Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

MİT’in adam kaçırma operasyonları dünya basınında

by aktifhabercom
January 15, 2019
MİT’in adam kaçırma operasyonları dünya basınında
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

​The National Review dergisi “Gözden kayboldular: Türk hükümeti ve adam kaçırma programı” başlıklı makalede MİT’in muhalifleri susturmak için nasıl kullanıldığı anlatıldı.

ABD’de yayımlanan The National Review dergisi “Gözden kayboldular: Türk hükümeti ve adam kaçırma programı” başlığıyla bir makale yayınladı.

1955 yılından beri 2 haftadan bir yayımlanan muhafazakâr eğilimli dergide yayınlanan makale gazeteci Jay Nordlinger tarafından kaleme alındı.


NORDLİNGER: ADAM KAÇIRMALAR ABD’Lİ YETKLİLERİ HAREKETE GEÇİRMELİ 

Gazeteci Jay Nordlinger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İbrahim Kalın’ın geçen yıl Amerikan Müslüman Toplumu-Kuzey Amerika İslami Çevresi (MAS-ICNA) toplantısında Chicago’da yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e: Yalan ağzınıza yuva yapmış

Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e: Yalan ağzınıza yuva yapmış

November 22, 2025
5k
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Ali Yerlikaya’ya: Yardımcılarına operasyon yapmak için bize bilgiler sızdırmaya çalışma

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Ali Yerlikaya’ya: Yardımcılarına operasyon yapmak için bize bilgiler sızdırmaya çalışma

November 22, 2025
5k

Kalın’ın konuşmasında, “İlgili birimler ve kurumlar FETÖ’nün faaliyet gösterdiği ülkelerde operasyonlarına devam edecekler. Türkiye Cumhuriyeti, onları rahat bırakmayacak. Türkiye’nin nefesini enselerinde hissedecekler.” dediğini belirten Nordlinger, bu konuşmanın yurt dışında yaşayan Erdoğan muhaliflerini endişelendirdiğini ifade etti.

Nordlinger, Türk hükümetinin Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) bir kolu olan “İnsan Kaçırma ve İnfaz Ofisi” adlı bir ajans kurduğunu ve kuruluşun isminin oldukça pervasız olduğunu yazdı.

Gazeteci Nordlinger, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 21 ülkeden 104 kişinin getirildiğini ve daha da fazlasının planlandığını söylediğine işaret etti. 

İbrahim Kalın’ın ifade ettiği Türk devletinin operasyonlarından ABD’nin de istisna tutulmadığını belirten Jay Nordlinger, bu sözlerin ABD’li yetkilileri harekete geçirmesi gerektiğini vurguladı.

“HÜKÜMETİ ELEŞTİREN HER MUHALİF ‘GÜLENCİ’, AYNI ZAMANDA TERÖRİST OLARAK GÖRÜLÜYOR”

Nordlinger, “AKP’ye göre, hükümeti eleştiren her muhalif bir “Gülenci”. Gülen hareketi ile ilgisi olmayan ‘seküler solcu gazeteci’ olabilirsiniz. Ancak hala, siz bir ‘Gülencisiniz’. Siz aynı zamanda bir teröristsiniz. Her bir muhalif ve eleştiren kişi bir terörist. Hükümet, insan hakları aktivistlerini “terörist” diyerek hapse attı. Bunlar arasında Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye bürosunun yöneticisi İdil Eser de var. Enes Kanter de terörist olarak damgalandı. (Kanter) NBA’deki New York Knicks takımının orta saha oyuncusu.” diye yazdı.

“DARBE GİRİŞİMİ KİM TARAFINDAN YAPILDI? BU ŞÜPHELİ BİR KONU” 

15 Temmuz darbe girişimine değinen Nordlinger, “Türkiye, Temmuz 2016’da bir darbe girişimi gördü. Kim tarafından (yapıldı)? Bu, şüpheli bir konu. Erdoğan, hemen ‘Gülen’ dedi. Diğerleri birleşik kuvvetlere, geniş anlamda Erdoğan karşıtı bir çevreye işaret etti. Diğerleri de hala olaylarda Erdoğan’ın eli olduğunu söylüyor” dedi.

Gazeteci Nordlinger, Erdoğan’ın darbeyi ”yeni Türkiye’yi” kurmak için “Allah’ın bir lütfu” olarak adlandırdığını hatırlattı ve ekledi: “Bunu da bir şekilde yaptı. Erdoğan, -hakimler, profesörler, gazeteciler, herkesi- tutuklayarak  ve dünyada çok yaygın olan şahsi bir diktatörlük kurarak köklü, korkunç bir baskı meydana getirdi. Bugün Türkiye dünyada gazetecileri hapsetmede lider.” dedi.

“FETHULLAH GÜLEN’E VE GÜLEN HAREKETİNE KARŞI DURMAKSIZIN BİR KAMPANYA YÜRÜTÜLÜYOR”

Nordlinger, yazısında geçen yıl konuşulan bir fıkrayı da anlattı: “Bir mahkum cezaevi kütüphanesini ziyaret eder ve bir kitabı sorar. Kütüphaneci cevap verir: Aradığınız kitap yok ama o kitabın yazarı burada.”

Erdoğan’ın Fethullah Gülen’i şeytanlaştırmaya çalıştığını belirten yazar, Gülen’in George Orwell’ın “1984” isimli eserindeki ‘Emmanuel Goldstein’ gibi Türkiye’de “birilerini korkutmak için insanüstü hayali bir canlı” haline getirildiğini belirtti.

Nordlinger, Fethullah Gülen’e ve Gülen hareketine karşı Türkiye’de durmaksızın bir kampanya yürütüldüğünü kaydetti.

Yazar Erdoğan’ın ‘kendilerini güvende düşünen ve yurtdışına kaçan Gülencileri ülkeye bir bir getireceğiz’ dediğini hatırlatan yazar, Erdoğan’ın Gülencileri tamamen yok edene kadar mücadelenin süreceğini söylediğini aktardı.

“TÜRKİYE’NİN ETRAFA SAÇACAK BİRAZ PARASI VAR” 

Erdoğan’ın Gülencilerin iade edilmesi için bazı ülkeleri ikna ettiğini belirten Nordlinger, “Çantasında değişik aletleri, kullanabileceği değişik metodları var. Bazı ülkeleri, muhaliflerini iade etmeye ikna edebilir. Hükümeti şunu söyleyebilir, ‘Bir airbus (uçağı) veya iki tanesi şu Gülenci için veya iki tanesi için’. Türkiye’nin etrafa savuracak biraz parası var ve bazı ülkelere karşı kullanacağı baskı araçları var. Amerikalılar Türkiye’nin çok gücü olmadığını düşünebilir (Nate) Schenkan’ın işaret ettiği gibi. Ama bazı ülkelere, -Moldova, Gabon, Azerbaycan, Sudan’a- evet var. Ve iade etme imkansız ve zor ise, adam kaçırma iş görecektir.” dedi.

Adam kaçırmanın dramatik bir örneğinin Kosova’da yaşandığını belirten Nordlinger, 6 öğretmenin yakalanıp ardından hemen Türkiye’ye uçakla götürüldüğünü belirtti. 

Türk istihbaratının Kosova gibi ülkelerde rahat hareket edebildiğini ifade eden Nordlinger, ancak hukukun üstünlüğünün hakim olduğu ülkelerde bunun zor olduğunu kaydetti. 

NBA’da oynayan Enes Kanter’in Endonezya’da bir yardım kuruluşu ile gittiği sırada hedef alındığını belirten Nordlinger, Kanter’in Türkiye’nin pasaportunu iptal ettiğini haber almasının ardından Singapur’a ve oradan Romanya’ya geçtiğini belirtti.

Nordlinger, Kanter’in ABD Dışişleri Bakanlığı, NBA ve diğer kurumların yardımı ile ABD’ye gidebildiğini yazdı.

Kanter’in gazetecilerle rahatlıkla iletişime geçebildiğine işaret eden Kanter, ancak yurtdışında yaşayan birçok Gülencinin bu imkanının olmadığını ve hayatlarından endişe ettiğini söyledi.

“YURT DIŞINDAKİ GÜLENCİLER TÜRKİYE’DEKİ SEVDİKLERİNDEN ENDİŞELİ”  

Gülencilerin yurt dışında kimliklerinin ortaya çıkmasından da korktuğunu belirten Nordlinger, bu kişilerin Türkiye’deki ailelerinin hayatlarının tehlikeye girebildiğini ifade etti.

Yurtdışında yaşayan Türk gazetecilerin büyük baskı altında olduğunu belirten Nordlinger, gazetecilerin yazarken veya eleştirirken “Türkiye’deki sevdiklerime ne olur?” diye korktuğuna işaret etti.

Enes Kanter’in tanınmış ünlü bir isim olmasına rağmen olayların kendisinin ve ailesinin dokunulmaz olmadığını gösterdiğini ifade eden Nordlinger, “Üniversitede profesör olan babası işini kaybetti. Kendisine de dava açıldı. (Ne olacağı daha belli değil.) Enes’in dişçisi hapse atıldı. Dişçinin eşi de. Liste böylece gidiyor. Enes’ten hiç çocuğunuzla fotoğraf çekinmesini istediniz mi? Eğer yapsanız, tutuklanırsınız. (Bu yaşandı)” dedi.

Gazeteci Nordlinger, Enes Kanter’in can güvenliği nedeni ile takımının Washington Wizards ile 17 Ocak’ta Londra’da oynayacağı maça gitmeyeceğini hatırlattı. Nordlinger, “Bu, Enes’in bildiği gibi ciddi bir iş ve her Türk de biliyor.” dedi.

“TÜRKİYE, 15 TEMMUZ’DAN SONRA INTERPOL’DEN 60 BİN KİŞİ İÇİN KIRMIZI BÜLTEN TALEP ETTİ” 

Erdoğan’ın Interpol’ü de kullandığını belirten Nordlinger, 2016’daki darbe teşebbüsünden beri Türkiye’nin 60 bin kişi için kırmızı bülten talebinde bulunduğunu belirtti. Ancak bunlardan kaçının kabul edildiğine ilişkin bilgi olmadığını söyledi. 

Ukraynali gazeteci Maxim Eristavi’nin bu kırmızı bülten talepleri sonucunda Doğu Avrupa’da birçok kişinin yakalanıp Türkiye’ye “işkencecilere” teslim edildiğini yazdığını belirtti.

Nordlinger, “En çok rahatsız edici olan ise Batı’nın bu sesleri duymazdan gelmesi.” dedi.

Kaynak: BOLD


 

ShareTweet
Previous Post

Türkiye, İncirlik’i kapatsa da ABD çıkış formülünü buldu

Next Post

Kredi kartı borcunda taksitler kapsama alındı!

İLGİLİHABERLER

Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e: Yalan ağzınıza yuva yapmış
GÜNDEM

Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e: Yalan ağzınıza yuva yapmış

November 22, 2025
5k
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Ali Yerlikaya’ya: Yardımcılarına operasyon yapmak için bize bilgiler sızdırmaya çalışma
GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Ali Yerlikaya’ya: Yardımcılarına operasyon yapmak için bize bilgiler sızdırmaya çalışma

November 22, 2025
5k
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Mansur Yavaş’a soruşturma iznine tepki: İmamoğlu’na yapılanın aynısı
GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Mansur Yavaş’a soruşturma iznine tepki: İmamoğlu’na yapılanın aynısı

November 22, 2025
5k
İsveç, AKP hükümetinin gazeteci Abdullah Bozkurt için yaptığı iade talebini reddetti
GÜNDEM

İsveç, AKP hükümetinin gazeteci Abdullah Bozkurt için yaptığı iade talebini reddetti

November 22, 2025
5.1k
Mansur Yavaş, Danıştay’a gidiyor: Açık bir çifte standarttır
GÜNDEM

Mansur Yavaş, Danıştay’a gidiyor: Açık bir çifte standarttır

November 22, 2025
5k
Hem AKP kadın kolları başkanı, hem öğretmen hem de kantinci
GÜNDEM

Hem AKP kadın kolları başkanı, hem öğretmen hem de kantinci

November 22, 2025
5.1k
Daha Fazla Haber
Dünyanın en yüksek oteli Dubai’de açıldı: 377 metre yüksekliğinde, 82 katlı

Dünyanın en yüksek oteli Dubai’de açıldı: 377 metre yüksekliğinde, 82 katlı

November 23, 2025
5.1k
22 yaşında bulduğu ürün fikriyle 1 yılda milyoner oldu

22 yaşında bulduğu ürün fikriyle 1 yılda milyoner oldu

November 23, 2025
5.1k
Bu ülkede kuzeniyle evlenme yasaklandı, şimdi hapis cezası gündemde

Bu ülkede kuzeniyle evlenme yasaklandı, şimdi hapis cezası gündemde

November 23, 2025
5.1k
Okan Buruk ile Volkan Demirel arasında tartışma

Okan Buruk ile Volkan Demirel arasında tartışma

November 23, 2025
5k
Bir sağlık skandalı daha: “Yan tarafta mezarlık var, çok kişi gömdük”

Bir sağlık skandalı daha: “Yan tarafta mezarlık var, çok kişi gömdük”

November 23, 2025
5.1k
Britanya ‘metanol zehirlenmesi’ uyarı listesine 11 ülke ekledi: Türkiye de var

Britanya ‘metanol zehirlenmesi’ uyarı listesine 11 ülke ekledi: Türkiye de var

November 23, 2025
5k
Eski TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’a kamudan 1.6 milyar liralık ihale: Çorlu Tren Kazası’nda sorumluluğu olan birini ödüllendirir gibi

Eski TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’a kamudan 1.6 milyar liralık ihale: Çorlu Tren Kazası’nda sorumluluğu olan birini ödüllendirir gibi

November 23, 2025
5k
THY’de yönetici ödemeleri 506 milyona, reklam harcaması 4,5 milyara çıktı

THY’de yönetici ödemeleri 506 milyona, reklam harcaması 4,5 milyara çıktı

November 23, 2025
5k
Devlet desteği 6 simit ediyor

Devlet desteği 6 simit ediyor

November 23, 2025
5k
Görüntüler mide bulandırdı: Duvarlar ve kazanlar küf tutmuş; o yoğurt ve peynir imalathanesi kapatıldı

Görüntüler mide bulandırdı: Duvarlar ve kazanlar küf tutmuş; o yoğurt ve peynir imalathanesi kapatıldı

November 23, 2025
5k
Cezaevinde gıda zehirlenmesi: 171 kişi hastaneye kaldırıldı

Cezaevinde gıda zehirlenmesi: 171 kişi hastaneye kaldırıldı

November 23, 2025
5k
İntihar süsü verilen cinayetler: 10 ayda 71 kadın ‘yüksekten düştü’

İntihar süsü verilen cinayetler: 10 ayda 71 kadın ‘yüksekten düştü’

November 23, 2025
5k
Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e: Yalan ağzınıza yuva yapmış

Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e: Yalan ağzınıza yuva yapmış

November 22, 2025
5k
Sokak ortasında öldürülmüştü: Hakan Tosun cinayetinde çarpıcı iddia

Sokak ortasında öldürülmüştü: Hakan Tosun cinayetinde çarpıcı iddia

November 22, 2025
5.1k
Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

Çekimser kalmışlardı: Yeni Yol grubu İmralı’ya gitmeyecek

November 22, 2025
5k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.