Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

İsmail S. Gülümser’in yazısı: Musibetlerin verdiği dersler

''Başlarına taş yağmadı ama bir açığı kapatmak isterken diğeri ortaya çıktı, birinden kurtulduk derken başkasıyla karşılaştılar. Bunların ilahi ikazlar olduğunu düşünmedikleri için kendilerine çeki düzen verme gereği duymadı, her suçu bir başka suçla kapatmaya çalıştılar.''

by aktifhabercom
July 17, 2023
İsmail S. Gülümser’in yazısı: Musibetlerin verdiği dersler
5.2k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kuran’ın da aralarında olduğu dini metinlerde, geçmiş kavimlerin yaşantılarını anlatan bölümler ve o dönemde toplumların işlediği büyük kusur ve kabahatler sonucu başlarına gelen musibetler üzerinde durulur. Tarihi kalıntılar da geçmiş halkların yaşadıkları büyük felaketler sonucu yerle bir olduklarına dair delillerle doludur.

Toplumları kötülüklerin çepeçevre sardığı dönemlerde gönderilen peygamberler, uyarılarıyla onları hatalı davranıştan uzak tutmaya çalışmış, kimisi yaşadığı dönemde etkili olsa da çoğu kez ya kendi döneminde ya da toplumdan ayrıldıktan sonra kötülüklerin yayılması engellenememiştir. Tüm ahlaki değerlerini kaybeden bu toplumlar, arzı ya da semavi bir belayla cezalandırılmış ve bazıları bir afetle tarih sahnesinden silinip gitmiştir.

Musibete maruz kalan toplulukların ortak özelliği,

-Kendilerine iyilik mesajları getiren uyarıcı rehberleri yalanlamaları,

-Onlar tarafından sınırları çizilen davranışlara başkaldırmaları, tüm ikazlara kulak tıkayıp öğütleriyle doğruyu gösteren insanlara sırt dönmeleridir. Bazıları ise yanlıştan korumak isteyenleri öldürecek kadar ileri gitmiştir.

Bununla birlikte her uyarıcıya itiraz farklı yollarla yapılmış her topluluk farklı kötülüğüyle öne çıkmıştır.

-Kayaları oyup kendilerine korunaklı ev yapmasıyla meşhur Hz. Hud (AS) kavminin bunu isyana dönüştürmesi,

-Elde ettiği maddi güçle her şeye meydan okuyan, Hz. Salih (AS) kavminin manevi hayatı unutması,

-Ahlaki değerlerin yıkıldığı bir topluma gönderilen Hz. Lut (AS) kavmi ahlaksızlığı sıradan hale getirmesi… sonucu insanlığını kaybedecek kadar taşkınlığı girmiş ve her biri farklı bir afetle yerle bir edilmiştir. (Sodom-Gomore’ye taş yağmış).   

Bu türden insanlık dışı vahşetlerin eskide kaldığını sananlar yanılıyor, günümüzde teknik imkanların gelişmesiyle onları bine katlayacak zulümler işleniyor. Geçmiş kavimlerin cinayetlerini bir hikâye gibi dinleyen bizler, şimdi de toplulukların başına musallat olmuş bazı yöneticilerin farklı yöntemlerle vahşet işlemeye devam ettiğini görüyoruz

Komünizmle dünyayı kasıp kavuran Rusya dağıldı, ama aynı ideolojiden beslenen ve eski hayalleri diriltmeye çalışan günümüz idarecileri dev savaş makinalarıyla yeniden büyük cinayetlere girişti. Türkiye’nin de aralarında olduğu despotik rejimlerin başındakiler iktidarını kaybetmemek için farklı grup ve toplulukların aralarındaki dayanışmaları yok edecek insanlık dışı senaryolar kurgulayıp kırdırıyor. Yanlışlarını desteklemeyen vatandaşlarını hukuki dayanağa ihtiyaç duymadan uydurma suçlarla tutuklatıp hapiste çürütüyor.

Bizdekiler, yönetimi bırakmamak için yüzlerce vatandaşın ölümüne yol açacak, binlercesinin yıllar boyu acılar içinde kıvranacağı bir darbe planladı. Kendi kurguladıkları darbeyle yönetimi ele geçirdikleri halde, suçunu hayatında hiç bıçak taşımamış insanların üzerine atıp onları çoluk çocuk yaşlı hasta demeden zindana tıktılar.

Âdem Yavuz Aslan, masumların ölümü üzerinden darbe kurguladığını mahkeme zabıtlarıyla ortaya çıkarıyor.

Senaryonun gerçekçi görünmesi için olayları MİT’e alınmış asker, Kemal Eskintan ve Sadık Üstün’ün koordine ettiği,

-Erdoğan’ı tutuklamak için gönderildiği söylenen timin o, otelden ayrılıncaya kadar İzmir’de bekletildiği,

-Onlar, beklerken otele kimliği tanımlanmayan üç helikopter gönderilip iki polisin kasten şehit edildiği,

-Radarların belirlediği helikopterdekilerin olay mahallinde kimliğinin bulunmasına rağmen görmezden gelindiği, 

-Meclis uçaklarla bombalandı görüntüsü için bahçeye çukur kazıldığı, bina içinde basit bir patlama yapıldığı,

-Kalkışma görüntüsü oluşturmak için öfkeli kalabalık ortasına askeri öğrenciler gönderilip birinin boğazının kesildiği,

-Bizzat komutanları emriyle alana sürülen tank ve gemilerle senaryoya gerçek süsü verilmek istendiği anlaşıldı.

Ağır silah yüklü araç komutanları, emirdeki çelişkiyi fark edince binlerce ölümün engellendiği. Kurgulayanlar kendi planladıkları dahil 251 kişinin öldürüldüğünü öne sürüp masum insanların darbe yaptığı yalanıyla halkı kandırdığı, kurgulanan olmayınca farklı sebeplerle hayatını kaybetmiş 70 kişinin listeye dahil edildiği ortaya çıkıyor. Her iki generalden birinin atılacağı fişlemeleri MİT’teki bu askerlerin yaptığı artık biliniyor. 

Türkiye’de şer şebekleriyle kirli angajmanlara girmiş bu siyasi kadronun işlediği cinayetlerin haddi hesabı yok, doğu ve güneydoğuda kendilerine oy vermeyen bölgeleri iş makinalarıyla yerle bir etti, halkı yıllardan beri yaşadığı evinden sürüp çıkararak sokak ortasında bıraktılar. Bölgede yaşayanlar, belki milyonları aşkın insanın başka şehirlere göç etmesine yol açmış bu zalimlerin geçmişte olduğu gibi ilahi adaletle cezalandırılmasını umuyor. Yüzbinlere varan cemaat mensubunu, şahsi hiçbir kusurları olmasa da sadece bağlı olduğu grubundan dolayı suçlu ilan ettiler. Bankaya para yatırdığı, gazeteye abone olduğu, legal kurumlarda çalıştığı, öğrenci okuttuğu, fakirlere yardım ettiği için hukukta hiçbir karşılığı olmayan irtibat ve iltisak suçlamasıyla şeytanlaştırıp toplumdan dışladılar, yüzbinlerce insanın ekmeğini işini elinden aldı onları açlığa sefalete mahkûm ettiler. Kimisi geçimini sağlamak için en ağır işlerde çalışırken hayatını kaybetti, kimisi kaçmaya çalışırken çocuklarıyla birlikte suda boğuldu. Kimisi bütün birikimini arkada bırakıp sığındığı yerde hayata sıfırdan başlamak zorunda kaldı.

Zulümleri yaşayanlar, kendilerine bu işkenceleri reva görenlerin ilahi adaletin tokadını yiyeceğine ve güçlerinin alınacağı bir musibetin onları bir gün kıskıvrak yakalayacağına inanıyor.  Geçmişte büyük zulüm işleyenlerin yıkılıp gittiği gibi bugün masum insanlara bu zulümleri yapanlarında tedip edildiği günün geleceğinden kuşku duymuyor. Bunun gecikmiş gibi görünmesi belki bazı zayıflara, kötülüğün cezasız kaldığı zannıyla tereddütte yol açabiliyor.

Sağlıklı değerlendirme yapanlar, bütün olumlu uyarılara kulak tıkayıp, suçsuz insanların adının karıştırıldığı bir darbe senaryosuyla yönetimi ele geçirmeye çalışan, sonrasında insanların kanını donduracak cinayetler işleyenlere adli ilahinin şimdilik mühlet verdiğini düşünüyor. Geçmişte başkasının hakkına tecavüz eden zalimlere de uyarılar gönderip hatadan dönmesi için beklenmiş, kusurda ısrar olunca büyük bir musibetle cezalandırılmış. Bugünküler de belki herkesin ibret alacağı toplu bir felaketle doğrudan karşılaşılmadı ama üstesinden gelinemez problemlerle boğuşmak zorunda bırakılarak hatadan dönmeleri için sürekli uyarıldılar.

-Kendilerini en güçlü gördükleri parasal konularda büyük bir imtihan yaşadılar, her gün para basıp halkı susturmaya çalışmalarına rağmen vatandaşların sefalet içinde yaşamasına engel olamadılar.

-Bir döviz kriziyle ekonomi yerle bir oldu, iş dünyası rekabet şansını kaybetti, ülke borç batağına saplandı.

-10 ili kapsayan bir depremle on binlerce vatandaşımız yaşamını yitirirken, milyonlar tüm varlığını kaybetti.

-İpler ellerinde olmasına rağmen halkın zamlarla ezilmesini, enflasyonda dünya lideri olunmasını önleyemediler.

-Kazanç hırsıyla yaptıkları tüm projeler hüsranla sonuçlandı, inşaatından çaldıkları konutlar ilk depremde yıkıldı, milyarların ödendiği otoyollar ve köprülerden yeterli araç geçmedi, varlıkları satarak çarkı döndürdüler.

-Günaha kapalı olması gerekenlerin, çocuklarının ya da kendilerini bulaştığı suçlar gizlenemedi.

Bütün kirli ortakları bir yolunu bulup yurt dışına kaçınca, gittikleri ülkelerde yaptıkları tüm yasa dışı işlerini ortaya döktü, kusurlarını saklamak için kılıktan kılığa girdiler. Devletin her mekanizmasını ele geçirdikleri için belki doğrudan bir tokat yemediler ama, gelen farklı yumruklarla adeta abandone oldular.

Başlarına taş yağmadı ama bir açığı kapatmak isterken diğeri ortaya çıktı, birinden kurtulduk derken başkasıyla karşılaştılar. Bunların ilahi ikazlar olduğunu düşünmedikleri için kendilerine çeki düzen verme gereği duymadı, her suçu bir başka suçla kapatmaya çalıştılar. Tüm medya organları ellerinde olmasına, ortaya saçılan her kabahati basın-yönetim yetkisiyle saklamalarına rağmen, ülkede kapananlar bu kez yurt dışında karşılarına çıktı.

Siyasal İslam diye niteledikleri şeyin aslında kişisel hırslarını tatmin peşinde koşmak olduğunu herkes görüyor. Ülkede söz sahibi olanlar, zaaflarına teslim olmuş bu kadronun suç işlemesine belki bilerek izin veriyor ve hatalarıyla onları kıskıvrak yakalayıp diledikleri gibi yönetiyor. Suçlarla esir alınmış kadrolar ballı imkân ve kaynaklarını geçici bir süre daha devam ettirmek için en yakın dostlarına yapılacak zulmün aparatı oluyor.

Dünya işledikleri tüm suçları biliyor, yaptıkları kaydediliyor ve gerektiğinde önlerine konuyor. Onlar, ülkeyi pazarlık masasına sürüp tüm kusurlardan aklanmaya çalışıyorlar. NATO’ya üyelikte yaptıkları şantaj boyunlarına dolanıyor, ailenin karıştığı kirli işleri medyaya servis edip köşeye sıkıştırıyor istediklerini sopa gösterip alıyorlar.

Bugün Türkiye’yi yöneten kadroların ortaya saçılmış suç ve cinayetlerine bakınca, belki hepimizin içinden bir an önce toplum önünden çekilip gitmeleri ülkenin başına musallat olmuş bu suç şebekesinden halkımızın kurtulması arzu ediliyor. Bunun hemen olmadığını Allah’ın onlara hatadan dönmeleri için mühlet üzerine mühlet verdiğini görünce de ne kadar halimsin Allah’ım demeden kendimizi alamıyoruz.

Çünkü, ilahi adalet mekanizması bizim istek ve beklentimize göre çalışmıyor o, her işi hikmetle bir gergef gibi dokuyor, kim bilir ne maslahatlar için kiminin önüne temizlenecek yollar açarken layık olmayanlara bu fırsattan mahrum bırakıyor onca kötülüğüne rağmen imkanlarını hemen kesmiyor. Dindar görünümlü insanların hırsızlıklarının tüm dünya tarafından bilinmesi, karıştıkları uluslararası uyuşturucu ticaretinin, kaçak petrol ticaretinin tüm delillerinin ellerinde olması, bunların en küçük bir tartışmada önlerine konulması onların en büyük zaafı. Belki doğrudan maddi musibetlere maruz değiller ama tüm aile bireyleriyle birlikte esir alınmış olmanın verdiği büyük bir manevi musibetle kıskıvrak yakalanmış durumdalar.  Hele yakın çevrelerini günahtan uzak tutamamaları onların için en büyük musibet ama henüz farkında değiller. 

Yetim malı koruma iddiasıyla gelenler, kul hakkına açıktan tecavüz ederek tüm ahlaki normları kaybettiklerini ortaya koyuyor, gaflet ve cehalet içinde kayboldukları halde hiç utanç duymuyorlar. Yüzsüzlüklerini söyleyeni susturdukları, umumi bir tokat yemedikleri için halkın hatalarına, Allah’ın cinayetlerine göz yumduğunu sanıyorlar. Kusurlardan arınma gibi bir kaygı taşımıyor aksine hırsızlığı cihat yöntemi gibi sunup kötülüğe taraftar topluyorlar.

“Haya sıyrılmış gitmiş öyle yüzsüzlük ki her yerde, ne çirkin yüzleri örtermiş o incecik perde” deyip geçiyoruz.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Almanya’dan en çok “mali teşvikli geri dönüş” Türkiye’ye

Almanya’dan en çok “mali teşvikli geri dönüş” Türkiye’ye

February 2, 2026
5.1k
Yargıtay kararı bozdu: 4. evre kanser hastası Ferah öğretmen tahliye edildi

Yargıtay kararı bozdu: 4. evre kanser hastası Ferah öğretmen tahliye edildi

February 2, 2026
5k

*Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “herkul.org” sitesindeki yazısından faydalanılmıştır.

İsmail S. Gülümser

Tags: dersİsmail S. Gülümsermusibet
ShareTweet
Previous Post

Felakete dönüşen zamlar: ‘Asrın dayanışması’nı istedi

Next Post

Seçim pazarlığı: MİT başkanlığı için de anlaşmıştık

İLGİLİHABERLER

Almanya’dan en çok “mali teşvikli geri dönüş” Türkiye’ye
DÜNYA

Almanya’dan en çok “mali teşvikli geri dönüş” Türkiye’ye

February 2, 2026
5.1k
Yargıtay kararı bozdu: 4. evre kanser hastası Ferah öğretmen tahliye edildi
GÜNDEM

Yargıtay kararı bozdu: 4. evre kanser hastası Ferah öğretmen tahliye edildi

February 2, 2026
5k
Tuğba Tanık, SGK ödeme listesinden çıkarılan ilacı için verdiği hukuk mücadelesini AYM’ye taşıdı 
GÜNDEM

Tuğba Tanık, SGK ödeme listesinden çıkarılan ilacı için verdiği hukuk mücadelesini AYM’ye taşıdı 

February 2, 2026
5k
Yalnızlıktan korkan toplumlar ve yanlış çoğunlukların iktidarı
ANALİZ

Yalnızlıktan korkan toplumlar ve yanlış çoğunlukların iktidarı

February 2, 2026
5k
AKP’li belediyeye yönelik yolsuzluk davasında tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi
GÜNDEM

AKP’li belediyeye yönelik yolsuzluk davasında tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi

February 2, 2026
5k
Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku: 6 yıl sonra bir sır öğrendik
GÜNDEM

Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku: 6 yıl sonra bir sır öğrendik

February 2, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
Merkez Bankası başkan yardımcılığına iki atama

Merkez Bankası başkan yardımcılığına iki atama

February 2, 2026
5k
Sakarya’da kız öğrenci yurdunda patlama

Sakarya’da kız öğrenci yurdunda patlama

February 2, 2026
5k
Esenler’de yanan iş yerinde 2 ceset bulundu

Esenler’de yanan iş yerinde 2 ceset bulundu

February 2, 2026
5k
KYK yurtlarındaki hırsızlık ve taciz: 4 işçiye dava açıldı

KYK yurtlarındaki hırsızlık ve taciz: 4 işçiye dava açıldı

February 2, 2026
5k
AB’den bebek mamalarında toksinin düşürülmesi tavsiyesi

AB’den bebek mamalarında toksinin düşürülmesi tavsiyesi

February 2, 2026
5k
5 günlük bebeği darp eden hemşire başka bebeği de dövmüş

5 günlük bebeği darp eden hemşire başka bebeği de dövmüş

February 2, 2026
5k
Madagaskar’da Fytia siklonu 800 evi yıktı

Madagaskar’da Fytia siklonu 800 evi yıktı

February 2, 2026
5k
İstanbul’da kuvvetli yağışın ardından boğaza çamur aktı

İstanbul’da kuvvetli yağışın ardından boğaza çamur aktı

February 2, 2026
5k
Esenler’de raydan çıkan metro nedeniyle seferler aksıyor

Esenler’de raydan çıkan metro nedeniyle seferler aksıyor

February 2, 2026
5k
Maça çıkmıyor: Ronaldo haberi duyunca çıldırdı; Arabistan’ı tehdit etti

Maça çıkmıyor: Ronaldo haberi duyunca çıldırdı; Arabistan’ı tehdit etti

February 2, 2026
5.2k
Barış Murat Yağcı Survivor’dan döner dönmez gözaltına alındı

Barış Murat Yağcı Survivor’dan döner dönmez gözaltına alındı

February 2, 2026
5.1k
Veysel Şahin soruşturması: Şeref Yazıcı’nın 500 milyon dolarlık malvarlığına el konuldu

Veysel Şahin soruşturması: Şeref Yazıcı’nın 500 milyon dolarlık malvarlığına el konuldu

February 2, 2026
5.1k
Kadrodan çıkarıldı: Fenerbahçe servet ödediği yıldızın sözleşmesini feshediyor

Kadrodan çıkarıldı: Fenerbahçe servet ödediği yıldızın sözleşmesini feshediyor

February 2, 2026
5.1k
AKP’li başkanın ‘yağmurda olta’ kurgusu, belediyenin kamerasına takıldı

AKP’li başkanın ‘yağmurda olta’ kurgusu, belediyenin kamerasına takıldı

February 2, 2026
5.1k
19 yaşındaki Türk, Athletic Bilbao tarihine geçti

19 yaşındaki Türk, Athletic Bilbao tarihine geçti

February 2, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.