Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Ortak basın toplantısında Trump’tan S-400 itirafı

by aktifhabercom
November 14, 2019
Ortak basın toplantısında Trump’tan S-400 itirafı
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Cumhubaşkanı Erdoğan ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Trump S-400’lerin kendilerine büyük sorun çıkardığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, gerçekleştirdikleri zirvenin ardından Washington’da bulunan Beyaz Saray’da basın açıklaması yaptı. Trump burada Türkiye’nin S-400 alımının kendilei için büyükzorluk çıkardığını söyledi.


Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

İBB soruşturmasında şikayetçiler arasında yer alan ve Çağlayan Adliyesi’nde intihara kalkışan İdris Özcelep ikinci kez intihar girişiminde bulundu

İBB soruşturmasında şikayetçiler arasında yer alan ve Çağlayan Adliyesi’nde intihara kalkışan İdris Özcelep ikinci kez intihar girişiminde bulundu

January 29, 2026
5k
Bedelli askerlik 1. dönem celp ve sevk yerleri açıklandı

Bedelli askerlik 1. dönem celp ve sevk yerleri açıklandı

January 29, 2026
5k

Donald Trump’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Çok harika, çok verimli bir toplantı geçirdik”

“Sözlerime başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Serkan Gölge’yi bıraktığı için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Kendisi tutukluydu, onun bırakılmış olması çok güzel bir jestti. Çok uzak olmayan bir gelecekte buraya geliyor olacak. Bu ABD için ve aynı zamanda Türkiye için çok önemli bir haber”

“Türkiye önemli bir NATO müttefiği, ekonomik ilişkilerimizin de çok önemi var ve büyümeye devam edecek.”

“Erdoğan ve ben samimi ve verimli görüşmeler gerçekleştirdik.”

“Suriye’deki durum, geçen ay Pence ve Pompeo’yu göndermiştim, görüşmeler gerçekleştirilmişti. Görüşmeler çok başarılı oldu, ABD ve Türkiye bir arada büyük bir şeyi başardılar. Yüz yıllardır devam eden karmaşık durumun geliştirilmesi için büyük aşama kaydettiler.”

“Cumhurbaşkanı’na daha refah ve barış dolu bir Orta Doğu inşa etmek konusundaki çabaları için teşekkür ediyorum”

“Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecek, ben Cumhurbaşkanı’nı çok destekliyorum. Ateşkes sürüyor, bunun başarılı olmasını isteyen çok kişi var”

“Türkiye, ABD’den sonra NATO içindeki en büyük ikinci ordu. Türkiye, 28 ülke içinde yükümlülüklerini yerine getiren bir ülke, Afganistan’daki operasyonlara destek verdi.”

“Yakın zamanda Bağdadi öldürüldü, Türkiye belli alanlarda çok yardımcı oldu, bunu takdirle karşılıyoruz. Erdoğan’a ve Türk halkına destekleri için müteşekkiriz”

“Milyarlarca dolar değerinde satış söz konusu. Türkiye’de birçok Amerika savunma programına parçalar üretiyorlar”

“Türkiye’nin S-400 alımı bizim için çok ciddi zorluklar çıkarıyor, Bugün de üzerinde konuştuk, gelecekte de konuşacağız, umarım bunu çözmeyi başaracağız. Bakanlar görüşmeler yapmaya devam edecekler”

“Ticaret anlaşması için de görüştük, ciddi ilerlemeler yaptığımızı düşünüyorum. Ticaretimiz kat kat artabilir, yaklaşık 100 milyar dolar düzeyine getirmek istiyoruz. Hedefimiz iki ülke arasındaki ticareti artırmak”

“Türkiye’nin de pazarını ABD’ye açmasını istiyoruz, bunu yapıyorlar zaten ciddi oranda”

“Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz haftalarda gördüğünüz gibi ABD-Türkiye ittifakı çok güçlü olabilir”

“Siz ve heyetinizle tanışmayı dört gözle bekliyorum. Türkiye halkı için çok iyi iş yapıyorsunuz. Bizim hem kişisel olarak hem de Türkiye ile çok olumlu, dostane ilişkilerimiz var. Bunları ilerletmek ve daha dostane ilişkilere dönüştürmek istiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Kapsamlı ve samimi görüşmeler kaydettik”

“Köklü müttefiklik bağımıza uygun şekilde ilişkilerimizde yeni bir sayfa açmakta kararlıyız”

“Milli güvenliğimizi tehdit eden terör oluşumlarıyla mücadele konusunda karşılıklı irademizi teyit ettik”

“Özellikle Bağdadi’nin ölümünden sonraki süreçte de bizler gerek cezaevlerinden kaçmaya çalışan gerek ülkemizde yaklaşık 2 bin 200 civarında DEAŞ’lı tutuklu ya da mahkumdur.”

“Türkiye, terörle mücadelede yeni ve önemli bir adım atmıştır”

“Harekatımız YPG, PKK’nın Suriye’deki ayrılıkçı tavrına önemli bir darbe vurmuştur”

“Son 24 saat içinde terör örgütü tarafından tam 19 taciz ve saldırı gerçekleştirildi”

“Biz Suriye’deki soruna kalıcı bir çözüm bulmak için ABD’yle mutabakatımızı sürdürüyoruz”

“Temsilciler Meclisi’nde 29 Ekim’de alınan kararların bu amaca hizmet ettiğini, Türk milletini incittiğini Sayın Başkan’la paylaştım”

“Türkiye diyalogtan ve özgür tartışma imkanından yanadır. Ermeni tarafına ortak komisyon teklifimiz hala geçerlidir. Biz arşivlerimizi açmış durumdayız. Gelip bunları gezip görebilirler”

“ABD ve Türkiye DEAŞ’ı tamamen bitirmek ve Suriye’ye istikrar getirmek için birlikte çalışabilir”

“Bunun için ABD’nin bölgedeki en önemli müttefiği Türkiye’dir, öyle de olmalıdır”

“Yabancı terörist savaşçıların kaynak ülkelerce alınması büyük önem arz ediyor”

“Avrupa’dakiler başta olmak üzere ülkeleri geri kabule ikna etmek konusunda Sayın Başkan’la fikir birliği içindeyiz”

“Hali hazırda 3 milyon 650 bini Suriyeli olmak üzere, bunun yanında 350 bini de Kürtlerden oluşan 4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz”

“Bütçemizden 40 milyar doları aşan harcama yaptık, Avrupa ise sözlere rağmen 3 milyon Avro gibi bir desteği STK’larımıza sağladı.”

“2015 G20 Antalya Zirvesi’nde yaptığım güvenli bölge çağrısı zamanında dikkate alınmadığı için milyonlarca masum hayatını kaybetti”

“Sayın Başkan’ın güvenli bölge talebine katılıyorum ve çok çok önemli olduğuna inanıyorum.”

“Hazırladığımız ve Trump’la paylaştığımız plan projeyi BM ve uluslararası toplumun desteğiyle hayata geçirirsek geri dönenlerin sayısı artacaktır. Hedefimiz ilk güvenli bölgeye 1 milyon insan yerleştirilmesi. Rakka ve Deyrzor’a da 1 milyon yerleştirilmesi halinde bu rakam 2 milyona ulaşır”

“F..Ö’nin ABD’Deki mevcudiyetinin sona erdirilmesi yönündeki talebimizi ve beklentimizi bir kez daha vurguluyoruz”

“Siyasi meseleler ile ticari konuların birbirine karıştırılmaması gerektiğine inanıyoruz”

“Savunma sanayi alanındaki köklü ilişkilerimiz konusu da gündemimizdeydi. S-400 sistemi ve F-35 programı başta olmak üzere sınamaların üzerinden ancak diyalogla gelebiliriz”

“Sayın Başkan’a şayet istenen şartlarda teklif verilmesi halinde Patriot alabileceğimizi tekrar söyledim, söylüyorum”

“Görüşmelerin hayırlı sonuçlar doğurmasını özellikle temenni ediyorum.”

‘GÖRÜŞMEYE 5 SENATÖR KATILDI’

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından tekrar söz alan Trump, “Bazı senatörlerle görüştüm. 5 tanesi katıldı, başka katılmak isteyenler de oldu” dedi. ABD lideri, toplantıya katılan Lindsey Graham, Jim Risch, Ted Cruz, Joni Ernst, Rick Scott hakkında “Bunlar Ortadoğu’da barış olmasını isteyen arkadaşlarımız, sıcak tartışmalar ve görüşmeler için teşekkür ederim” diye konuştu ve ekledi, “Yüzlerce yıldır devam eden sorunlar var ama Ortadoğu’da ciddi bir ilerleme elde etmeyi başardık”.

Bir gazetecinin Trump-Erdoğan zirvesi sırasında yapılan azil soruşturması duruşması hakkında soruya yanıt veren ABD lideri, “Cadı avını mı kastediyorsunuz? Bir dakikasını bile izlemedim. Sayın Cumhurbaşkanı’yla görüştüm, bence çok daha önemli bir konu” dedi.

Trump, Türkiye’nin sığınmacı krizindeki rolü hakkında da, “Türkiye bunun mali yükünü çok daha fazla çekti. 40 milyar dolardan fazla harcama yapmak zorunda kaldılar, çok yüksek miktarda harcama yapıldı. Avrupa şu ana kadar 3 milyar Euro katkıda bulundu. Bu insanlar bırakılırsa Avrupa içinden geçerek ilerlerler, bu da Avrupa için çok zor bir durum olur” ifadelerini kullandı.

Tutuklu bulunan yabancı IŞİD’li savaşçılar konusuna değinen Trump, “Bu insanlar bırakılsalar, ki bırakılmayacaklar ama ülkelerine dönmek istiyorlar. Ülkelerine sordum almak ister misiniz diye, ‘hayır’ dediler. Ama bu adil değil” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: DİNİ AZINLIKLARA YARDIM YAPILIYOR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Keldani, Ezidi ve Hristiyanlar noktasında da bizim özel bir gayretimiz, çalışmamız var” dedi ve “Gerek Suriye tarafında kalan ve ibadethaneleri bile yıkılmış durumda olanların ibadethanelerini restore etmek suretiyle ibadetlerini yapma fırsatını hazırlamış vaziyetteyiz” diye konuştu. Erdoğan, bu bölgedeki dini azınlıklara yardımlar yapıldığını söyledi.

TRUMP’TAN HİLAL KAPLANA: GAZETECİ OLDUĞUNA EMİN MİSİN?

Trump, Erdoğan soru alırken, “Türkiye’den sadece dost canlısı gazeteciler sorsun lütfen” dedi

Trump, sorduğu sorunun ardından Sabah gazetesinden Hilal Kaplan’a “Gazeteci olduğunuza emin misiniz, Türkiye için haber yapmıyor musunuz?” diye sordu.

ShareTweet
Previous Post

Gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl gözaltına alındı

Next Post

Trump’tan Sabah yazarı Hilal Kaplan’a: Siz gazeteci olduğunuza emin misiniz?

İLGİLİHABERLER

İBB soruşturmasında şikayetçiler arasında yer alan ve Çağlayan Adliyesi’nde intihara kalkışan İdris Özcelep ikinci kez intihar girişiminde bulundu
GÜNDEM

İBB soruşturmasında şikayetçiler arasında yer alan ve Çağlayan Adliyesi’nde intihara kalkışan İdris Özcelep ikinci kez intihar girişiminde bulundu

January 29, 2026
5k
Bedelli askerlik 1. dönem celp ve sevk yerleri açıklandı
GÜNDEM

Bedelli askerlik 1. dönem celp ve sevk yerleri açıklandı

January 29, 2026
5k
Frankfurt’ta Şeb-i Arus: Mevlana Celaleddin-i Rumi ‘vuslatın’ 753. yılında törenle anıldı
GÜNDEM

Frankfurt’ta Şeb-i Arus: Mevlana Celaleddin-i Rumi ‘vuslatın’ 753. yılında törenle anıldı

January 28, 2026
5k
ABD’den bazı vize başvurularında sosyal medya şartı: Hesaplar herkese açık olacak
GÜNDEM

ABD’den bazı vize başvurularında sosyal medya şartı: Hesaplar herkese açık olacak

January 28, 2026
5.1k
Halkbank Davası’nda yeni gelişme: Değerlendirme toplantısı ertelendi
GÜNDEM

Halkbank Davası’nda yeni gelişme: Değerlendirme toplantısı ertelendi

January 27, 2026
5.1k
Bakır fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı dönemde Türkiye’deki en büyük bakır madeninin satılması gündeme geldi
GÜNDEM

Bakır fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı dönemde Türkiye’deki en büyük bakır madeninin satılması gündeme geldi

January 27, 2026
5.1k
Daha Fazla Haber
80 yaşındaki piyango talihlisi adam ‘uyuşturucu baronu’ çıktı

80 yaşındaki piyango talihlisi adam ‘uyuşturucu baronu’ çıktı

January 29, 2026
5.1k
Bedelli askerlik 1. dönem celp ve sevk yerleri açıklandı

Bedelli askerlik 1. dönem celp ve sevk yerleri açıklandı

January 29, 2026
5k
Avrupa ülkelerindeki elmaların yüzde 85’inde pestisit kalıntısı görüldü

Avrupa ülkelerindeki elmaların yüzde 85’inde pestisit kalıntısı görüldü

January 29, 2026
5k
Çin’de çete üyesi 11 kişi idam edildi

Çin’de çete üyesi 11 kişi idam edildi

January 29, 2026
5.1k
Eyüpsultan’da cezaevi nakil aracı devrildi: İkisi ağır 19 yaralı

Eyüpsultan’da cezaevi nakil aracı devrildi: İkisi ağır 19 yaralı

January 29, 2026
5k
Fenerbahçe maçında inanılmaz anlar: “Eyvah bütün şansımızı kullandık”

Fenerbahçe maçında inanılmaz anlar: “Eyvah bütün şansımızı kullandık”

January 29, 2026
5.1k
Yeşilçam yıldızı: Borç batağındayım, beni kurtarın

Yeşilçam yıldızı: Borç batağındayım, beni kurtarın

January 29, 2026
5.1k
1900 video çeken Türk YouTuber, herkesi şaşırtan gelirini açıkladı: 2 yılda bakın ne kadar kazanmış!

1900 video çeken Türk YouTuber, herkesi şaşırtan gelirini açıkladı: 2 yılda bakın ne kadar kazanmış!

January 29, 2026
5.1k
Defne Samyeli: Bu bir ihbar yazısıdır

Defne Samyeli: Bu bir ihbar yazısıdır

January 29, 2026
5.1k
Benfica karşısında da oyundan alınan Arda Güler isyan etti: Niye hep ben

Benfica karşısında da oyundan alınan Arda Güler isyan etti: Niye hep ben

January 29, 2026
5.1k
Patron, maaşının 300 katını hesabına yatırdı: Servete konan işçi parayı geri ödemeyecek

Patron, maaşının 300 katını hesabına yatırdı: Servete konan işçi parayı geri ödemeyecek

January 29, 2026
5.1k
TÜİK açıkladı: İşsizlikte kısmi düşüş

TÜİK açıkladı: İşsizlikte kısmi düşüş

January 29, 2026
5k
Amerikalı ekonomist uyardı: 2008 krizi devede kulak kalacak

Amerikalı ekonomist uyardı: 2008 krizi devede kulak kalacak

January 29, 2026
5.1k
Milyonlarca liralık teklifler geliyor: Dünya Ankaralı Özgür’ün peşine düştü

Milyonlarca liralık teklifler geliyor: Dünya Ankaralı Özgür’ün peşine düştü

January 29, 2026
5.1k
İranlı insan kaçakçıları reklama başladı: “Türkiye sınırından güvenli geçiş sağlamak bizim işimiz”

İranlı insan kaçakçıları reklama başladı: “Türkiye sınırından güvenli geçiş sağlamak bizim işimiz”

January 29, 2026
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.