve onlarla bir şekilde çalışanların yaptıkları tüm yasal eylemleri incelemeye alıyor. Bulabildikleri her faaliyetten suç unsuru üretmek için yoğun çaba harcıyorlar.

Üstünlerin toplumu sindirme hukuku

Hukuk sistemi güçlülerin emrinde, onlar kimi hedef göstermişse haklarında delil araştırıyor. Hiçbir bahane bulamazlarsa yaptığı yasal eylemi suç gibi sunup işlem başlatıyorlar.

Ülkede “üstünler hukuku” uygulanıyor, iktidar yandaşlarının yapığı yasadışı faaliyeti kimse soruşturmaya cesaret edemiyor. Kazara biri yüreklenip araştırmaya kalkarsa kendisini zindanda buluyor.

Yargı sopası tüm muhaliflerin arasındaki dayanışmayı dağıtıp iktidarın dilediğini yapmayı kabul edeceği ana kadar her itiraz eden başı ezmek üzere tetikte bekliyor.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Murat Ülker dev fabrikayı satıyor: O sektörden tamamen çekiliyorlar

Murat Ülker dev fabrikayı satıyor: O sektörden tamamen çekiliyorlar

March 16, 2026
5.1k
Yusuf Tekin’den CHP lideri Özel’e: Anlama özürlü herhalde bu arkadaş

Yusuf Tekin’den CHP lideri Özel’e: Anlama özürlü herhalde bu arkadaş

March 16, 2026
5k

Algı yönetimi aparatları

Merkez medya dahil halkın tüm bilgi kaynaklarında, yargıçlarca hazırlanan dosyalar abartılarak kamuoyuna aktarılıyor. Topluma birçok koldan servis edilen sanal dünya, gerçekte hiç kıymet ifade etmeyen her suçlamanın sanki bir anlamı varmış gibi algılanmasına yarıyor.

Hukuk sistemi başta olmak üzere, tüm devlet çarkları birinin ülke yönetiminde tek başına söz sahibi olmasına hizmet etmek için yoğun mesai harcıyor. Her birim kendine düşen görevi yapıyor.

Kazara bazı birimler, üstünlerin sulta kurmasına yaramıyorsa bir şekilde aforoz ediliyor. Yönetimdekilerin MİT’de planladıkları hedefler, bir yandan hukuk sistemiyle köşeye sıkıştırılırken bir yandan halk içine çıkamayacak hale getirmek için aleyhte propaganda kampanyası başlatılıyor.

Ülke bir grubun esiri

Devlet kadroları, aşamalı olarak bir kişinin esareti altına girdi. Kabul etmeyenler, ya teklif edilen suç çarkının parçası oldu ya da sistem dışına itildi.

Muhalefet bloğunun, direncini kırmak için her yol deneniyor. Eğer önde görünen temsilcilerinin itibarı sıfırlanan halkın elinden, tüm sığınacağı limanları alabilirlerse onları sahipsiz başıbozuk gruplar haline getirip dağıtmayı planlıyorlar.

Üstelik bir kişinin saltanatı uğruna %70 varan halka yapılan zulmü cihat olarak gören onları biat etmedikleri için başı ezilmesi gereken mahluklar olduğuna inanan yandaş sayısı tahmin etmek zor.

Hukuksuzlukla teslim alınmak istenen bir toplum

“Üstünler hukuku” uygulanarak teslim alınmak istenen toplum temsilcileri, her biri farklı soruşturmanın hesabını vermeyle uğraşırken kol kanat germesi gereken insanların sorunlarına bakamıyor bile.

Bütün bu sorgulama oyunlarıyla sahipsiz kalması hedeflenen yığınlar, zorla bir şiddet yanlısının arkasında hizaya dizilmek isteniyor. Yaşanan hukuksuzluğun farkında olan ama elinden bir şey gelmediği için itiraz edemeyen halkın bazı fırsatları vardı bunlar aşamalı olarak yok edildi.

2023 genel seçimlerinde ilk defa Kürtlerin de desteğini arkasına alan K. Kılıçdaroğlu’nun önüne halk büyük bir fırsat koymuştu. Eğer doğru isim etrafında toplanma şansı olsaydı, sonuç almak işten bile değildi. O günlerde bu şans kişisel kapris ve seçim hilelerinin kurbanı oldu ve ellerinden kaydı gitti.

Muhalif bloğu bölüp parçalama taktikleri

Sonrasında muhalefet etrafında toplanmış Kürtler, Öcalan’ı kurtarma vaadine kanınca yıllardan beri yaşadıkları ve halen devam eden zulme boyun eğme zorunda hissetti. Kendi sorunlarından bir kısmını çözme karşılığında iktidar gücüne teslim olmaya hazırlanıyor

Halbuki saltanat sevdalılarında oyunların biri bitip biri başlıyor, vaatlerle muhalefetten kopardıkları Kürtlerin aralarında güven bunalımı oluşturmak için zeytin dalı yanında yeni kumpaslar da kuruyorlar. ”Seni başkan yaptırmayacağız” diyen Demirtaş’ın tesirini kırıp, Öcalan ile onları kendi çizgilerinde tutma yolu arıyorlar.

Sırf iktidar uğruna toplum içindeki tüm dayanışmaları kıracak karanlık işler yürütmekten kaçınmıyor. Sağlıklı bir toplum yapısı kurmak için çalışması gereken devlet çarkları bir kişinin çıkarını korumayı esas aldığı için gönül bağlarını koparma planları yapıyor

Toplumun ıslahında rol alması gereken yazar çizer ve kanaat önderleri, kendilerine verilen rol gereği halkın zihin-fikir ve düşüncelerini kirletmek için hazırlanmış projelerin parçası oluyor.

Vicdanlar susturuluyor

Devlet bir kişinin muhaliflerine yönelik nefret operasyonları yürütüyor. En zor şartlar altında küçük gruplar halinde dayanışmasını korumaya çalışanlar, bebekli bayanlara kadar tutuklanıp göz dağı veriliyor.

Bütün bu işlemlerde rol alanların çoğu kendini topluma faydalı olmaya adamış çevrelerden devşiriliyor. Onlara daha önce sevip saydığı hürmet ettiği kişilere karşı neden nefret etmesi gerektiği telkin ediliyor. İçine sinmese bile her yönden kuşatma altında kalanlar, bir süre sonra direnemeyip kötülük kervanına katılıyor.  

Günde beş defa Allah’ın huzuruna çıkan, başını yere koyan insanların vicdanları öldürülüyor. Ülke kurtarma iddiasıyla yola çıkanlar, önlerine konan bilgilerin adeta esiri olmuş yaptıklarının zulüm olduğunu düşünmüyor. Bir kişinin hedeflerini gerçekleştirme, Allah’ın emirinin önüne geçtiği için eline verilen her saptırma amaçlı işlemi önemli bir görevmiş gibi yerine getiriyor.

Hep olumlu işlerle anılan, haksızlık karşısında itiraz etmesi gerekenler bile birer birer ya susup kenara çekiliyor ya da koronun parçası oluyor. İnsanların tüm potansiyeli negatif işlerde kullanıldığı için vatandaşların bir bölümü diğerlerine düşman hukuku uygulanmasına katkı sunuyor veya seyrediyor.    

İslam adına bir şeyler ortaya koyması beklenenler, propaganda büyüsüne kapılıp şeytana pabucunu ters giydirecek işlere imza atıyor.  Müspet havayı baltalayan zalimlerin işini kolaylaştırmayı içine sindirebiliyor.

Muhalif gördüklerine savaş başlatmaktan kaçınmayan biri için etik ahlaki ve hukuki normların rafa kaldırılmasında el elle tutuşup hürriyetleri sınırlandırma insan haklarının yok edilmesine hizmet ediyor.   

Büyük iddialarla din adına yola çıkanların verdiği görüntü dini değerlere olan tüm güveni tahrip ettiği için toplumda bunların uçup gitmesi bizzat onu savunduğu sanılanların eliyle gerçekleşti. Zulümle abat olanlar iflah olmaz, doğrulukta ısrar edenler ise sonunda refaha ulaşır.

Tags: hukukismail gülümserteslimülkeüstünler
ShareTweet
Previous Post

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’den Feti Yıldız’a yanıt: Şimdi kucaklaşma zamanıdır

Next Post

İran medyası: Pezeşkiyan İsrail savaşında yaralandı

İLGİLİHABERLER

Murat Ülker dev fabrikayı satıyor: O sektörden tamamen çekiliyorlar
EKONOMİ

Murat Ülker dev fabrikayı satıyor: O sektörden tamamen çekiliyorlar

March 16, 2026
5.1k
Yusuf Tekin’den CHP lideri Özel’e: Anlama özürlü herhalde bu arkadaş
GENEL

Yusuf Tekin’den CHP lideri Özel’e: Anlama özürlü herhalde bu arkadaş

March 16, 2026
5k
Eski vekillere kırmızı ışıkta geçme hakkı tanındı
GENEL

Eski vekillere kırmızı ışıkta geçme hakkı tanındı

March 16, 2026
5k
AKP, Çerçioğlu’na transfer ücretini 3 taksitte ödüyor
GENEL

AKP, Çerçioğlu’na transfer ücretini 3 taksitte ödüyor

March 16, 2026
5.1k
Milyonluk rüşvet ağı iddiasının odağındaki Biçer gözaltına alındı
GENEL

Milyonluk rüşvet ağı iddiasının odağındaki Biçer gözaltına alındı

March 16, 2026
5.1k
İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine kara operasyonları başlattı
DÜNYA

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine kara operasyonları başlattı

March 16, 2026
5k
Daha Fazla Haber
Enes Batur 3 yıl sonra döndü: 24 saatlik kazancı rekor kırdı

Enes Batur 3 yıl sonra döndü: 24 saatlik kazancı rekor kırdı

March 16, 2026
5k
Mesut Özarslan’dan TÜGVA’ya dev kıyak

Mesut Özarslan’dan TÜGVA’ya dev kıyak

March 16, 2026
5k
AKP’liler iftarda tekme tokat birbirine girdi

AKP’liler iftarda tekme tokat birbirine girdi

March 16, 2026
5k
Türk Hava Kurumu’na ilahiyatçı kayyım

Türk Hava Kurumu’na ilahiyatçı kayyım

March 16, 2026
5k
Trump’tan medyaya İran uyarısı: “Yanlış bilgi yayan medya vatana ihanetle yargılanmalı”

Trump’tan medyaya İran uyarısı: “Yanlış bilgi yayan medya vatana ihanetle yargılanmalı”

March 16, 2026
5k
Almanya’da aile birleşimi: Binlerce dosyadan sadece 2 olumlu karar çıktı

Almanya’da aile birleşimi: Binlerce dosyadan sadece 2 olumlu karar çıktı

March 16, 2026
5.1k
Türkiye’ye kaçırılmışlardı: Rebecca 7 yıl sonra oğluna kavuştu

Türkiye’ye kaçırılmışlardı: Rebecca 7 yıl sonra oğluna kavuştu

March 16, 2026
5k
YKS başvuruları 2,4 milyona geriledi: Üniversiteye ilgi mi azalıyor?

YKS başvuruları 2,4 milyona geriledi: Üniversiteye ilgi mi azalıyor?

March 16, 2026
5k
El Bilal Toure’den Beşiktaş taraftarına çağrı: Telefonlarının arkasına saklanıp kendi oyuncularını eleştiren o aptallar gibi olmayın

El Bilal Toure’den Beşiktaş taraftarına çağrı: Telefonlarının arkasına saklanıp kendi oyuncularını eleştiren o aptallar gibi olmayın

March 16, 2026
5k
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran’ın teknik direktör planı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran’ın teknik direktör planı

March 16, 2026
5k
Şehir hastanelerinin faturası kabarıyor: 2 ayda 28,5 milyar lira hizmet bedeli

Şehir hastanelerinin faturası kabarıyor: 2 ayda 28,5 milyar lira hizmet bedeli

March 16, 2026
5k
İran’da Türk tıp öğrencilerinden çağrı: Yurdumuzun önüne bomba düştü, Türkiye’de bir okula yatay geçiş hakkı istiyoruz

İran’da Türk tıp öğrencilerinden çağrı: Yurdumuzun önüne bomba düştü, Türkiye’de bir okula yatay geçiş hakkı istiyoruz

March 16, 2026
5k
Golden State Warriors, Ömer Faruk Yurtseven ile 10 günlük sözleşme imzaladı

Golden State Warriors, Ömer Faruk Yurtseven ile 10 günlük sözleşme imzaladı

March 16, 2026
5k
Kulis: AKP’liler, İBB davasına bakan hâkimin dosyanın altından kalkamayacağını ve salon hakimiyetini kaybettiğini düşünüyor

Kulis: AKP’liler, İBB davasına bakan hâkimin dosyanın altından kalkamayacağını ve salon hakimiyetini kaybettiğini düşünüyor

March 16, 2026
5k
Dubai Uluslararası Havalimanı çevresinde İHA saldırısı; yangın çıktı, uçuşlar iptal edildi

Dubai Uluslararası Havalimanı çevresinde İHA saldırısı; yangın çıktı, uçuşlar iptal edildi

March 16, 2026
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.