Baba tutuklu, yüzde 40 özürlü anneyi tutukladılar, ikizler ortada kaldı.
Ahmet Kart, on aydır Sincan ardından Kırıkkale-Keskin cezaevinde tutuklu bulunuyor.
Şubat 2017’de polis bu kez Hülya Kart’ı gözaltına aldı. “Hakkında ihbar var” denilerek Ankara’daki evinden gözaltına alınan Hülya Kart, ardından Nevşehir’e gönderildi.
Bir hafta gözaltında kalan Hülya Kart ardından, yüzde 40 özürlü raporu dikkate alınmadan tutuklandı.
Hülya Kart’a atanan Baro Avukatı’nın itirafçı olması için kendisine baskı yaptığı öğrenildi. Hatta Baro avukatı Hülya Kart’ın yaşlı annesine telefonda şunları “Kızınız bize hiç yardımcı olmadı, itirafçı olmak istemiyor, birkaç isim verse serbest kalacaktı” dedi.
YÜZDE 40 ÖZÜRLÜ VE İKİZLERİ VAR
Savcı, Hülya Hanım’ın yüzde 40 engelli raporunu dikkate almadan ortada hiçbir delil yokken, sadece bir ihbar üzerine yedi yaşındaki ikiz çocuklarından koparıp tutuklama kararı çıkarttı.
İkizler, Ankara’da şeker ve tansiyon hastası olan yaşlı anneannesine bırakıldı. Tutuklu Ahmet Kart’ın ailesinin, torunlarına yardımcı olmayı reddettikleri öğrenildi.
YAŞLI ANNEANNE TELEFONU BİLE AÇAMIYOR
İkizlere bakan yaşlı anneannenin cep telofonu kullanmayı bilmediği, son olarak cezaevinden iki haftalık telefon görüşmesi hakkı için arayan kızının telefonuna bakmak için komşudan yardım aldığı öğrenildi.
İKİZLERE “BABANIZ CEZAEVİNDE ÖĞRETMENLİK YAPIYOR” DENDİ
İkizlere babalarının cezaevinde çalıştığı, oradaki amaclara eğitim verdiği söylendi, uzun bir süre. Ancak ikizlerin babaları uzun süre gelmeyince durumu anladıkları belirtiliyor.
İkizlerin komşu evinde oynadıkları sırada evde bulunan bir ziyaretçinin “Baban nerede ?” şeklindeki sorusuna ikizlerden birinin “Ben biliyorum ama söylemem nerede olduğunu !”
BİRBİRLERİYLE MEKTUPLAŞIYORLAR
Eşinin de tutuklandığını, ikizlerinin yanlız kaldığını öğrenen babanın yıkıldığı ifade ediliyor. Farklı cezaevlerinde bulunan anne ve babanın birbirlerine mektup göndererek hasret giderdikleri öğrenildi.
CEZAEVLERİ MASUMLARLA DOLU
Kart ailesinin hikayesi gibi pekçok dramatik hikaye yaşanıyor. Cezaevlerinde çoğu işkenceden hayatını kaybeden 40’tan fazla insan, cezaevlerine doldurulmuş 15 bini kadın, 550’si çocuk 50 bin insan, kamudan ihraç edilen 150 bin kişi ile iki milyona yakın mağdur bulunuyor.