Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

Kılıçdaroğlu: Babacan ve Davutoğlu’na kurulacak kumpası bozmak boynumun borcu!

by aktifhabercom
May 26, 2020
Kılıçdaroğlu: Babacan ve Davutoğlu’na kurulacak kumpası bozmak boynumun borcu!
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

TBMM’ye tüm siyasi partilerin girmesini gerektiğini kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması gerektiğini söyledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na da bir kumpasın kurulabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu kumpası bozmak benim boynumun borcudur.” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 15 Temmuz’un kilit isimlerinden olan eski Tümgeneral Mehmet Dişli hakkında yaptığı açıklamalara dikkat çeken Kılıçdaroğlu, ‘‘MİT Başkanı ve Dönemin Genelkurmay Başkanı neden araştırma komisyonuna gelip neden konuşmadı. Erdoğan neden bunlara izin vermedi? Bütün ayrıntılar zamanla ortaya çıkacaktır.’’ diye konuştu.

FOX TV’de yayınlanan bir programa konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.


Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Özgür Özel: Erdoğan’ın geçen hafta sonu yaptığı toplantı acziyet toplantısıdır

Özgür Özel: Erdoğan’ın geçen hafta sonu yaptığı toplantı acziyet toplantısıdır

July 15, 2025
5.1k
Kürsüye temsili gelin ve damatla çıkan Mahmut Arıkan: Bunun adı ekonomik kriz

Kürsüye temsili gelin ve damatla çıkan Mahmut Arıkan: Bunun adı ekonomik kriz

July 9, 2025
5k

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

* Örgütlendiğiniz zaman daha güçlü hale gelebilirsiniz diye bina görevlilerini örgütlenmeye çağırdık. Taşeron işçilerini bütün süreç içinde önce dernek kurup örgütlenmelerini istedik, sonra bu işçilerin büyük bir kısmı haklarını aldılar.

* Apartman görevlileri için de bunların yapılması lazım. Covid-19 sürecinde doğrudan doğruya riskle onlar karşı karşıyalar.

* Biz ülkeyi yönetmeye hazırız. En rahat yürütülecek kurum devlet yönetimidir. Herkesin görevi yazar, herkes kendi görevini yaptığı zaman her şey saat gibi çalışır. En iyi yönetici kendisine en az ihtiyaç hissedilen yöneticidir.

“İKTİDAR KENDİSİNİ HERKESİN ÜZERİNDE GÖRÜYOR”

* Geçen bayramda bir teklifim oldu. Bütün parti liderlerini davet edin bir masada, hiç siyaset konuşmadan, gençliğimizi eskileri anlatalım. Biz de bir aileden bir çevreden yetiştik bunları anlatalım. Ama bu kabul edilmedi. Hepimizin ortak hedefi Türkiye’yi nasıl büyütebiliriz?

* Bunların hepsini oturup konuşmak lazım. Geçmişte liderler turu yapılırdı. Her parti kendi görüşünü aktarırdı. Şimdi kabul edilmiyor, iktidar kabul etmiyor. Kendisini herkesin üzerinde görüyor, bu kibir dediğimiz bir tutum.

ERDOĞAN ÇAĞIRIRSA NE SÖYLERDİ?

* Önce gergin olmamasını, israfın önlemesi için çaba harcamasını, STK’lar konusunda ayrım yapmamasını, bu ülkenin çiftçisi, esnafı ile konuşmasını isterdim.

*  Belli aralıklarla diğer genel başkanları davet etmesini. Bayram günü verilecek bir ortak fotoğraf isterdim. Tarafsızlık ilkesi içinde bütün siyasi partilere eşit mesafede olmasını isterdim.

* Eğer devleti yönetecekseniz, tarafsızlık çok önemlidir. Adaletin yetersiz oluğunu söylüyor vatandaş. Adalet hava gibidir. Hava kirlenmeden ihtiyaç duymazsınız. Eğer siz adaletsizliği beslerseniz ülkeyi yönetemezsiniz.

* Arada siyasi parti liderlerini davet edip onların düşüncelerini almasını. Kendisinin parti başkanlığından istifa etmesini, tarafsızlık ilkesi içinde bütün siyasi partilere eşit mesafede olması gerektiğini söylerdim.

“TÜRKİYE’DE ADALET VAR MI?”

* Kesinlikle öyle devleti yönetecekseniz, ilke çok önemlidir. Bugün adalet Türkiye’de var mıdır? diye yapılan anketlerde yeterli olmadığı söyleniyor.

* Hiç yok bence. Olsa adalet yürüyüşü yapar mıydık biz? Siz adaletsizliği beslerseniz o zaman ülkeyi yönetemezsiniz. Eğer bir siyasetçi adaleti kendi yönetim anlayışını birincil noktasına koymuyorsa asla başarılı olamaz.

“SALGIN SÜRECİ ÇOK BAŞARILI YÖNETİLEBİLİRDİ”

* Covid-19 süreci çok başarılı yönetilebilirdi. Kaynaklar doğru kullanılabilirdi. Özveride bulunması gerekenler, gerçek özveride bulunabilirdi. Ekonomide ilk yapacağım işlerden birisi devlette tasarruf. Devlette ciddi bir savurganlık var.

* Bursa AKP il toplantısında Sayın Bülent Arınç konuşuyor; “İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. İsraf konusunda karnemiz kırıktır. İki; doğru dürüst bir bütçe yapacaksınız. Yüzde 5 büyüyecek miyiz? Hayır. O zaman bu bütçenin bir anlamı yok. Yeni bir bütçe, ya da yeni bir ek bütçe getirin dedim. Bütçe açığı ne kadar öngörüldü? 139 milyar 2019’da. İlk çeyrekte bunun yarısı gitti.

*  Gelin ek bütçe getirelim, pandemi sürecini aşalım. Türkiye zengin bir ülke, kaynak da var. Çok daha düşük bedellerle borçlanılabilir. Türkiye’nin bereketli toprakları, çalışkan insanı var. En büyük kaynak gençlerimiz. İşsizlik var. Bir ev düşünün, baba işsiz, anne işsiz, evlat işsiz. Aynı evde birbirlerinin yüzüne bakamıyorlar.

* Pandemi sıkıntısında eleman sıkıntısı vardı. Neden atanmıyor bunlar. Eğitimde ciddi boşluğumuz var. Tasarrufu yapa yapa 20 bin öğretmenin maaşından yaptılar.

* Engelli kadroları boş. Neden doldurulmuyor? Engelli vatandaşlarımızdan tasarruf yapıyorlar. Ziraat mühendisleri, veterinerler var. Bir üretim seferberliği başlatıldığını ve bunların çalıştığını düşünün.

“EVİNDE OTURAN ADAMIN BORCU ARTTI”

* Evinde oturan adamın borcu arttı. Ama devletten döviz garantili ihale alanların hepsinin karları artı. Bu mudur adalet? Bunu söylemeyecek miyiz? Ben istemez miyim her evde huzur olsun? Üniversiteyi bitiren bir çocuğun işsiz kalması ne demektir?

MEHMET DİŞLİ AÇIKLAMASI

* Gayet açık. MİT üstüne düşeni yapmış, F.TÖ’cüleri tespit etmiş. Son gece ne oluyorsa o yerinde kalıyor? Ne oluyor. Bu işin başında olan karar veren kim. Ben değilim, başbakan da değil, cumhurbaşkanıdır.

* Başbakan emekli edilmesini istemiş, MİT emekli edilsin demiş. Kim müdahale edebilir buna? Her MGK toplantısında MİT’in raporu vardır. MİT ordudaki yapılanmayı takip ediyor biliyor. MİT Başkanı ve Dönemin Genelkurmay Başkanı neden araştırma komisyonuna gelip neden konuşmadı. Erdoğan neden bunlara izin vermedi? Bütün ayrıntılar zamanla ortaya çıkacaktır.

“ONLAR CHP’Yİ TAHRİK ETMEK İSTİYORLAR”

* İş Bankası hisselerini biz sadece temsil ediyoruz. Oradan bir gelirimiz yok. Atatürk’ün bir mirası var. Biz bu vasiyetin gereğini yerine getiriyoruz. İş Bankası’nın iç işlerine hiç karışmayız.

* Dört arkadaşımız görevli atanıyor onlara. Onlara da iç işlerine karışmamalarını söylüyoruz. Neden İş Bankası? 20 Temmuz’dan sonra bir sivil darbe dönemi yaşıyoruz. Onlar CHP’yi tahrik etmek istiyorlar.

“ERDOĞAN AHLAK DIŞI SUÇLUYOR”

* Erdoğan, toplumun yaşadığı derin sarsılmayı gözden kaçırmak için bir düşman yaratma peşinde. Onun için düşman da CHP. Kuralsız bir şekilde bazen de ahlak dışı suçluyor.

* Adana’da bizim belediyelerimiz, vali ve kaymakamın isteği üzerine 195 personel vermiş yardım dağıtımına. Arabalar vermişiz. Kim suçlu oluyor, yine bizim belediyelerimiz. Gençlik kolları başkanımız gözaltına alınıyor, serbest bırakılıyor. Sonra Erdoğan çıkıp konuşuyor. Çocuk yeniden gözaltında.

“ERDOĞAN GİDECEĞİNİ GÖRÜYOR”

* İzmir’de provokatif bir olay yapılmış. Yapanı, suçluları bulun diyoruz. Bulunmuyor. CHP’li bir arkadaşımız gözaltına alınıyor. CHP suçlanıyor. Bu kesinlikle provokatif bir olay, İzmir gibi bir yerde. Bir akıl tutulması var. Gideceğini görüyor bu beyefendi. O yüzden CHP’yi geriletme peşinde.

* Neden gerilesin CHP kardeşim. CHP halktan yana, bölücülük mü yapıyor hayır. Bizim belediye başkanlarımız tarih yazıyor ya. CHP’li belediyeler Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıdır.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

* Seçime gidilip gidilmeyeceğine iki kişi karar verir. Birisi Erdoğan’dır diğeri de ortaklığı bozup bozmayacağı belli olmayan Sayın Bahçeli’dir.

* Erdoğan erken seçim diyebilir. Sayın Bahçeli de “Ben bunlardan bıktım, ekonominin hali ortada” der erken seçim ister.

“BABACAN VE DAVUTOĞLU İÇİN KUMPAS KURUYORLAR”

Biz şu anda her şeyimizle hazırız. Alanlardayız. Onlar erken seçim desin ya da demesin. Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanmasını nasıl yaptılar. YSK’da kumpas kurdular. Şimdi Ali Babacan ve Davutoğlu için de kumpas kuruyorlar. Bu kumpası bozmak benim boynumun borcudur. Seçim barajını kim getirdi? Darbeciler. Madem darbeye karşısın neden bu anayasayı değiştirmiyorsun.

ShareTweet
Previous Post

“Türkiye’nin hedef ve imkanları tutmuyor: Müflis ülke savaştıkça batar!”

Next Post

Hukukçular: Cezasızlık, polis şiddetini arttırıyor

İLGİLİHABERLER

Özgür Özel: Erdoğan’ın geçen hafta sonu yaptığı toplantı acziyet toplantısıdır
Manşet

Özgür Özel: Erdoğan’ın geçen hafta sonu yaptığı toplantı acziyet toplantısıdır

July 15, 2025
5.1k
Kürsüye temsili gelin ve damatla çıkan Mahmut Arıkan: Bunun adı ekonomik kriz
Manşet Altı

Kürsüye temsili gelin ve damatla çıkan Mahmut Arıkan: Bunun adı ekonomik kriz

July 9, 2025
5k
Koray Aydın: “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş”
Manşet Altı

Koray Aydın: “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş”

July 9, 2025
5.1k
Mansur Yavaş: Amaç CHP’li belediye başkanlarının önünü kesmekse bugün görevi bırakmaya razıyım, yeter ki şerefimizle oynamayın
GÜNDEM

Mansur Yavaş: Amaç CHP’li belediye başkanlarının önünü kesmekse bugün görevi bırakmaya razıyım, yeter ki şerefimizle oynamayın

July 9, 2025
5.1k
Tülay Hatimoğulları: Barış umudunu gölgeleyen siyasi operasyonlar bitmeli
Manşet Altı

Tülay Hatimoğulları: Barış umudunu gölgeleyen siyasi operasyonlar bitmeli

July 8, 2025
5k
Özgür Özel dahil üç vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis’te
Manşet

Özgür Özel dahil üç vekilin dokunulmazlık dosyası Meclis’te

July 8, 2025
5k
Daha Fazla Haber
Yazar Pınar Kür hayatını kaybetti

Yazar Pınar Kür hayatını kaybetti

July 15, 2025
5k
Türkiye’nin 2026 Oscar adayı, “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” filmi oldu

Türkiye’nin 2026 Oscar adayı, “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” filmi oldu

July 15, 2025
5k
Protesto için karpuzları yere atan çiftçilere soruşturma

Protesto için karpuzları yere atan çiftçilere soruşturma

July 15, 2025
5k
Beşiktaş’tan Kyle Walker-Peters açıklaması

Beşiktaş’tan Kyle Walker-Peters açıklaması

July 15, 2025
5.1k
15 Temmuz’da ‘soykırım’ operasyonları

15 Temmuz’da ‘soykırım’ operasyonları

July 15, 2025
5.1k
Erzurum’da 30 Ekim’e kadar ormana girmek yasak

Erzurum’da 30 Ekim’e kadar ormana girmek yasak

July 15, 2025
5k
Ankara dahil 15 ilde sağanak yağış bekleniyor

Ankara dahil 15 ilde sağanak yağış bekleniyor

July 15, 2025
5k
Sosyal medyası gizli olan ülkeye giremeyecek

Sosyal medyası gizli olan ülkeye giremeyecek

July 14, 2025
5.1k
Selahattin Demirtaş’tan ‘silah bırakma’ açıklaması: Pazarlık yok

Selahattin Demirtaş’tan ‘silah bırakma’ açıklaması: Pazarlık yok

July 14, 2025
5.1k
Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı

Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı

July 14, 2025
5k
Genç kızın cesedi valizde bulundu

Genç kızın cesedi valizde bulundu

July 14, 2025
5.1k
İtirafçı başkan yardımcısının hamlesi boşa çıktı: Belediye CHP’de kaldı

İtirafçı başkan yardımcısının hamlesi boşa çıktı: Belediye CHP’de kaldı

July 14, 2025
5.1k
İddia: Polis, Kürtçe müzik dinleyen aileyi darp etti

İddia: Polis, Kürtçe müzik dinleyen aileyi darp etti

July 14, 2025
5.1k
LGS sorularında sızma iddiası: PDF’ler sınav bitmeden WhatsApp’ta paylaşıldı

LGS sorularında sızma iddiası: PDF’ler sınav bitmeden WhatsApp’ta paylaşıldı

July 14, 2025
5k
Tarihi güvenlik zafiyeti: Tahliye olan arkadaşının çantasında kaçtı

Tarihi güvenlik zafiyeti: Tahliye olan arkadaşının çantasında kaçtı

July 14, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.