Sağlık Bakanlığı Mersin Şehir Hastanesi Sağlık Kurulu, 10 aydır Tarsus Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu olan kanser hastası KHK’lı zabit katibi Gülten Nene‘nin tedavisinin cezaevinde yapılmasının tehlikeli olduğu ve infaz erteleme verilmesi gerektiği yönünde karar verdi.
TR724″ten Sevinç Özarslan’ın haberine göre, 31 Ocak 2025 tarihli raporda, “Altı ay süreyle ceza tehiri gerekir. Cezasının infazının cezaevinde infazı halinde hayati bakımdan tehlike arz eder. Sürekli hastalık vardır. Durumunu bildirir sağlık kurulu raporu ittifakla verildi.” denildi.
![](https://www.tr724.com/wp-content/uploads/2025/02/Ekran-Resmi-2025-02-12-11.36.46-738x1024.png)
Öte yandan DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kanalı ÖFG TV’ye dün gece konuk olan Murat Nene, eşinin son durumu hakkında bilgi verdi.
Bir türlü tahliye etmiyorlar”
Acil olarak eşine pet filmi çekilmesi ve tedaviye başlanması gerektiğini söyleyen Nene, “Defalarca söylenmesine rağmen 9. ayda hastaneye götürdüler biyopsisi yapıldı, kurula girdi ama şu an en önemlisi pet filmi ama çekim için tarih verilmedi. Hatta şubat ayında film çekilmesi lazımdı, o sevk bile iptal edilmiş. Kendisi bugün aradı. Yine sevkini iptal etmişler. Cezaevi müdürü ‘Bizim yapacağımız bir şey yok. Jandarma iptal ediyor.’ diyor. Onkolog derhal PET filminin çekilmesi gerektiğini söylüyor. Kaçıncı evrede olduğunu bilmemiz lazım. Ona göre tedaviye başlanması lazım diyorlar. Hatta ben burada dışarıda doktor bile ayarladım. Serbest bırakmalarını bekliyorum. Her türlü hazırlıklıyım, tedavisini yaptıracağız ama bir türlü bırakamıyorlar.” dedi.
”Çok kilo kaybetti”
Eşinin gözle görülür bir şekilde kilo kaybettiğini belirten Nene, “Ağrıları çok şiddetli. Kitle git gide büyüyor. Artık yatamıyor. Eğildiği zaman zaman kitle ağrı sıkıştırma yapıyor. O da haliyle ağrısını arttırıyor. Sabahlara kadar uyumadığı günler olduğunu söylüyor. Görüşe gittiğim zaman gözleri şiş. Ne oldu diyorum? Ağrıdan uyuyamadığını söylüyor. Defalarca anlatıyorum ama duyan dinleyen yok. Oradaki çalışanlar tamam iyi insanlar, yardımcı olmaya çalışıyorlar ama hastane noktasında kimse yardımcı olmuyor. Götürüp getirme noktasında, tedavisinin yapılması noktasında bir sonuç aramıyoruz maalesef. Çok kusuyor. Yemek yiyemez hale geldi. Kusması arttı. Ben daha önce iki defa CİMER’e, Adalet Bakanlığı’na dilekçe yazdım. Sonuç olarak cezaevi savcılığına bildirildi diyorlar, başka bir şey yok.” diye konuştu.
”Zabıt katibi olabilmek için 7 kez sınava girdi”
Murat Nene şöyle devam etti:
“Kendisi zabıt katibidir. 2017’de dava açıldı. Her zaman gibi gerekçeler. Eşim daha önce dershanede çalışıyordu. 7 yıl üst üste sınavlara girdi. 7. yılda zabıt katipliğini kazandı. Hiçbir şekilde torpil olmadan kazandı ama davada orada çalışmış olmasını delil gösteriyorlar. Tabii ki o zaman çalışırken de maaşı Bank Asya’ya yatıyordu. Neymiş efendim? Orada birden çok hesabı varmış. Para yatırılmış, para çekilmiş, maaşı yatırılmış. Onu delil gösterdiler. Bir tane tanık çıktı; ‘Sohbetlere katılıyordu.’ dedi onu kanıt gösterdiler. Bundan dolayı 7 yıl 6 ay ceza aldı.
”Bir hafta içinde kitle çıktı”
Yargıtay 19 Nisan 2024’te cezayı onadı. Eşim ceza kesinleşmesine yakın süreçte çok yıprandı, tedirginleşti. Ne yapacağım diye sıkıntı yaşadı. Koskocaman kadın küçük bir hale büründü sıkıntıdan. O anda zaten biz farkına vardık. Bir hafta içinde kitle oluştu. Tabii ki o süreçte hemen hastaneye gidemedik. Tam o Yargıtay onadığı anda o hastalık başladı aslında. Hapishaneye tabii ki o kitle gün geçtikçe büyümeye başladı. Gözle görünür bir şekilde büyümeye başladı. Hatta oradakiler de farkındaydı. Böyle arama falan yaparken hastaneye götürürken kitle ellerine dahi gelebiliyordu. Şu an yumurta büyüklüğüne geldi.
”Niçin hastaneye götürmediniz?”
Hanım da devamlı cezaevi savcısıyla görüştü. Kendisi zabit katip olduğu için hakkını hukukunu bilen biri. Kapalı zarf usulüyle mektup yazıp bir üst müdüre dahi gitmiş biri. Müdür mektubunu açtığında ‘Bu kadını niçin götürmediniz hastaneye?’ diye sormuş görevlilere. Hastanedeki aletin, cihazın bozuk olduğunu söylemişler. Nereden biliyorsunuz diye sormuş. Bana yazılı kağıt getirin. oysa sürekli sevklerini iptal ettiler.
”Psikolojimiz bozuldu”
Çok üzülüyoruz. Psikolojim bozuk durumda şu an. Bizim kimsemiz de yok. Ben bakıyorum çocuklara. Hem işe gidiyorum, hem çocuklara bakıyorum. Kızım LGS’ye hazırlanıyor. Başarısı düştü. Oğlumun da başarısı düştü. Çok çalışkanlardı ikisi de. ‘Annemiz ne zaman gelecek diye söylüyorlar. Hastalıktan da haberleri yok. Sınavlara hazırlandığı için kızıma söylemek istemedik. Oğlum 9 yaşına girdi. O da çok etkilenmiş durumda. Annesini bekliyor.”
Adana Adliyesi’nde zabit katibi olarak çalışırken hakkında soruşturma başlatılan Gülten Nene ilk olarak 2017’de tutuklandı. Bank Asya’da hesabının bulunması, kapatılan bir dershanenin danışmasında görev alması, eşinin kapatılan dershanelerde çalışması, ByLock iddiası gibi gerekçelerle 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Nene hakkında bir tanık da ‘Dini sohbete gidiyordu’ diye ifade verdi. Üç ay hapis yattıktan sonra tahliye edilen Nene, cezası onanınca 19 Nisan 2024’te Adana’daki evinde tekrar tutuklanıp Tarsus Kadın Kapalı Cezaevine gönderildi.