Aktifhaber
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM
No Result
View All Result
Aktifhaber
No Result
View All Result

MİT’in adam kaçırma operasyonları dünya basınında

by aktifhabercom
January 15, 2019
MİT’in adam kaçırma operasyonları dünya basınında
5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

​The National Review dergisi “Gözden kayboldular: Türk hükümeti ve adam kaçırma programı” başlıklı makalede MİT’in muhalifleri susturmak için nasıl kullanıldığı anlatıldı.

ABD’de yayımlanan The National Review dergisi “Gözden kayboldular: Türk hükümeti ve adam kaçırma programı” başlığıyla bir makale yayınladı.

1955 yılından beri 2 haftadan bir yayımlanan muhafazakâr eğilimli dergide yayınlanan makale gazeteci Jay Nordlinger tarafından kaleme alındı.


Bu Haberlerdeİlginizi Çekebilir

KHK’lı öğretmen tutuklandı: Omuriliğinden ameliyat olması gereken Ali Aki, maddi yardım almakla suçlanıyor

KHK’lı öğretmen tutuklandı: Omuriliğinden ameliyat olması gereken Ali Aki, maddi yardım almakla suçlanıyor

July 19, 2025
5.1k
Ayşe Tokyaz cinayeti: Bir polis gözaltında

Ayşe Tokyaz cinayeti: Bir polis gözaltında

July 19, 2025
5.1k

NORDLİNGER: ADAM KAÇIRMALAR ABD’Lİ YETKLİLERİ HAREKETE GEÇİRMELİ 

Gazeteci Jay Nordlinger, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İbrahim Kalın’ın geçen yıl Amerikan Müslüman Toplumu-Kuzey Amerika İslami Çevresi (MAS-ICNA) toplantısında Chicago’da yaptığı konuşmayı hatırlattı.

Kalın’ın konuşmasında, “İlgili birimler ve kurumlar FETÖ’nün faaliyet gösterdiği ülkelerde operasyonlarına devam edecekler. Türkiye Cumhuriyeti, onları rahat bırakmayacak. Türkiye’nin nefesini enselerinde hissedecekler.” dediğini belirten Nordlinger, bu konuşmanın yurt dışında yaşayan Erdoğan muhaliflerini endişelendirdiğini ifade etti.

Nordlinger, Türk hükümetinin Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) bir kolu olan “İnsan Kaçırma ve İnfaz Ofisi” adlı bir ajans kurduğunu ve kuruluşun isminin oldukça pervasız olduğunu yazdı.

Gazeteci Nordlinger, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 21 ülkeden 104 kişinin getirildiğini ve daha da fazlasının planlandığını söylediğine işaret etti. 

İbrahim Kalın’ın ifade ettiği Türk devletinin operasyonlarından ABD’nin de istisna tutulmadığını belirten Jay Nordlinger, bu sözlerin ABD’li yetkilileri harekete geçirmesi gerektiğini vurguladı.

“HÜKÜMETİ ELEŞTİREN HER MUHALİF ‘GÜLENCİ’, AYNI ZAMANDA TERÖRİST OLARAK GÖRÜLÜYOR”

Nordlinger, “AKP’ye göre, hükümeti eleştiren her muhalif bir “Gülenci”. Gülen hareketi ile ilgisi olmayan ‘seküler solcu gazeteci’ olabilirsiniz. Ancak hala, siz bir ‘Gülencisiniz’. Siz aynı zamanda bir teröristsiniz. Her bir muhalif ve eleştiren kişi bir terörist. Hükümet, insan hakları aktivistlerini “terörist” diyerek hapse attı. Bunlar arasında Uluslararası Af Örgütü’nün Türkiye bürosunun yöneticisi İdil Eser de var. Enes Kanter de terörist olarak damgalandı. (Kanter) NBA’deki New York Knicks takımının orta saha oyuncusu.” diye yazdı.

“DARBE GİRİŞİMİ KİM TARAFINDAN YAPILDI? BU ŞÜPHELİ BİR KONU” 

15 Temmuz darbe girişimine değinen Nordlinger, “Türkiye, Temmuz 2016’da bir darbe girişimi gördü. Kim tarafından (yapıldı)? Bu, şüpheli bir konu. Erdoğan, hemen ‘Gülen’ dedi. Diğerleri birleşik kuvvetlere, geniş anlamda Erdoğan karşıtı bir çevreye işaret etti. Diğerleri de hala olaylarda Erdoğan’ın eli olduğunu söylüyor” dedi.

Gazeteci Nordlinger, Erdoğan’ın darbeyi ”yeni Türkiye’yi” kurmak için “Allah’ın bir lütfu” olarak adlandırdığını hatırlattı ve ekledi: “Bunu da bir şekilde yaptı. Erdoğan, -hakimler, profesörler, gazeteciler, herkesi- tutuklayarak  ve dünyada çok yaygın olan şahsi bir diktatörlük kurarak köklü, korkunç bir baskı meydana getirdi. Bugün Türkiye dünyada gazetecileri hapsetmede lider.” dedi.

“FETHULLAH GÜLEN’E VE GÜLEN HAREKETİNE KARŞI DURMAKSIZIN BİR KAMPANYA YÜRÜTÜLÜYOR”

Nordlinger, yazısında geçen yıl konuşulan bir fıkrayı da anlattı: “Bir mahkum cezaevi kütüphanesini ziyaret eder ve bir kitabı sorar. Kütüphaneci cevap verir: Aradığınız kitap yok ama o kitabın yazarı burada.”

Erdoğan’ın Fethullah Gülen’i şeytanlaştırmaya çalıştığını belirten yazar, Gülen’in George Orwell’ın “1984” isimli eserindeki ‘Emmanuel Goldstein’ gibi Türkiye’de “birilerini korkutmak için insanüstü hayali bir canlı” haline getirildiğini belirtti.

Nordlinger, Fethullah Gülen’e ve Gülen hareketine karşı Türkiye’de durmaksızın bir kampanya yürütüldüğünü kaydetti.

Yazar Erdoğan’ın ‘kendilerini güvende düşünen ve yurtdışına kaçan Gülencileri ülkeye bir bir getireceğiz’ dediğini hatırlatan yazar, Erdoğan’ın Gülencileri tamamen yok edene kadar mücadelenin süreceğini söylediğini aktardı.

“TÜRKİYE’NİN ETRAFA SAÇACAK BİRAZ PARASI VAR” 

Erdoğan’ın Gülencilerin iade edilmesi için bazı ülkeleri ikna ettiğini belirten Nordlinger, “Çantasında değişik aletleri, kullanabileceği değişik metodları var. Bazı ülkeleri, muhaliflerini iade etmeye ikna edebilir. Hükümeti şunu söyleyebilir, ‘Bir airbus (uçağı) veya iki tanesi şu Gülenci için veya iki tanesi için’. Türkiye’nin etrafa savuracak biraz parası var ve bazı ülkelere karşı kullanacağı baskı araçları var. Amerikalılar Türkiye’nin çok gücü olmadığını düşünebilir (Nate) Schenkan’ın işaret ettiği gibi. Ama bazı ülkelere, -Moldova, Gabon, Azerbaycan, Sudan’a- evet var. Ve iade etme imkansız ve zor ise, adam kaçırma iş görecektir.” dedi.

Adam kaçırmanın dramatik bir örneğinin Kosova’da yaşandığını belirten Nordlinger, 6 öğretmenin yakalanıp ardından hemen Türkiye’ye uçakla götürüldüğünü belirtti. 

Türk istihbaratının Kosova gibi ülkelerde rahat hareket edebildiğini ifade eden Nordlinger, ancak hukukun üstünlüğünün hakim olduğu ülkelerde bunun zor olduğunu kaydetti. 

NBA’da oynayan Enes Kanter’in Endonezya’da bir yardım kuruluşu ile gittiği sırada hedef alındığını belirten Nordlinger, Kanter’in Türkiye’nin pasaportunu iptal ettiğini haber almasının ardından Singapur’a ve oradan Romanya’ya geçtiğini belirtti.

Nordlinger, Kanter’in ABD Dışişleri Bakanlığı, NBA ve diğer kurumların yardımı ile ABD’ye gidebildiğini yazdı.

Kanter’in gazetecilerle rahatlıkla iletişime geçebildiğine işaret eden Kanter, ancak yurtdışında yaşayan birçok Gülencinin bu imkanının olmadığını ve hayatlarından endişe ettiğini söyledi.

“YURT DIŞINDAKİ GÜLENCİLER TÜRKİYE’DEKİ SEVDİKLERİNDEN ENDİŞELİ”  

Gülencilerin yurt dışında kimliklerinin ortaya çıkmasından da korktuğunu belirten Nordlinger, bu kişilerin Türkiye’deki ailelerinin hayatlarının tehlikeye girebildiğini ifade etti.

Yurtdışında yaşayan Türk gazetecilerin büyük baskı altında olduğunu belirten Nordlinger, gazetecilerin yazarken veya eleştirirken “Türkiye’deki sevdiklerime ne olur?” diye korktuğuna işaret etti.

Enes Kanter’in tanınmış ünlü bir isim olmasına rağmen olayların kendisinin ve ailesinin dokunulmaz olmadığını gösterdiğini ifade eden Nordlinger, “Üniversitede profesör olan babası işini kaybetti. Kendisine de dava açıldı. (Ne olacağı daha belli değil.) Enes’in dişçisi hapse atıldı. Dişçinin eşi de. Liste böylece gidiyor. Enes’ten hiç çocuğunuzla fotoğraf çekinmesini istediniz mi? Eğer yapsanız, tutuklanırsınız. (Bu yaşandı)” dedi.

Gazeteci Nordlinger, Enes Kanter’in can güvenliği nedeni ile takımının Washington Wizards ile 17 Ocak’ta Londra’da oynayacağı maça gitmeyeceğini hatırlattı. Nordlinger, “Bu, Enes’in bildiği gibi ciddi bir iş ve her Türk de biliyor.” dedi.

“TÜRKİYE, 15 TEMMUZ’DAN SONRA INTERPOL’DEN 60 BİN KİŞİ İÇİN KIRMIZI BÜLTEN TALEP ETTİ” 

Erdoğan’ın Interpol’ü de kullandığını belirten Nordlinger, 2016’daki darbe teşebbüsünden beri Türkiye’nin 60 bin kişi için kırmızı bülten talebinde bulunduğunu belirtti. Ancak bunlardan kaçının kabul edildiğine ilişkin bilgi olmadığını söyledi. 

Ukraynali gazeteci Maxim Eristavi’nin bu kırmızı bülten talepleri sonucunda Doğu Avrupa’da birçok kişinin yakalanıp Türkiye’ye “işkencecilere” teslim edildiğini yazdığını belirtti.

Nordlinger, “En çok rahatsız edici olan ise Batı’nın bu sesleri duymazdan gelmesi.” dedi.

Kaynak: BOLD


 

ShareTweet
Previous Post

Türkiye, İncirlik’i kapatsa da ABD çıkış formülünü buldu

Next Post

Kredi kartı borcunda taksitler kapsama alındı!

İLGİLİHABERLER

KHK’lı öğretmen tutuklandı: Omuriliğinden ameliyat olması gereken Ali Aki, maddi yardım almakla suçlanıyor
GÜNDEM

KHK’lı öğretmen tutuklandı: Omuriliğinden ameliyat olması gereken Ali Aki, maddi yardım almakla suçlanıyor

July 19, 2025
5.1k
Ayşe Tokyaz cinayeti: Bir polis gözaltında
GÜNDEM

Ayşe Tokyaz cinayeti: Bir polis gözaltında

July 19, 2025
5.1k
Altan Öymen hayatını kaybetti
GÜNDEM

Altan Öymen hayatını kaybetti

July 19, 2025
5k
‘Zeytinlikleri madene açan’ kanun teklifi Meclis’ten geçti
GÜNDEM

‘Zeytinlikleri madene açan’ kanun teklifi Meclis’ten geçti

July 19, 2025
5k
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi Zeki Doruk dahil 22 kişi tutuklandı: Zekat vermek, mağdura yardım etmek bile suç sayıldı
GÜNDEM

HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi Zeki Doruk dahil 22 kişi tutuklandı: Zekat vermek, mağdura yardım etmek bile suç sayıldı

July 18, 2025
5.2k
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye talebi reddedildi
GÜNDEM

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın tahliye talebi reddedildi

July 18, 2025
5k
Daha Fazla Haber
Camideki korkunç cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

Camideki korkunç cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

July 20, 2025
5.1k
Annesinin “Merhamet edin” dediği hasta tutuklu Murat Çalık’a “İtirafçı ol” dayatması

Annesinin “Merhamet edin” dediği hasta tutuklu Murat Çalık’a “İtirafçı ol” dayatması

July 20, 2025
5k
Plajda güneşlenen kadını dozer ezdi

Plajda güneşlenen kadını dozer ezdi

July 20, 2025
5k
ÖTV’ler bir gecede yüzde 4’ten 50’ye çıktı

ÖTV’ler bir gecede yüzde 4’ten 50’ye çıktı

July 20, 2025
5k
Zayıflama ilacı Ozempic’in yeni yan etkileri ortaya çıkıyor

Zayıflama ilacı Ozempic’in yeni yan etkileri ortaya çıkıyor

July 20, 2025
5k
İsrail, Gazze’de yardım bekleyen 38 Filistinli’yi daha öldürdü

İsrail, Gazze’de yardım bekleyen 38 Filistinli’yi daha öldürdü

July 20, 2025
5k
Gazeteci İsmail Arı, tehdit edildiği mesajları paylaştı: Başıma bir şey gelirse sorumlusu bu çeteye dokunmayan Emniyet ve İçişleri Bakanlığı yetkilileridir

Gazeteci İsmail Arı, tehdit edildiği mesajları paylaştı: Başıma bir şey gelirse sorumlusu bu çeteye dokunmayan Emniyet ve İçişleri Bakanlığı yetkilileridir

July 20, 2025
5k
İstanbul’da buzdolabı bomba gibi patladı: Evler küle döndü

İstanbul’da buzdolabı bomba gibi patladı: Evler küle döndü

July 20, 2025
5k
Hayrünnisa Gül’ün çantası İngiltere’de gündem oldu

Hayrünnisa Gül’ün çantası İngiltere’de gündem oldu

July 20, 2025
5k
‘Uyuyan Prens’ hayatını kaybetti

‘Uyuyan Prens’ hayatını kaybetti

July 20, 2025
5k
Coldplay konserinde ifşa olan CEO istifa etti

Coldplay konserinde ifşa olan CEO istifa etti

July 20, 2025
5.1k
Tiktok’tan 2025’in ilk raporu: Milyonlarca video yayından kaldırıldı, Türkiye’de dikkat çeken rakamlar

Tiktok’tan 2025’in ilk raporu: Milyonlarca video yayından kaldırıldı, Türkiye’de dikkat çeken rakamlar

July 20, 2025
5k
Cinayet, dolandırıcılık, yağma: Çeşitli suçlardan aranan 15 kişi 6 ülkede yakalanıp iade edildi

Cinayet, dolandırıcılık, yağma: Çeşitli suçlardan aranan 15 kişi 6 ülkede yakalanıp iade edildi

July 20, 2025
5k
Meral Akşener’in yeni imajı gündem oldu

Meral Akşener’in yeni imajı gündem oldu

July 20, 2025
5.1k
Milli eğitim bakanı üslubunu kaba buldu

Milli eğitim bakanı üslubunu kaba buldu

July 19, 2025
5.1k
Aktifhaber

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.

MENU

  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER

BİZİ TAKİP EDİN

No Result
View All Result
  • GÜNDEM
  • ANALİZ
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • ÖZEL HABER
  • 15 TEMMUZ
  • SPOR
  • İŞKENCE
  • MEDYA
  • MAGAZİN
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • KÜLTÜR & SANAT
    • SAĞLIK
    • TEKNOLOJİ
    • YAŞAM

© 2022 - - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. İzin alınmadan kopyalanamaz.J.